Motivacija

Kako pobediti post-božićnu bluzu? 10 savjeta

Kako pobediti post-božićnu bluzu? 10 savjeta

Žao mi je momci, Božić zaista završi, za ovu godinu ionako! Post-Božić razdoblju, uz pomisao da izgubi sve što višak kilograma stavili smo na, i da se vrati na posao, mogu ostaviti mnogi od nas loše volje; tako razveseliti i pročitajte ovih deset odličan način da savlada post-Božić blues:

1. Jedite da bude sretan

To bi moglo biti primamljivo sve to pojesti ostatke čokolade i torte, da obradujete sebe, ali ti stvarno treba da se vratim na nešto malo zdravije. Pokušajte grickanje za neke prehrambene proizvode raspoloženje popravlja, kao što su integralne žitarice, svježe i suho voće i orasi. Ove namirnice sadrže mnogo vitamina koji pomažu mozak proizvodi serotonin.

2. Izgladiti finansije

Ko ne previše troše na Božić? Možda ne želite još da se suoči, ali što prije pribor vašim finansijama i da ih vrati na pravi put, prije ćete biti u mogućnosti da se opustite više. Pogledajte gdje se nalazite i postaviti proračun u skladu s tim, a onda ćete biti u mogućnosti da se krene dalje i biti sretniji.

load...

3. Get smeje ponovo

Ne silazi da Božić je prošao; dobiti neke smiješno DVD-a, ili čitati smiješno knjigu. Smijeh je dokazano da je najbolje raspoloženje booster da postoji i nekoliko sati smijeha uskoro će olakšati vaše raspoloženje.

4. Pogledajte u budućnost

Ako ste stvarno dole o povratku na posao, možda je vrijeme da razmislite o promeni svoj posao! Uzmite malo vremena da razmislim o tome zašto ste loše volje i da donese odluku da promeni stvari u svom životu koje vam se ne dopadaju. Nova godina dolazi tako, sada je prefekt vremena da se to uradi.

5. De-nereda vaš dom.

Uzmite ovo kao priliku da isprazniti svoj dom od svih neželjenih nereda. Od sa starim i sa novim, kako kažu. Početi Novu godinu na način misliš da se na; dobiti u organizaciji i da efikasno!

load...

6. Get sebe aktivan ponovo

Vježbanje je odličan način da podignete raspoloženje, jer se oslobađa hormona sreće u svoje tijelo. Dakle, izaći na svjež zrak za šetnju ili trčanje. To će vas razveseliti i to će vam pomoći da počnete izgubiti neke od tih dodatnih Božić težina previše.

7. Izlazi i druže

Jedan od najboljih načina da podignete raspoloženje je biti s drugim ljudima koji vam je stalo. Da ne bi mogle da se vide svi koji znate za Božić, tako da se na telefon i dogovoriti da se sastanemo sa starim prijateljima ili članovima porodice da niste dobili da vidi preko Božića.

8. Do nešto hrabar

Ako vam je potrebno malo inspiracije i nešto energije, a zatim izaći iz zone udobnosti i učiniti nešto hrabro. Suočiti sa strahom i postaviti sebi cilj porazi njega i da će podići vaše raspoloženje i inspirisati za Novu godinu.

9. Do nešto lijepo za nekog drugog

Uzmite fokus sa sebe i učiniti nešto lijepo za nekog drugog. Radi neki volonterski rad ili samo pomaže prijatelj će pomoći da vaš um svog problema i pomoći da ih više u perspektivi.

10. Budite zahvalni za Božić

Glavni razlog da se ljudi osećaju nizak nakon Božića je jer Božić je tako zabavno! Dakle, ne budi tužan da je gotovo, biti drago da je ovdje! I zapamtite, to je samo dvanaest mjeseci do sljedećeg jedan.

load...