Motivacija

8 razloga zašto kućni ljubimci poboljšavaju život i zdravlje

8 razloga zašto kućni ljubimci poboljšavaju život i zdravlje

Čovjek najbolji prijatelj ili devojke što se toga tiče, ali to nije samo psi koji su dobri za vas. Istraživanja su dokazala da ljubimac vlasnici imaju koristi od ogromne niz psiholoških i drugih zdravstvenih koristi jednostavnim posjedovanje kućnog ljubimca. U nekim slučajevima, vlasništvo ljubimac je dokazano da se poveća efikasnost lijekova ili čak kao zamjena za lijekove. Ako nemate krzneni prijatelj na svoju stranu, evo što ste propustili na:

1. Stalno ste aktivni

Kućni ljubimci, pogotovo psi, držati aktivan. Hodanje i igranje sa svojim psom daje vam veliku treninga. Samo bacanje igračku za svog psa u parku će ojačati mišiće i jednostavan čin hodanja će ti dobro. Kućni ljubimac vlasnici su pronađeni da imaju niži krvni pritisak i bolju cirkulaciju, od ne-pet vlasnika, a to se odnosi i na djecu.

2. Oni pojačati svoj imunitet

Razlog često citied za ne posjedovanje kućnog ljubimca je da su prljavi. Pa, kao prvo, to nije istina, oni ne mogu tuš svaki dan kao ti, ali to zapravo ispada da je dobra stvar. Djece koja su bila izložena na kućne ljubimce kao bebe su manje od pola kao šanse da razviju alergije kasnije u životu, kao i one koje nisu bile.

load...

3. Oni su odlična zabava

Kada je nešto muči, to će vam smetam daleko manje, ako imate kućnog ljubimca. Ljubimca nasmejati. Kućni ljubimci ne sudi i, iskreno, nisu mogli briga da si upravo izgubio svoj posao; oni samo žele da budu voljena. Tražim nakon ljubimac uzima svoj um svakodnevni stres i smiruje te.

4. Kućni ljubimci su velike kompanije

Pest napraviti fantastičan drugovi i spriječiti da se osjećate usamljeno, čak i ako je to samo za tjedan dana da je vaš partner je daleko. Kućni ljubimci čini da znam, kad ste loše volje i oni će pokušati i udobnost vas i razveseliti.

5. Kućni ljubimci napraviti velike slušalaca

Oni ne mogu biti veliki sagovornici, ali oni su vrlo sretni da sjediti i slušati, dok se stvari sa grudi! Ne vlasnike kućnih ljubimaca da je to čudno, govori da pas ili mačka, ali kažu da je problem zajednički problem prepolovljen i vaš ljubimac neće raspravljati ni s tobom.

load...

6. Oni vam pomoći da sklapa nova prijateljstva

Kućni ljubimci napraviti veliki led prekidači kada upoznate nekog novog, a vi sami možete pronaći sa potpuno novim krugom prijatelja, kada imate kućnog ljubimca. Pasa, posebno, nisu stidljivi, oni će rado otići i pozdravi drugog psa u parku, a onda ste odmah govori vlasnik druge psa.

7. Kućni ljubimci možete dati svrhu

Kada ste loše volje i zaista ne mogu da se potrudi da ništa, a ljubimac će uskoro dobiti te i oko ponovo. Oni se oslanjaju 100% na tebe za svoje potrebe i ne mogu se ignorisati, tako da se brinu za njih čini da se fokusirati na nešto drugo, nego sa svojim problemima. Također ćete biti nagrađeni s ljubavlju i zahvalnošću vašeg ljubimca za jednostavno dati svoj ga sa malo hrane.

8. Ljubimac ljubav je istina i bezuslovna

A ljubimac će Volim te bez obzira na raspoloženje, kako god ti kažeš sa svojim štene i da će uvijek biti tu kad je potrebna. Daleko manje komplikovano od ljudskih odnosa, kućni ljubimac ljubav zaista je bezuslovna. Nešto što može pasti natrag, kada dosadnih ljudi izneveriti.

Postoje, naravno, mnogi drugi razlozi zbog kojih kućni ljubimci poboljšati svoj život i svoje zdravlje. Ako imate neki od njih na umu, slobodno dijele u komentar ispod teksta.

load...