Motivacija

Kako napraviti savršenu viziju?

Kako napraviti savršenu viziju?

Vaš mozak radi teško slušati svoje podsvesti. Ako ste i sami rekli da ne možete učiniti nešto, vaš mozak će odmah odgovoriti u naturi, a neće ni pokušati da vam pomogne da nešto postići.

Ako se, s druge strane, sami ste rekli da ste se potpuno to učinili, vaš mozak će se u skladu s tim odgovoriti; to će biti otpušten i spremna da iskoristi dan.

Ali, to je jedna stvar da razgovaramo o nečemu u apstraktnom smislu, a nešto sasvim drugo dati svoj mozak i neka vizualna stimulacija. Vizija (ili san) ploča je izuzetno moćan alat za vizualizaciju koji stvara sliku svog idealnog budućnost i kako želite stvari ispasti. To je konkretan reprezentacija gdje želite ići, i kako ćete do tamo. To vitrine svoje snove, svoje ciljeve, vaš cilj, i savršen život.

load...

Tvoj um odgovara na moćne vizualne stimulacije. Predstavljajući svoje ciljeve u životu sa slikama i slikama ćete kick početi svoje emocije i pokreću se u uzimanje akciju.

Ako umiru da se počeo svoju viziju odbora, evo nekoliko načina da se stvori jedan.

Nađi slike koje predstavljaju You

Kako se sada osjećaš? Šta iskustva želiš da imate? Šta imovine želite da imate?

Nakon što ste razmislili o svim ovim i izradila neke ideje, pronaći slike koje najbolje predstavljaju imovinu, osjećaje i iskustva želite imati, i držati ih na svom brodu.

load...

Ove slike možete pronaći samo o bilo gdje; vas da pogledate na internetu, listajte kroz časopise, koristiti fotografije i tako dalje.

Moglo bi se čak snimili fotografiju je vama prije ispisa ih.

Šta god da inspiriše, pronađite sliku o tome i tack ga na ploču. To može doslovno biti ništa. Britanski umjetnik Francis Bacon se koriste za snimanje fotografija o svemu i svačemu, od lokve na kiši na raskošan arhitekture, jer, prema njegovim riječima, sve je inspirativna.

Uključiti Pic sebe

Uključujući sliku sebe izgleda kao da želite pogledati svaki dan možete inspirisati da se drže svoje ciljeve.

To je dobro da odaberete sliku koja je snimljena za vrijeme posebno sretan trenutak u svom životu. Osim toga, pobrinite se da je slika od vas tražim super. Možda nosiš svoje najbolje odjeće, ili možda vaš nasmijan od uha do uha. Možda je to slika od vas sa svojim najboljim prijateljem uživa na odmoru na suncu.

Šta god da je, pobrinite se da je to slika koja čini da se osećate dobro, a koje savršeno utjelovljuje u najbolji trenutak.

To je općenito dobra ideja da se zakačite sliku sebe u centru vaše odbora.

Držati stvari uredan

Veliki Leonardo Da Vinci čuva notebook-u kojoj je zapisao gotovo svaki je mislio da ikada imao. Svom dnevniku bili prilično neuredan, a on sigurno nije obraćao pažnju na red. On je napisao tok svesti šta se dogodilo da dođe u glavu u tom trenutku.

Kao takva, ne postoji mnogo strukture.

Dok je ova vrsta neposlušne tehnika može sigurno raditi u kreativnom procesu kada pokušate da osmisli novu ideju, da je bolje da si priuštiti vaša vizija odbora neke strukture.

Pokušavaš da rade na ciljevima, tako da je važno da sve bude čisto i uredno, tako da ostane na pravom putu. Rad na cilj je linearan proces, a vaš odbor treba da odražava. Zadnja stvar koju želite učiniti je pozvati haos u svoj život u ovom trenutku.

Koristite Jednostavno, Pozitivna Words

Morat ćete pisati svoj san odbora, naravno. To neće biti samo slike. Ali kada ti pero neke reči, to je ključ da se držite moćan, pozitivne riječi koje predstavljaju svoju budućnost.

Uvijek držati jedno oko na cilj i upotreba riječi koje evociraju tog cilja. Ne pad u introspektivni mod i zapišite stvari koje inspirišu negativne emocije. Biti jednostavan i jasan u svakom trenutku. Previše informacija će dovesti do nereda, a to može dovesti do gubitka stazu.

Držite jezik direktnog, previše. Ako ste previše nejasna, možda osvrnuti na riječi u vremenu meseci i ogrebati glavu.

"Ono što sam mislio?"

Hang negdje Vidjet ćete It All The Time

Sjećam se kad je moj prijatelj prvi stvorio viziju odbora. Izgledalo je prilično spektakularan (ako je i malo neuredna), ali iz nekog razloga je sakrila ga u slobodno sobi.

Kada sam je pitao zašto je uradila, ona je odgovorila da ona ne želi da pokvari svoju sobu zid.

Ne morate da se druži svoju viziju odbora iznad kreveta, ali treba ga ostaviti negdje ćete ga vidjeti sve vreme. Na taj način, to će vas podsjetiti sve vrijeme svoje ciljeve, inspiriše da ostane na pravom putu.

Skrivanje ga dalje znači da će ga vidjeti samo kad god namjerno da ga sa zida na zakačili nešto na njemu. To postaje nešto casual, a ne nešto što mi aktivno uključeni u.

Osim toga, gledajući svoj odbor nekoliko puta svaki dan šalje kontinuirano vizualne stimulanse u mozak - što je važno.

Razmislite o Stvaranje More Than One odbora

Ne morate da se ograničite na samo jednu ploču. Ako imate više od jednog područja koje želite promijeniti u svom životu i zato više od jednog gola, nema štete u stvaranju dva, tri ili čak četiri vizije odbora.

Stavljanje sve svoje nade i snove, bilo da su finansijske, karijeru orijentisan, odnos koji se zasniva ili tako dalje, na jednom brodu može lako dovesti do zabune i haos. Koja je zadnja stvar koju želite.

Iako to može potrajati malo više vremena, u svrhu jasnoće to je dobro da se stvori nekoliko ploče ako potrebe mora.

Jednom kada ste napravili svoju viziju odbora, najbolji način da iskoristi je kako bi gledao, tako da možete držati vizualizaciju svoje ciljeve. Budite zahvalni za ono što imate, biti smiley, i biti spremni da ugrabe mogućnosti koje dolaze svoj put.

Sigurno ćete biti predstavljena s šanse da ostvarite svoje ciljeve od sada, pa se potrudite da ih odvesti!

load...