Motivacija

Kako pratiti svoje snove i biti istinski srećni

Kako pratiti svoje snove i biti istinski srećni

"Da sam samo imao vremena..."

Mi smo sve što je rekao. Kad bi samo imali vremena, mi bismo napiše roman. Kad bi samo imali vremena, mi bismo pokrenuti mali biznis. Kad bi samo imali vremena, mi bismo putovati svijetom.

Istina je, međutim, da čak i ako su dobili jedan sat svaki dan, većina nas bi i dalje vjerojatno napuniti razmišljanjem o našim snovima, a ne uzimajući akciju i zapravo postizanje njih. Ili to, ili ćemo gubiti još više vremena gledajući Netflix ili kretanje kroz naše račune društvenih medija.

load...

Dakle, kako mi zapravo idemo o sljedećim snove imamo? Kako da zaustavimo gubljenje vremena preduzimanjem mera? Hajde da pogledamo nekoliko načina na koje možete spasiti svoje vrijeme i postati istinski sretan.

Probudite se ranije

Znamo kako je to: To je u subotu ujutro, a vi mislite da je to vaše pravo da leži u krevetu do 11h. Ste radili cijeli tjedan, a sada ste zaslužili dodatnih sati ispod plahte.

Problem sa ovom vrstom razmišljanja je da gubimo više vremena. Radije nego da koristite subotu ujutro da budu produktivni i na posao svojih snova, ti si umjesto toga kasni jer "to je vaše pravo."

load...

Da bi se postigao ništa u životu, morate napraviti nekoliko žrtve. I jedan od najvećih žrtve mogli napraviti odmah daje svoj subotu (i nedjelja) ujutro kako bi se pretvoriti svoje snove u stvarnost.

Zemljište Tokom pauze za ručak

A pauze za ručak je još jedan od tih "božanskog prava" mi se malo previše plemenitih oko. Mi smo dali sat vremena s posla svaki dan, a vjerujemo da bi trebalo biti dozvoljeno da koriste ovo doba da se opuste, ćaskati sa prijateljima, ručamo i polako.

Ova vrsta razmišljanja, međutim, može biti vas sputava. Umjesto toga, zašto ne koristite pauze za ručak da meso svoje snove? Ako želite da napiše roman, zašto ne rade na tome za vrijeme pauze?

Recite svojim prijateljima da si zauzet

Kada sam prvi put počeo pokušavam da moj san sa zemlje, bio sam koči prijatelja koji su zahtijevali mnogo vremena. Bilo je teško da im kažem da ne mogu da se družim večeras, jer sam bio zauzet Što se njih tiče, bilo je samo tip posla "lični rad." - 9 - posao za 5 - i da je ostatak vremena treba posvetiti zabavno.

Ako imate prijatelje koji ne razumiju gdje se nalazite u životu upravo sada, možda ćete morati imati razgovor s njima objašnjavajući da ih voliš, ali ne možete ih vidjeti često u ovom trenutku. Potrebno je da sebe i svoje snove staviti prvi.

Set specifičnih ciljeva

Ako ne zapisati niz specifičnih ciljeva, to će biti vrlo teško za početak na postizanje svoj san. Ako ne možete zamisliti krajnji rezultat, kako ćeš znati kakav putovanja morate uzeti?

Provedite neko vrijeme zapisuje svoje ciljeve. Bi bili sigurni da su specifični, mjerljivi i realno. Napišite dugoročni cilj, kao i niz kratkoročnih ciljeva koji će vam pomoći da se postigne dugoročno jedan. Postavljati rokove, previše.

Naći nekoga ko je postigao ono što želi postići

Iluzionista David Blaine je jednom rekao da je kao mađioničar on vjeruje da je sve moguće. Ono što je on rekao je govorio da me u snažan način.

Kada sam odrastao, sam oduvijek učili da nije sve je moguće, a da su neki od nas su bolji u postizanju određene stvari od drugih.

Sada shvatam da to nije istina. Svako može ništa postići, a najbolji način da se postigne nešto što je da se nađe neko ko je to već učinjeno, a zatim kopirati njihove navike i odluke (odličan način da se to uradi čita biografije ljudi koji vas inspirišu).

Proširite svoju mrežu

Iako ne možemo ostvariti neke snove sami, sigurno je da postoje neki snovi ćemo trebati pomoć. Steven Spielberg ne bi provalili u Hollywood bez kontakata i slično Keith Richards ne bi postao takav poznati muzičar da nije bilo njegova veza stub Mick Jagger i Londonu ritam i blues scene.

Kontakti su važni, zbog čega bi trebalo učiniti sve što možete da se povežu i upoznati nove ljude. Možete napraviti kontakte i online i off-line, i to može pomoći da se motivirati da sam sebe gurati, kao i opremanje vam neophodna sredstva da ostvarite svoje snove.

Fokusirajte se 100% od toga šta želite

A san neće materijalizirati, osim ako se fokusirate 100% na to i izvrši. Ako se odlučite za čudne dan van tu i tamo, to se nikada neće dogoditi.

Ne zaboravite da je potrebno mjeseca da se izgradi Rolls Royce i samo nekoliko dana da se napravi Toyota. Ako želite najbolje u životu, morate biti strpljivi i morate biti opsjednut.

Biti fleksibilna

Slijediti svoje snove i biti sretni, morate imati neki stupanj fleksibilnosti. Kad sam bio mlađi, želio sam da idem i da žive u Kaliforniji kao pisac. Nego zato što nije bilo moguće da to uradi odmah, odbacio sam ideju i pao u drag 9-5 način života.

Ali onda je neko sam shvatila da san ne mora biti sve ili ništa stvar. Ako smo dovoljno fleksibilan, možemo napraviti nekoliko promjena koje nam omogućavaju da se malo duže put za postizanje naše snove.

Na kraju, dobio sam u Kaliforniju. Trebalo mi je neko vrijeme, ali zato što sam bio spreman da bude fleksibilan, napravio sam.

Energični

Zar nije tako frustrirajuće kad se probudite ujutro osjećaj stvarno letargičan. Zadnja stvar koju želite učiniti kao što doji kafom na hladno, kišno jutro je slijediti svoje snove. Sve što želite da uradite je da se sklupča na sofi i vratiti se na spavanje.

Loviti svoje snove i pobijediti, potreban vam je mnogo energije. Kako ste dobili više energije? Mogao bi da meditirate, praksa tai chi, popraviti svoju ishranu, poboljšati svoj način života, razraditi i tako dalje.

Energija je super važno. Kada pomislim na sve ljude koji su napravili to u životu, svi oni su se eksplozivne atoma pršti životne sile.

Prati svoje srce

Na kraju, važno je da se oslobodi sve inhibicije - kao što misli o prošlosti i svoje strahove - i slijedite svoje srce. Zaboravite sve što znate i vidjeli, i samo slušati želje vaše srce.

load...