Motivacija

Kako postati srećniji? 12 lekcija iz dalajlame

Kako postati srećniji? 12 lekcija iz dalajlame

Dalaj Lama je duhovni vođa Tibeta i priznat je od strane budisti, kao reinkarnaciju prethodnog Dalaj Lama, a sve Dalai Lamas se smatra da su manifestacije svetaca, koji su odlučili da se ponovo rodi, kao ljudska bića služiti čovječanstvo. Bilo da ste budista ili ne, ili čak i ako nisu ni vjerske uopšte, Dalaj Lama je proveo čitav život u proučavanju i razmišljanja ljudskog stanja. Školovanje za svoju ulogu počeo u dobi od šest godina, a ne sve njegove učenja zasnivaju se na svoju vjeru. Dalaj Lama je napisao puno o sreći i kako da se to ostvari, i tu smo istražiti 12 Dalaj Lama upute za život i stvari koje je on rekao da je, možda, mogli bismo svi nešto naučiti iz:

'Budi ljubazan kad god je to moguće. To je uvijek moguće. " - Dalai Lama

1. Budite ugodno sa svojim ograničenjima, a vi ćete riješi svoje brige

"Realizacijom vlastitog potencijala i samopouzdanje u nečije sposobnosti, može se izgraditi bolji svijet." - Dalai Lama

load...

Dalaj Lama smatra da anksioznost se često odnosi na osjećaj niskog samopoštovanja. On smatra da je najbolji način da se nosi sa niskim samopoštovanje je biti iskren prema sebi i biti iskren sa drugim ljudima o svojoj ograničenja. Možete biti sretniji, kada ste ugodno oko svoje granice, a ostvarenju svojih veliki potencijal, i vi ste u stanju priznati da je to u redu, ako ne znate odgovor na neko pitanje ili ne može nešto učiniti.

2. Pokušajte da nauči jednu stvar od svih vas upoznam

Ako se sjećate i koristite ovaj tip, učenje jedno od svake osobe upoznati vas, vi ćete izuzetno obogatiti svoj život, i svoje iskustvo komunikacije s ljudima će postati još zanimljivije.

load...

3. Zgrada dobro, duboko i bliske odnose s drugim ljudima doprinosi mentalno i fizičko blagostanje

'Ne možemo živjeti bez vjere i meditacije, ali ne možemo opstati bez ljudske ljubavi.' - Dalai Lama

Ne živi u samoći Dalaj Lama; on ima bliske odnose s mnogim ljudima oko sebe, a čak je rekao da je on ponekad govori o pitanjima od države sa čistača koji mu čistim podove. On smatra da imaju bliske odnose s drugim ljudima promiče mentalno i fizičko blagostanje osobe.

4. Ne držati negativne osjećaje i misli, pusti ih i neutralizirati ih pozitivne

'Moja vera pomaže da se prevaziđu takve negativne emocije i da nađem ravnotežu. Dalaj Lama

Najvećih prepreka za sreću su osjećaji ljutnje i mržnje, a kad smo osjećaju te emocije, često donose odluke koje samo da situacija gora. Za mir i unutarnje sreće, najbolje je pokušati ukloniti te osjećaje od sebe i fokusirati se na dobre umjesto.

5. Prihvati promjenu kao prirodni dio života, ali ostati vjeran svojim vrijednostima

Ništa nije stalno da je priroda svijeta. Ne možemo biti sretni ako se stalno bore promjena, jer je to uzaludan vježbe. Možemo usmjeriti promjene, u određenoj mjeri, ali ne možemo ga zaustaviti i bori se samo da nas učini nezadovoljnim. Prihvate i prihvatiti promjenu kao prirodni dio života, boraveći vjerni svojim osnovne vrijednosti.

6. Njegujte svoj unutarnji sreću i smirenost uma svaki dan

Vanjski faktori mogu imati samo kratkoročni učinak na naše stanje sreće; ne može donijeti dugoročno uživanje. Dobitak na lutriji, na primjer, će vam donijeti hitnu nalet radosti, ali to je samo "visok" da neće dugo trajati. Možete trenirati vaš um da gaji smirenost, pozitivno stanje uma i uklonite negativne aspekte, svaki dan provesti neko vrijeme sam, a to će vam donijeti dugoročno održiva sreću i mir, tako da ćete biti u mogućnosti da žive više ispunjen i sretan život. Imajte na umu da tišina ponekad može biti najbolji odgovor.

