Motivacija

Kako postati najbolja verzija?

Kako postati najbolja verzija?

Kada smo korak ispred, mi bismo radije ako smo predstaviti najbolja verzija sebe ljudima - za razliku od grubo kopiju. Ali to nije uvijek tako lako.

Stvar je u tome, predstavljajući najbolja verzija sebe drugima je jedna stvar, ali kada se vratite kući, to je stvarno lako pasti natrag u svoj starim navikama.

Zaista, to je kad si sam kod kuće, da morate biti najbolja verzija sebe. Ako niste, više vremena će biti izgubljeno gledao Netflix kada znate da treba da se radi nešto produktivno.

load...

Umjesto da uspjeh i žive život ste sanjali, vi ćete i dalje stagnira.

Nije lako biti naša najbolja u svakom trenutku i ispuniti naše prave sudbine. Ali, ako ste u potrazi za posegnuti za zvijezdama i dobiti više od svog života, evo nekoliko stvari koje trebate učiniti da biste postali najbolja verzija sebe.

Stop negativni

Vaš mozak je da se ono što ti kažeš kao evanđelje. Ako ste i sami rekli da ne možete učiniti nešto, vaš mozak će odmah odustati. Rezultat? Ćete to učiniti.

load...

Ako, međutim, kažete sebi da možete potpuno to učinili, vaš mozak će se probuditi i dovesti do izazov. To će upariti s vama i pomoći vam da se postigne sve što je želite.

Iz tog razloga, važno je da si prekinuo negativan razgovor. Umjesto da kaže: "Ja ne mogu" - kaže: "Ja mogu!"

Utišali svoj unutarnji kritičar. Put pozitivan spin na stvari. Ne brinite o tome što drugi možda misle. Recite sebi da ćeš pobijediti danas.

Start rekli ne Ljudi

Kaže No ljudima znak da si bio negativan? Nope!

Ako kažeš da ljudima cijelo vrijeme, ti isti ljudi će vas odvesti na vožnju. Umjesto da žive svoj život u potpunosti, vi ćete biti pomažući im njihov život.

Iako je ovo sve lijepo i slatko, to je radi tebe nula usluge.

To je vrijeme da postaviti neke granice gledajući na sebe za promjenu. Da bude najbolje što može biti, treba ti vremena. I možete dobiti samo više vremena kada kažete No ljudima.

Stop Kritizirajući Ostalo

Biti kritičan prema drugim ljudima samo čini da se osećate još gore, i rađa još više negativnosti. Kao i dovođenje drugih dole, ti si također donosi vama dole. A to nije u redu.

Ne možeš postati najbolja verzija sebe, ako provodite puno vremena osuđivanje drugih. Ti oštećujući svoje samopouzdanje, a za uzvrat ti kupanje u negativnom svemiru. To je začarani krug koji vam je potreban da se probije iz.

Umjesto da budu cinični, biti sretan za druge. Udio u njihov uspjeh, nude pohvale i savjete. Osjećat ćete se mnogo bolje - i tako će i oni.

Proslavite Vaš Imperfections

Niko nije savršen. Ako mislite da poznate ličnosti i filmske zvijezde su savršeni, razmislite još jednom.

Iako niko od nas nije savršen, neki od nas su još uvijek vrlo dobra u predstavljanju najbolja verzija sebe. Kako? Time što u redu sa našim manama.

Mane su ono što nas čini ljudima. Umjesto da ih sakrijete, slaviti ih.

Stop Fearing Failure

Kada sam bio u školi, bio sam prestravljen od neuspjeha. Znao sam da je moja mama i tata mrzi kad moje ocjene bile dole, a mrzio sam ga, previše. Ako sam loše postigao na nešto, mislio sam da je jig je porastao - Bio sam loš na nešto, i to je bilo sve što je bilo to. Ja nikad ne bih dobiti bolji u tome.

Ovih dana, znam da to što nije ništa drugo nego učitelj koji smo učiti. Neuspjeh nije kraj - to je samo dio procesa. Kada ne možete učiti na svojim greškama i bolje sljedeći put.

Ako se bojite neuspjeha, nećete rizikovati. Umjesto da zone udobnosti i postizanje sve što želite, vi će stagnirati. Nećete osjećaju ispunjeni ili zadovoljni. Nećete biti najbolja verzija sebe.

Fokusirajte se na svoje vrijednosti

Vaš vrijednosti su važne. Naše vrijednosti vodi naš svaka misao, akcija i odluka. A osoba koja zna njihove vrijednosti u skladu sa svime što rade. Oni su sigurni u sebe, a oni nikada žalim.

Ako ne znate šta su vrijednosti, svoje misli, akcije i odluke će biti u suprotnosti - i oni su mogli ostaviti sa kajanja.

Zapišite svoje osnovne vrijednosti. To će dati neki način da jačanje vaš identitet i osigurati da ste najbolji ste. Vi ćete postati osoba koja donosi odluke sa presudu i asertivnosti.

Stop Plašeći Uspjeh, Too

U strahu uspjeh zvuči čudno, zar ne? Verovatno sedi tamo upravo sada, misleći na sebe "Ja se ne bojim uspjeh!"

Ali nisu svi mi imamo nervozni kada stvari idu dobro? Zar svi smo mislili da je, sigurno, nešto će se uskoro krenuti naopako?

Ili kako o vremenu dobili smo tako blizu uspjeha koji smo počeli za paniku oko nove odgovornosti, obaveza, strah od gubitka našeg identiteta i tako dalje?

Kako bi bilo da se toliko blizu uspjehu koji smo počeli da se boje promjena?

Ovo se dešava. Sjećam se da sam uzimajući ponudio posao da bih oduvijek želio, samo da bi početi osjećati uznemiren kada sam seo i razmišljao o svemu što se podrazumijeva. To je značilo da više sati na poslu, više odgovornosti, a to je značilo da ću morati da kreću grad.

Uplašio sam se, i nisam prihvatio posao.

Žao mi je što to sada. Ali, to je ono što se može dogoditi kada se bojimo uspjeha. To nas sprečava od toga da od sebe.

Oprosti Ljudi

Ako ne znate kako da oprosti, ti ćeš izgradnju više od toga negativne energije u sebi. Oproštaj pomaže vam da se krene dalje, i sprečava vas od uzimajući zaglavi u prošlosti.

Ne samo oprostiti drugima - oprostiti sebi, previše. Okončati prošlost kajanje i ozlojeđenost, pustite ga svi i oslobode sebe. Vi ćete osjećati mnogo bolje.

Kako postati najbolja verzija sebe? Koji su najbolji savjeti?

load...