Motivacija

Kako ispravno razmišljati? 8 dobrih savjeta

Kako ispravno razmišljati? 8 dobrih savjeta

Meditacija je daleko od toga da bude opterećenje starih gluparija, praktikuje samo monasi i hipiji. Prednosti meditacije su brojni: to može biti način da se smiri, popraviti raspoloženje, tretiraju nervnog poremećaja, boriti stresa i općenito učiniti da postane mnogo više fokusiran i 'sadašnje' osoba. Umjetnost meditacije je, u suštini, brisanje svoj um od svih uobičajenih zbrku misli i fokusiranje na jednu stvar sam. Verovatno čak i to uradio kada ste bili dijete, kad nije mogao spavati, vi fokusirani na ovce skakanje preko vrata ili neki drugi prijatne slike. Meditacija ne uzima mnogo godina da nauče bilo, pa pročitajte naše osam uvodnih savjete o tome kako meditirati ispravno, za početak:

1. Pronađite odgovarajući lokacija

Morate pronaći mjesto gdje možete meditirati, koji je slobodan od svih ometanja i gdje možete osjećati sigurno i opušteno. U idealnom slučaju, to ne bi trebao biti na istom mjestu da radite ili vježbe, kao što bi trebao biti vaš udobno mjesto, po mogućnosti okružen prirodom, kao i tvoj vrt ili na mirnom mjestu u parku. Također se možete meditirati kod kuće; umirujuću glazbu i mirisne svijeće mogu pomoći u stvaranju opuštanje i mirnoj atmosferi za posredovanje (to je potpuno opcionalno ipak).

2. Donijeti pravo držanje

Narednih savjet o tome kako da meditira pravilno je - drži leđa ravno. Nema potrebe da se iskriviti vaše tijelo u nemoguć položaj kao što je lotos položaju, ali kako ti sedi je važno. Pobrinite se da ste udobno i sedi sa ispravljenim leđima i glavu kao visok, kao što možete da se protežu. Vaš ravno natrag će vam pomoći da lakše dišu i, ako klizi, vaš um je vjerojatno da počne da luta.

load...

3. Relax

Dok ste drže leđa ravno, niste vojnik stoji pažnju! To može potrajati malo prakse, ali pokušajte i opustiti. Razmišljajte o svakom mišića u vašem tijelu i ostavite da se opuste i počnu da se osjećaju mirno u sebe.

4. Zatvorite oči i fokusirajte se na disanje

Naš sljedeći korak o tome kako meditirati pravilno je - sada zatvorite oči i dišite duboko. Polako računati svoj udisaja u, od jedne do deset, a zatim početi iznova i sa svakim dah, početi da se osjećaju vaše tijelo opuštanje i dalje. Nema magije na broj deset, pa ako računati previše ili premalo udisaja, ne brini, ali koncentrirati na disanje.

5. Suočavanje s mislima

Iako se pokušavate očistiti svoj um, misli će ući u glavu ili buka oko vas možda odvratiti. Ne ljuti se sa tim mislima, ipak, samo ih nježno ukloniti iz vašeg uma i vratiti vašu pažnju i fokusirati se na disanje.

load...

6. Suočavanje sa emocijama

Emocije dovesti do misli i tvoj um počinje da prati priču iza tih emocija. Kada emocije ugrožavaju meditacije, pokušaj i fokusirati se na deo tela koji se pod uticajem emocija, a ne misli. Na primjer, ako imate strah, onda se to može izrade se osjećate čvrsto oko grudi, tako da se fokusiraju na ublažavanje da fizička stezanje, a ne uzrok straha.

7. Pronađite zadovoljstvo u meditaciji. Osmijeh. Zahvalni.

Naš sljedeći savjet o tome kako da meditira pravilno je - uživajte u meditaciji. Meditacija ne mora biti tmuran ili religiozno iskustvo; to je nešto što se uživa. Uz svoj um fokusiran i opušteno, i vaše tijelo opušteno, uživajte u miru i mir u vašem umu da imate, pa čak i omogućiti osmeh da dođu na lice.

8. Nikada ne prisiliti sebe da posreduje za duže, nego što stvarno želiš

Koliko dugo treba da meditirate? Ne postoje jako i brzo pravila u meditaciji; to je sve što radi za vas. Nemojte silom sebe da meditira za bilo koji određeni vremenski period, ali početnicima da je oko za 5 - 10 minuta, za početak, dovoljno je obično. U vremenu, dvadeset i pet minuta, u jednom trenutku može biti prikladnije, ali nikad prisiliti sebe da posreduje za duže, nego što zaista želite, to jednostavno neće raditi tako; meditacija treba da bude ugodan i prijatan.

Da li meditaciju? Da li imate neke druge savjete o tome kako meditirati pravilno? Slobodno podijelite svoje misli i meditacije savjeta u komentar ispod teksta.

load...