Motivacija

10 umetničkih, kućnih aktivnosti koje vam mogu pomoći u uklanjanju stresa

10 umetničkih, kućnih aktivnosti koje vam mogu pomoći u uklanjanju stresa

Stres je veliki problem za mnoge ljude danas. To vas čini razdražljivi, manje produktivan i može imati ozbiljne posljedice za svoje zdravlje previše. Jedan od načina za borbu protiv stresa je da se okušati u nešto malo više umjetnički. Proces biti kreativan je dokazano da se smanji stres i to je razlog zašto oni koriste umjetnost kao terapiju u bolnicama. Dakle, staviti na stranu svoje brige i vaše nevolje, samo na kratko, i pokušajte neke od ovih umjetničke kuće aktivnosti koje vam mogu pomoći de-stres.

1. Pokušajte malo vajanje

Ti čak i ne treba puno skupe opreme okušati na vajanje, samo par potova Playdough će učiniti. Stvaranje nešto iz ničega, sa svojim rukama je vrlo umirujući i umirujuće, a kad ste učinili, možete ga spljeskaš sve dole i ponovo!

2. Napravite kolaž

Još jedan savjet o tome kako da oslobodite stresa je da uradi nešto korisno sa svim onim starim časopisa koji ste dobio nagomilali u uglu i čine svoj kolaž. Samo smanjiti neke slike koje se svoju maštu i čine vlastite slike iz komada.

load...

3. Obrišite svoje nevolje

Ako postoji jedna stvar koja je na svoj um i vas muči, onda ovdje je još jedan savjet o tome kako da oslobodite stresa: izraziti taj problem na tabli kredom. Vizuelnog predstavljanja svoje nevolje je vrlo terapeutski i, onda, možete izbrisati sve to daleko sa pokretom krpom. To je odličan osjećaj!

4. Jazz neke stare odeće

Ako si dole, a zatim novu odjeću može učiniti ako se osjećate bolje, a ako ne možete priuštiti potpuno novu odjeću, zašto onda ne jazz se neke stare garderobe? Samo nekoliko perli i ukrasni dodaci uz svoju maštu, i mogli biste izlazi s potpuno novi izgled.

5. Vratite se detinjstva

Da li se kakav nered ste napravili slika kad si bio mali? Pa, da sve svoje inhibicije opet, dobiti neuredan sa bojama i prepustite se sa slikanje prstima. Ili idu još dalje i šamara cijelu ruku u nekim boje i napraviti neke obrasce s otiscima ruku. Kratko putovanje nazad u djetinjstvu može biti sve što je potrebno da izgube nešto od toga nagomilane napetosti.

load...

6. Probajte vrtlarenje za ublažavanje stresa

Približavanje prirodi je još jedan veliki savjet o tome kako da oslobodite stresa. Gardening može biti oblik umjetnosti i čin njegovanja nešto dnevni će vam dati novi smisao. Ne morate masovni vrt biti kreativni sa biljkama, prozor kutija će učiniti, i vi ćete ostati sa predivnim prikazom boja posvijetliti vaše raspoloženje kao dobro.

7. Ukrasite memorije kutija

Organizirati sve svoje omiljene uspomene i ukrasiti kutiju da bi ih u. Kutija može biti ukrašena sa fotografijama i slike iz vremena da vas podsjetim šta je unutra. To je bolje nego čuvanje svoje uspomene na zadnjoj ladici i izrada kutije će donijeti lijepa sjećanja za vas.

8. Dizajn razglednicu

Ako želite, mogli reći nekome nešto, ali jednostavno ne mogu donijeti sami da se to uradi, koje mogu izazvati mnogo stresa previše. Jedan od načina da riješi tog stresa je da se napravi razglednica i zapišite na poleđini to, sve stvari koje želite da moglo bi se reći. Ne morate ga poslati, ali zapisujem svoja osećanja mogu biti dovoljno na vlastitu terapeutske za ublažavanje stresa.

9. Pokušajte malo frižider umjetnosti

Možete biti umjetnički rečima previše. Sa samo kutija magnetskih slova, možete napraviti različite pjesma za sebe, svaki dan, na vratima frižidera. Napravite inspirativna poruku za sebe, a to će vam dati motivaciju, svaki put kad uđete u kuhinju.

10. Ukrasite sobu u vašem domu

Kada se osećate pod stresom, primjenom svoj umjetnički talent svoj životni prostor može biti od velike pomoći previše. Ako nemate puno vremena, preuređivanje namještaja i sređivanja dalje nered će povećati svoj moral. Ako imate vremena, onda neka malo opustiti, dobiti četke boja napolje i stvarno idu u grad. Dekorirati sobu vam daje i osjećaj postignuća i to vam daje osjećaj da su napravili novi početak. Moglo bi biti upravo ono što vam je potrebno da se u slučaju nesreće i dobiti svoj um vrati na pravi put.

Kako osloboditi stresa? Koji su najbolji savjeti?

load...