Motivacija

Kako biti produktivniji? 28 neverovatnih savjeta o produktivnosti

Kako biti produktivniji? 28 neverovatnih savjeta o produktivnosti

Hajde da dijelim produktivnost savjete o više kategorija: tijelo, um, hrane, tehnologije, upravljanje vremenom, itd, tako da ćemo biti u stanju da dotakne svim područjima našeg života od ove neverovatne produktivnost tajne. Počnimo:

BODY PRODUKTIVNOST SAVJETI:

Dobru dozu sna

Pokušajte da biste dobili vaše zdravu dozu pomlađivanje sna svake noći, to će vam opskrbu sa svim potrebnim energije da bi dobili više stvari učinio!

Vježba

Zakažite vježbanje rutinu i bave se sportom redovno, to će vam pomoći da upravljate svojim svakodnevni stres i energiju tijela. Miran um je mnogo produktivniji od anksiozno jedan!

load...

Power naps

Kada se osjećate da je vaš nivo energije vode nizak, uzeti malu pauzu i dobiti moć nap (15 - 25 minuta), to će vam pomoći da napunite produktivnost baterije, tako da ćete biti u mogućnosti da se fokusira na dobivanje rezultate.

Probuditi rano

Kada se probudite rano možete dobiti više stvari učinio! Ako imate teško izaći iz kreveta u ranoj sat vremena, pokušajte se probuditi 10 minuta ranije svaki dan, tako da postepeno, moći ćete da se već želite. Zadržati ravnotežu - ići u krevet malo ranije previše.

load...

TEHNOLOGIJA PRODUKTIVNOST SAVJETI:

Vijesti detox

Isključite novosti za nedelju dana i vidjeti kako ove jednostavne promjene mogu prebaciti svoj život u pozitivnom smjeru. Većinu vremena News Feed vaš um sa negativnosti i ometanja, čineći vaš pada nivo produktivnosti.

Get smart sa svojim e-pošte

Stop provjeravanje e-pošte svakih 10 minuta. Umjesto toga, provjerite 3 puta dnevno: ujutro, u podne i noć, na ovaj način nećete propustiti i uštedjeti dosta vremena.

Koristiti prečice na tastaturi

Saznajte šta prečice na tastaturi može biti korisno za vas (ima dosta informacija o tome na internetu) i koristiti ih kako bi vaš život još produktivniji.

Ograničite svoje vrijeme online

Negdje smo satima surfanje na internetu i koji su trenutno na društvenim mrežama bez određenog cilja. Neka to ne bude tako! Zapišite popis web stranice koje imaju tendenciju da "jedu" svoje vrijeme svaki dan i ograničiti svoj dnevni online pretraživanja, na ovaj način ćete dobiti više vremena da postignu one stvari koje su bitne.

Rekord, ako se ne osjećate kao pisanje�

Nemojte zanemariti snimanja stvari, ako vam se ne sviđa da ih zapisati ili tipa.

Produktivnost aplikacije

Postoji mnogo produktivnost aplikacija na tržištu, naći one koje odgovara vašim potrebama i iskoristite ih.

Hrana:

Zdrava navika u ishrani

Ako želite da budu produktivniji i imaju više energije, sadrži zdrave navike u ishrani u svoj svakodnevni život. Napravite popis najzdravijih namirnica i zaliha na njih kad radite svoj kupovinu namirnica.

Piti više vode

Voda je život. Pobrinite se da routinize svoju dnevnu potrošnju vode da se oni 8 čaša dnevno.

Nema više junk

Bacite sve brze hrane i izbjeći ikada ponovo ga kupuju. Ne kupuju obrađeni i nezdravu hranu, koje su zapravo energija aktiviranja namirnica koje sprečavaju osjećaj živ i biti produktivniji.

Ne preskačite obroke

Izbegavajte naglašavajući vaše tijelo od preskakanje obroka, jer će strahovito iscrpljuju energiju. Kada vam tijelo u režimu od gladi, ona misli da je počela glad i počinje da štede energiju, što dovodi do naprezanja i anksioznosti.

Get smart ponudama

Pregovara sa svoj omiljeni restoran ili kafić i dobiti dostava hrane, to će vam pomoći da uštedite malo vremena za dobivanje one važne stvari.

ODJEĆA:

Riješi odeće koji ti više ne nose

Dati / bacaju sve odjeću da ne nose više, ako niste koristili tu stavku za više od godinu dana - najvjerovatnije nećete ponovo nositi. Čišćenjem svoj lični prostor (ormar) - možete osloboditi novu pozitivnu energiju koja će potaknuti vašu produktivnost.

Ono što je svoj stil?

Shvatiti kakav stil ste nakon i nositi na dnevnoj bazi, tako da će vaša odjeća odjekuju svoj unutarnji sebe.

Pripremite garderobu unaprijed

U večernjim satima, pripremite što ćete nositi narednog dana. To će vam uštedjeti vrijeme i energiju u jutarnjim satima.

Nositi otmjenoj odjeći

Pobrinite se da dotjerati lijepo i nositi pametan / elegantne odjeće, to će potaknuti vaše samopouzdanje i stimulirati vašu produktivnost. Izbjegavajte vrećaste i previše udobne odjeće, jer oni neće učiniti više produktivni.

TIME PRODUKTIVNOST UPRAVLJANJE SAVJETI:

Vreme je dragoceno

Počastite svoje vrijeme s istim važnost tretirate svoj novac.

Krenite u akciju, ne čekati pravi trenutak

Početi uzimati akcije prije nego se osjećate spremni, jer je bolje da se stvari urade, onda pokušati napraviti sve stvari savršeno.

Ograničite svoje vrijeme sastanaka

Bi se izbjeglo nepotrebno i beskorisno sastanaka. Često ljudi ne treba toliko vremena, jer od vas. Odrediti rok za sve vaše sastanke i prioritet odlučujući one.

MIND PRODUKTIVNOST SAVJETI:�

Fokus i prioritet

Fokusirajte se na i dati prioritet samo 1 - 3 važne stvari dnevno. Ako napravite "to-do" lista predugo, vaš um će biti preplavljeni i nećete moći pratiti.

Držite rezultat kraju u vidu

Postaviti jasne ciljeve i vizualizirati krajnji rezultat prije nego što čak i počinje na akciju.

Mapa uma

Koristite uma mapiranje tehniku, kada se osjećate zaglavio ili ne znam šta da radim.

Isključite oblik ometanja

TV, Facebook, Youtube, Twitter, Instagram, Pinterest, Reddit. Svi mi imamo toliko dugo i primamljiva popis ometanja. Ukoliko želite da postanete produktivniji stop koristi te glavni produktivnost neprijatelja ili ograničiti svoje vrijeme da ih trenutno.

Časopisu vaše sulude ideje

Zapišite sve svoje lude ideje u časopisu (čak i ako su ove ideje izgledaju nerealno i nedostupan); kasnije, uvijek možete vratiti na to i revidirati. Vjerovatno, osvrćući se na svom dnevniku ludih ideja kako vrijeme prolazi, naći ćete da ideja milijuna dolara što tražite.

Pratite 80-20 pravilo

Saznate koji 20% posla možete dobiti 80% rezultata i učiniti ovaj važan malo.

Nadam se da ste pronašli ove savjete produktivnost koristan.

Koje su vaše tajne o tome kako da budu produktivniji? Slobodno podijelite svoje misli u odjeljku komentar ispod.

Ostati sretan i da se to učini!

load...