Motivacija

8 savjeta kako započeti slušanje srca

8 savjeta kako započeti slušanje srca

Pratite svoje srce, a vi ćete biti kako treba. Vaš um vam govori šta da radite, ali vaše srce vam govori ono što zaista želite da uradite, a dva su u stalnom sukobu. Tvoj um, međutim, je ispunjen sa sukobljenim misli, činjenice i brojke, a to će pokušati smisliti logično rješenje problema. Dok je tvoje srce čisto suština svoju dušu, pa slijedom svoje srce može izgledati nelogično vremena na vrijeme, ali sluša ono što ima da kažem da može dovesti do istinske sreće:

1. Postavite povjerenje u svom srcu

Tvoj um ima mnogo sukoba interesa. Ona želi da te zaštitim, želi da udovolji drugima, a ponekad, čak igra trikove na vas, tako da kada ste u nedoumici, vjeruj svom instinktu osjećaj ili, drugim riječima, svoje srce.

2. Stavite svoje planove na jednu stranu

Ne dozvolite da vam logično i crtanja um dobiti na putu vaše osećanja. Dakle, vaše srce govori da uradi nešto što se ne uklapa u sa svojim pažljivo postavljene planove, pa šta ?! Stavi planovi na jednu stranu s vremena na vrijeme i pratite da impulsivna crtu za promjenu. A skretanje iz rutu neće vas spriječiti da uđe u vaše konačno odredište.

load...

3. Ne više racionalizirati

Ne provode sve svoje vrijeme razmišljajući nad svim 'IFS, buts i maybes'. Samo slijedite svoje srce. Ako zaista proučavali sve opasnosti i negativne potencijalne ishode koje okružuju vaš svakodnevni život, ti bi vjerojatno nikada ustati iz kreveta! Vaš um će uvijek naći razlog da ne učini nešto.

4. Dajte svoje srce priliku da razgovara sa vama

Glas svog srca je mirno jedan, dok je glas tvoj um se često vole gomila ljudi svih viče na vas odjednom. Daju nježan glas svog srca šansu da se kroz jasno opuštanjem, i stavljanje svih onih vikao misli iz glave na trenutak ili ostavi odluku do sutra i spavati na njemu.

5. Budite otvoreni za nove ideje

Budite otvoreni za nove mogućnosti, vaše srce će često iznenaditi. Dok vaš um pokušava da smisla sve te podatke i pokušavaju doći do logičnog zaključka, da ti je srce gledajući širu sliku i moglo bi doći do nešto što nije ni u obzir ranije.

load...

6. Neka vaš um biti savjetnik i srce biti odluka za kavu

Predsjednik ima mnogo savjetnika, ali je ipak donosi konačnu odluku sebe. Neka vaš um vam opcije i neka vaše srce odabrati koji se pratiti.

7. Slušajte svoje srce

Kada ti srce govori nešto, slušaj ga. Ne dozvolite da vaš um preko vladaju svoje srce, pratite instinkt i učiniti ono što osećate, a ne uvijek ono što misliš drugi bih da radim.

8. Imajte hrabrosti slijediti svoje srce

Sljedeći srce može uzeti mnogo hrabrosti. Kada su svi oko vas se govori jedno a srce vam govori drugi, to može biti teško ostati vjeran sebi. Ali, čak i ako se stvari ne rade, ti će biti daleko sretniji znajući da ste pratili svoje srce, a ne samo učinio ono što je neko drugi da to uradite.

Nadamo se da ćete naći ove savjete o tome kako da počnemo da slušamo svoje srce koristan.

I na kraju, evo nekih 'prati svoje srce' citira će vas inspirisati:

Tvoje vreme je ograničeno, tako da ne gubite to žive tuđi život. Nemojte biti zarobljeni dogma - koja živi sa rezultatima razmišljanja drugih ljudi. Ne dozvolite da buka tuđih mišljenja nadglasa svoj unutrašnji glas. I što je najvažnije, imaju hrabrosti slijediti svoje srce i intuiciju. - Steve Jobs

Sve što vam mogu stvarno reći je, ako dođete do tačke kada vas neko govori da niste dovoljno velika ili nije dobro, samo slijedite svoje srce i ne dozvoliti nikome slomiti svoj san. - Patti LaBelle

Svako ima taj unutrašnji glas, onaj koji je Negativno Nancy. Ja bih rekao da ignoriše taj glas i da budu sigurni i slijedite svoje srce. - Katharine McPhee

Pobrinite se da uvijek prati svoje srce i stomaka, i prepustite se koji želite da bude, a koji znate da ste. I ne dozvolite nikome da vam ukradu radost. - Jonathan Groff

Imam savjet za ljude - period - koji su u nezdravim vezama: Pratite svoje srce. To će vas tamo gdje trebate biti. Ponekad je teško, ponekad je to lako, mjesta koja ti srce vodi. Ali ga i dalje pratiti. Gdje voz vodi - da ćeš doći. - Erykah Badu

Verujte svoj instinkt, idite unutra, slijedite svoje srce. Od početka. Idi i stand up za ono što vjeruju u. Kao što sam naučio, to je put do sreće. - Lesley Ann Warren

Slobodno podijelite svoje vlastite savjete o tome kako započeti sluša svoje srce u komentar ispod teksta.

load...