7. Naučite iz grešaka; kad ne, ne propuštaju priliku naučiti lekciju 

Učimo više iz naših grešaka, nego mi iz našeg uspjeha. Kada smo nezadovoljni ili pate, kao rezultat greške koje smo napravili, važno je prepoznati uzrok nesreće i učiti od njega. Dalaj Lama je rekao da je patnja je neka vrsta povratne informacije o tome kako živimo naše živote, što nam govori ono što nam treba promijeniti.

8. Budite suosjećajan i ljubazni prema drugim ljudima, i želimo samo najbolje za njih u životu

'Naša primarna svrha u ovom životu je pomoći drugima. A ako ih ne možete pomoći, barem ih ne boli. " - Dalai Lama

Empatiju s drugim živim bićima, kao i na Zemlji, je važan dio vaše sreće. Ako možete pokazati suosjećanje, ljubaznost i želju za sva živa bića da žive život koji je slobodan od patnje, onda ćete dobiti u korist sebe je dobar osjećaj da ste dobili od pomaganja drugima.

9. Pronađite svoj duhovni put i prosvjetljenje 

"Moja religija je vrlo jednostavan. Moja religija je ljubaznost. " - Dalai Lama

Duhovnost je važna za postizanje sreće, ali to ne mora nužno značiti sljedeće formalne religije. Duhovnost može značiti da i držeći se osnovne ljudske kvalitete brige jedni za druge, dobrota, ljubav, velikodušnost i suosjećanje. Iako je Dalaj Lama ne kaže da su sve glavne religije može vam pomoći da se to postigne nivo duhovnosti, i na taj način postaju sretniji, ali to je samo moguće za agnostike, pa čak i ateisti da se to ostvari previše.

10. Ne kopati u prošlost, dok tvrdeći sa svojim voljenima, odmah riješiti nesuglasice; ne morate da uvijek biti u pravu!

"Dom je tamo gde se osjećate kao kod kuće i dobro postupa." - Dalai Lama

U argumente i neslaganja sa svojom obitelji i najbližima, baviti samo sa trenutnom situacijom i pokušaj da nikada ne kopaju u prošlosti; oprosti i pusti iz prošlosti i fokusirati se na aktuelnog trenutka. Pokušajte da brzo riješiti sukobe i održavanje ljubavi atmosferu u vašem domu.

11. Potražite dobro u svim okolnostima

'Mislim da nadu u najmračnijim danima, i fokus u najsjajnije. Ja ne sudim svemira. ' - Dalai Lama

'Gledajte situacije iz svih uglova, pa ćete postati otvoreniji.' - Dalai Lama

Ako pogledate teško, možete naći neke dobre u svakoj situaciji, čak i na vaše probleme. A ne samo gledajući negativnu situaciju, kao potpuno negativan, gledajte umjesto na ono što možete dobiti iz tog iskustva, ono što možete naučiti iz takve situacije, kako možete promijeniti za bolje...

12. Izraditi dugoročni pogled na život; discipline i trenirati svoj um da se fokusira i zadržavati na pozitivne stvari

"To je vrlo važno da se stvori dobar stav, dobro srce, koliko je to moguće. Iz ove, sreća u oba kratkoročno i dugoročno i za sebe i drugi će doći. " - Dalai Lama

Ako se koncentrirati samo na brze popravke i brzo uspone, teško je njegovati dobre navike koje će dovesti do dugoročne sreće. Dobivanje sreća je proces eliminacije stvari koje radimo i misli koje imamo da nas nezadovoljni, i zamjena ih sa pozitivnim stvarima koje com iz država ljubav, radost, entuzijazam i suosjećanja, ali to se može u potpunosti ostvariti samo u dužem periodu i prakse.

Koje druge stvari možemo naučiti od Dalaj Lama?

Slobodno dijeliti svoj život mudrost ili životne lekcije u komentar ispod teksta.

load...