Motivacija

15 načina da poboljšate svoje raspoloženje (kako biti srećan?)

15 načina da poboljšate svoje raspoloženje (kako biti srećan?)

1) Pogledajte funny film. To može učiniti da zaboravite vaše probleme, pusti stresa i brige, i pomoći da se osjećaju bolje. Nakon gledanja duhovit komedija vjerojatno će drugačije izgledati na vaše probleme i naći rješenja lakše.

2) Ustani, dotjerati i pojavi. Boravak u kući i ležao u krevetu neće vam pomoći da poveća vaše raspoloženje. Postanite lijepa i izlaze iz vrata.

3) Počastite se, uradi nešto prijatno za sebe. To može biti masaža, kupovina za novu lepu haljinu, kupanje ili jesti svoj omiljeni obrok...

4) Razgovarajte sa svojim najbolji prijatelj ili osoba u koje imate povjerenje. Ovo takođe može pomoći da se poveća svoje raspoloženje u pozitivnom smjeru. Izbjegavajte negativnost svim sredstvima.

load...

5) Razmislite o 10 stvari koje su zahvalni za. Ovo je kako sam obično počinju moj dan i stvarno mi pomaže da povećaju mom raspoloženju i da se odmah osjećati sretan.

6) Ako je vrijeme dobro i sunce sija - ići u šetnju u vašem nedaleko od parka. Dok hodate, uočiti ljepotu prirode, uživajte, a toplina sunca uđe u vaše biće. Zamislite da je sunce sreća da sija na vas - neka ovo sreću.

7) Ako ste umjetnički osoba i volite slikati, ali nikad imati vremena za to - ponovo farbanje. Izrazite svoje osjećaje na platnu pomoću svijetle boje i može biti čak i sjaj.

load...

8) Smile. Da, Ovaj tip je vrlo jednostavna, ali to zaista radi. Čak i naučna istraživanja pokazuju da kada smo smile - mi počnu automatski osjećati sretnije.

9) Slušajte svoju omiljenu glazbu, po mogućnosti, trebalo bi da bude ritmički i uplifting zvuka, a ne depresivan, tužan ili melanholičan.

10) Diši duboko. Zvuči jednostavno, ali vam može pomoći da popraviti raspoloženje gotovo odmah. Disanje je vrlo efikasno sredstvo pustiti stresa.

11) Ples kao da niko ne gleda. Ovo je jedan od mojih omiljenih savjeta kako poboljšati mom raspoloženju. Radi.

12) Budite kreativni i uživajte u svojim hobijima, ili drugim riječima - da se malo zabavimo. Ako želite vrtlarstvo - idite tamo i zasaditi neke seme, ako uživate svira klavir - komponiranje melodije, to se igra sa glinom - kreativni.

13) Početak ostvarivanja. Ustajanje i kreće se lako dovesti svoj nivo energije, a time povećati vaše raspoloženje.

14) Pomirilji limun. Zvuči čudno, ali određena istraživanja su pokazala da posebne materije koje se nalaze u limun i ostali agrumi pomažu da se smanji stres i povećati vaše raspoloženje.

15) Ne zaboravite da je najbolje tek dolazi, sutra je novi dan i "sun'll izaći, sutra!". Šta god donosi vam dolje, to će takođe proći.

Da li ste našli nešto korisno za sebe? Ako je tako, molimo vas da ostavite komentar ispod i recite mi koji 'poboljšati raspoloženje' izbacuje vam se najviše dopalo.

load...