Motivacija

Kako promijeniti svoj život na bolje i konačno biti zadovoljan i srećan?

Kako promijeniti svoj život na bolje i konačno biti zadovoljan i srećan?

Sreća nije često doći. Znam iz iskustva. Prije nekoliko godina, nešto me je udario na ono što je inače običan jutro. Bio sam na putu do posla, zureći kroz prozor autobusa, kada sam počeo da se osvrnemo na svoj život po prvi put nakon dugo vremena.

Stvarno sam bio gdje sam želio biti? Bio sam ide u pravom smjeru? Da li sam čak i znao šta je pravom smjeru?

Znala sam da želim biti sretan. Ali stvar je u tome, ja bih uvijek pretpostavio da sam bio sretan. Ali, kao što sam pogledao kroz prozor autobusa na tom siva jutra, pitanje da li je to istina.

load...

Bio sam jednom, ali ja barem imao je imao dobar posao. Živio sam u lijepoj gradu, a ja sam imao prijatelja, porodice i moje zdravlje. Imao sam nekoliko štednje. Mislio sam da sam bio zadovoljan i dovoljno sretan.

Ali onda sam pomislio o svim puta sam pukla na ljude nedavno. Dobio sam iritiran brzo izgubio živce s ljudima, čak i one koji su mi najbliži. Osim toga, sam izrastao u zaista antisocijalno i počeo izgovore da ne vidim svoje prijatelje.

Da li ovo zvuči kao ponašanje srećna osoba? To nije za mene.

Pa sam postaviti o stvaranju neke promjene u mom životu. Čitala sam knjiga i članaka o sreći, razgovarali sa prijateljima i uzgaja njihove savjete. Naučio sam ono što mi, kao ljudi, da se uradi kako bi biti zadovoljan i sretan, čak i ako na trenutak.

load...

Prijavila sam ono što sam naučio da svoj život. I znate šta? To je zapravo radio. Sam postao sretniji. Evo šta sam saznao kako promijeniti naše živote na bolje i na kraju postaju sadržaja i happy:

Početi sa osnovama

Kada sam počeo da se bavim potragu za srećom, čitao sam o ljudima koji je preporučio da je to sretan moramo gledati duboko u sebi. Ovo bi moglo značiti moli, meditira, ili postavljanje pitanja o tome ko smo.

Ovo može sve biti malo problematično ako niste toliko duhovno skloni (kao što nisam bio), i ubrzo sam shvatila da, za mene osobno, to nije bio najbolji put da budemo srećni i zadovoljni. Barem ne još.

Umjesto toga, počela sam se sa osnovama. To je značilo odlazak u krevet mnogo ranije nego što je uobičajeno i bude dobar prema mom tijelu na mnogo načina. To je značilo da jedete u pravo vrijeme i ne rade onoliko sati koliko radim.

Da li male stvari koje ste zanemarujući za predugo. To je dobro mjesto za početak.

Stop Upoređujući sebe sa drugima

Ovaj definitivno je radio za mene. Od trenutka kad sam briše moje Instagram aplikaciju, sretniji sam postao.

Nekad sam kompulzivno poredim sa drugim djevojkama. Nije sadržaj sa načinom Pogledao sam, stalno sam bila prilikom razgledanja Instagram profila lijepih žena i raste strašno uznemiren zato što su bili daleko, daleko bolje izgleda nego što sam bio (iako, kasnije, shvatio sam da su mnogi Instargarm fotografije su daleko od stvarnosti , oni su često u Photoshopu).

To šteti samopoštovanje i životu općenito.

Pa sam izbrisao aplikaciju i shvatio da u odnosu sebe drugima je besmisleno. Ne možete promijeniti ko si, i trebalo bi biti zahvalni za ono što imate. Svi mi imamo jedinstvene darove da neko negdje uvijek zavidim. Budi svoj. Vijoriti ono što imate.

Budite Compassionate

Ako imate na pitanje kako pomaže drugima da vam pomogne, onda si cinik koji treba da se promijeni njihov način razmišljanja.

Biti ljubazan i saosećajan osoba im pomaže, ali i pomaže vam. Radeći nešto pozitivno za nekog drugog, širiš pozitivnu energiju, koju ste sami apsorbiraju. To je dio tebe.

I osmeh na nečije lice kad vježbate ljubaznost prema njima? To će učiniti da se osećate sjajno.

Dati ono što možeš ne očekujući ništa zauzvrat. Ono što ćete ga dobiti zadovoljstvo i sreću.

Folirati

Možda će vam biti malo skeptičan u vezi ovoga, jer su mnogi ljudi. Ali dozvolite mi da vas podsjetim na nešto velikog američkog pisca Kurt Vonnegut jednom napisao:

"Ti si sve što vam se pretvarati da bude."

Drugim riječima, ako ste izgubili samopouzdanje, po Heck se pretvaraju da su sigurni. Igrati ulogu. Niko neće primetiti. I uskoro, vaše samopouzdanje će zapravo vratiti na pravi.

To možete učiniti isto sa srećom. Namerno djeluje veselo, od vas će se vremenom zapravo biti veselo stvarno.

Lažni dok ne postaneš. Ako ste skeptični prema ovom, samo dati ga probati i vidjeti što se događa.

Biti pozitivan

Nemojte više biti negativna osoba. Uvijek biti pozitivan. Ako se nešto dogodi, uzeti pozitivi od toga.

Negativnost samo čini se osjećate loše, o sebi i svijetu u cjelini. To je nezdravo i prepreka za sreću.

Što više pozitivnih ste o životu, više uspjeha ćete imati. To zauzvrat će stvoriti zadovoljstvo i sreću.

Provedite više vremena s Ljudi

Često ćete čuti ljude što su stariji žale na činjenicu da oni ne troše toliko vremena sa svojim prijateljima i obitelji kao što je trebalo. To je zajedničko žaljenje, ali ne dozvolite da to bude jedan od tvojih.

I pobrinite se da svake sedmice provesti neko vrijeme s ljudima koji su najvažniji za mene, i to je poboljšana moje emocionalne dobrobiti. Osećam sve bolje za njega.

Kada smo sa drugim ljudima, automatski osjećati sretniji. Usamljenost je užasno. Ako postoji jedna stvar koju trebate paziti sada, tako da će i dalje biti tu za vas na vrijeme od deset godina, to je tvoj društveni život. Nemojte zanemariti ljudi.

Smile!

Na kraju, samo treba da se smejem malo više. To je tako jednostavno.

Nasmijana odmah Diže vaše Sprits. On ima trik na vaš mozak da misle da si zapravo stvarno sretan.

I to uvijek, uvijek radi.

Dakle, sljedeći put kada izađete iz kuće, ostavite ga sa osmijehom na licu. Smile na vozača autobusa. Smile na svoje kolege. Smile na konobarica.

load...