Motivacija

Kako biti pozitivan i optimističan? 10 stvari koje optimisti ne rade

Kako biti pozitivan i optimističan? 10 stvari koje optimisti ne rade

Jedan od najznačajnijih otkrića na polju psihologije u proteklih dvadesetak godina, tako da smo zapravo može promijeniti način na koji mislimo. Ako mislite da ste rođeni pesimista, možete promijeniti izglede. Možete početi sa odgovarajućim pozitivan mentalni stav i vidjeti više od dobrih stvari u životu, nego loše. Pozitivan pogled na život može učiniti zdravijim, sretniji, pa čak i bogatiji; tako će vam pomoći da promenite način razmišljanja, ovdje su deset stvari koje optimisti nikad ne:

1. Optimisti ne stenje i stenje

Prvi korak na putu ka optimizam će početi brojanje svoj blagoslov. Optimisti ne provode cijeli dan stana na nešto što je krenulo naopako, oni slave stvari koje su prošle u pravu.

2. Optimisti ne tuku vodstvo

Pesimisti vjeruju da su beskorisni, optimisti znaju da su super! Optimista postavlja realne ciljeve za sebe i ne sudi se zbog oštro. Optimisti imaju veliku samo-vjerovanja, ali su spremni da stalno pokušavaju i poboljšati sebe.

load...

3. Optimisti ne dozvoljavaju okolnosti da diktiraju svoje raspoloženje

Optimista će se govoriti u pozitivan mentalni stav, čak u lice nedaće. Međutim, loša situacija, neće dozvoliti da ih se, jer znaju da je biti dolje će riješiti ništa, a možda i samo pogoršati stvari.

4. Optimisti ne dobiti ljubomoran

Optimisti znaju da ljubomora i zavist te nigdje. Ako je komšija ima veći automobil, optimista će raditi teže i pobrinite se da oni mogu priuštiti još veći jedan.

5. Optimisti nikada ne govore drugim ljudima dole

Optimista vidi dobro u svima, a ima toliko vjerovanje u drugima, jer imaju u sebi. Oni ne isprazne kolege i prijatelji, oni pokušavaju da ih inspiriše.

load...

6. Optimisti nikada odbiti priliku

Nikada ne dozvolite prilika prođe pored tebe, to je optimista moto. Razmotriti rizike i opasnosti, da, ali pogled na širu sliku onoga što se može dobiti i to ne samo na ono što može da se izgubi.

7. Optimisti ne krive druge

Nema upiranja prstom za optimista i ne krive druge stvari idu loše. Oni imaju samo-uvjerenje da im govori da drugi zaista ne mogu imati toliko utjecaja na njihov život.

8. Optimisti ne drže kivni

Optimista razumije moć oprosta. Nelson Mandela je imao optimizam da nastavi svoje borbe, ali je pokazao oprost koji je omogućio čitavog jednog naroda da se krene dalje.

9. Optimisti ne osvrći se

Ljudi sa pozitivnim mentalni stav ne vodi osvrćući se na ono što je pošlo naopako prije i oni ne pretpostavljaju da će krenuti naopako ponovo, oni raduju i prave planove kako bi se osiguralo da ide sljedeći put, oni vjeruju da će se stvari bolji i bolji...

10. Optimisti ne pokušavajte proricanje

Niko ne može predvideti budućnost i optimista zna bolje od bilo koga. Oni planiraju, nadaju se, ali oni nisu obeshrabriti kada se dogodi nešto neočekivano.

To je zanimljiv koncept misliti da možete promijeniti vašu osobnost, ali psiholozi zapravo to rade sve vrijeme s kognitivno bihevioralna terapija. To je čak i ljepše misli da mislim da možete to sami učiniti, za besplatno. Dakle, kako je to staklo tvoj tražim danas, da li je poluprazna ili je polupuna?

Nadam se da ćete naći ove pozitivan stav savjeti koristan.

Koje druge stvari na vaše mišljenje optimisti ne rade i kako da bude pozitivan i optimističan? Slobodno podijelite svoje misli i pozitivan savjeti stav mentalno u komentar ispod teksta.

Ostati sretan i biti pozitivno!

load...