Motivacija

8 fantastičnih pozitivnih afirmacija u koje morate vjerovati

8 fantastičnih pozitivnih afirmacija u koje morate vjerovati

Biti pozitivan i ostati pozitivan, bez obzira na ono što život baca u lice, je u više navrata istakao kao najbolji način da uspije i da bude sretna svim vrstama stručnjaka, od rukovodstva savetnici psihoterapeuta. Pozitivne afirmacije može se smatrati New Age junk neki, već zato što su pozitivni, rekli bismo da je sve u redu s pokušavaju da ih koriste. Osim toga, ako mislite o tome, kad god nešto dramatično dogodi, mi nesvjesno doći do vlastite pozitivne afirmacije u cilju očuvanja naše zdrav razum i preživjeti dramu. Onda ih zaboraviti, kao što idemo dalje. Ovdje su neke pozitivne afirmacije bilo ko od nas mogao s.

1. Ja sam jedinstven i vrijedan

Svaka osoba je jedinstvena, pitajte istraživač DNK. Ova jedinstvenost nadilazi genetike, međutim, to uključuje jedinstveni sastav ličnih osobina i karakteristika previše. Ne tako je dobro biti svjestan svog jedinstvenosti, zar ne? Zatim, tu je vrijednost. Ubedi sebe da ste jednako vrijedan kao i bilo osobe koju se ugledaju na će učiniti čuda za vaše samopouzdanje i ambicije, pa probaj.

load...

2. Mogu ja to

Šta god da radite, kad god se osjećate sumnje da ćete uspješno završiti zadatak, ponavljam da u svom umu. Ovo je, u stvari, jedna od nesvjesnog afirmacije koje koristimo kad smo trudeći se da nešto učiniti. Da li to svjesno i učiniti ga efikasnijim, jer govori sebe 'ja to mogu' ohrabruje da stvarno to, a ne odustati, u strahu da niste dorasli zadatku.

3. Ja sam super

Ovo je najkraća verzija za cijelu grupu pozitivnih afirmacija u vezi sa svojim profesionalnim put. Možete odabrati neki drugi, koji odgovara vašoj situaciji - ako volite posao ste trenutno u, ako si između poslova, ili tek počinjete novu karijeru. Ključno je da šta god da je, to možete učiniti i vi možete biti dobar u tome. Ti si dobar u svoj rad i da si brzo uči, tako da nema izazov možete bakšiš iz ravnoteže.

load...

4. Ja sam zdrav i sretan

Čak i ako niste, ponovite ovaj afirmaciju. Ako želite da to zvuči realnije, promijenite ga u 'Idem zdravije i sretnije svaki dan'. Um može raditi čuda na tijelu, to je utvrđena činjenica, pa ako pati od bolesti, ponovite ovaj afirmacije za početak bolje (ali ne zaustavljaju lekove, naravno!). Ako si zdrav, s druge strane, ali imaju i druge probleme, rekavši da afirmacije će vam pomoći da se fokusirate na pozitivne strane života, a ne negativne.

5. I privući ljubav

Ovo je, još jednom, možda zvuči teško povjerovati, ako se osećate depresivno i usamljeno nakon teškog raskida, ali moglo bi vam pomoći, ipak. Činjenica je da svi možemo privući ljubav, ako mi samo da pokušam verujući u sebe i vjerujući da možemo donijeti sreću u životu tuđe, i omogućiti im da donosi sreću u naše. Ne zaboravite # 1 tip: Ti si jedinstven i vrijedan ljudskog bića.

6. Ja sam prosperitetne

Smiješno, vi mislite? Možete plašiti dan kada morate platiti najam svaki mjesec? To bi se moglo dogoditi bilo kome, ali ono što vam treba zapamtiti da stvari ne moraju ostati ovako zauvijek. To ono što je svrha pozitivnih afirmacije poput ove: da ste shvatili da je sve u vašim rukama, a vi ste u potpunosti mogu imati bolji život nego što već imate. Saznajte kako uštedjeti novac umjesto frittering to. Naučiti novi vještina koje možete dobiti novi, bolje plaćeni posao. Mogućnosti su beskrajne, a ti si prosperitetnu!

7. Ja sam miran

Ovo je dobar za one među nama koji su hronično zabrinuti ili imaju kratak narav. Izgubiti cool nikada nije mudar potez u društvu, tako da je dobra stvar za učiniti je naučiti sebe da čvrsto drži uzde. Preostalo smiren u svakoj situaciji će vam pomoći da ga vidim jasnije i djelovati u skladu s tim. Na primjer, ako mrzite svoj posao, a ti si otpuštanja, to možda neće biti vremena za bijes, ali za proslave, zar ne? Mislim da u ovom smislu, pretvarajući negativnosti u pozitivnosti. Jednom kad savladate, to će biti lakše svaki put.

8. Ja sam zahvalan za sve što imam

Postoji toliko stvari u životu svakoga da bude zahvalan ali najčešće biraju da preziru i žalimo zbog negativnih događaja. Budite zahvalni što ima veliku porodicu, na primjer, ili zbog toga što su najbolji prijatelji na svijetu. Suprotno od zahvalnosti uzima stvari i ljudi zdravo za gotovo, što ne znači da niko sretniji, to ih čini sve više ravnodušni jedni prema drugima. Biti pozitivan, biti zahvalni za ono što imate, i stvari koje ste radili i onih koji su došli da vas kao poklon.

Koje su vaše omiljene pozitivne afirmacije?

load...