Motivacija

Koji su najstariji kozmetički brendovi?

Koji su najstariji kozmetički brendovi?

Da li se sjedi na toaletni stol tvoje majke i diveći preko te divne boce parfema i kozmetičkih proizvoda? Ili, možda se možete sjetiti da je potpis miris koji ti je baka uvijek nosio? Pa, neki od tih brendova kozmetike i kozmetičkih proizvoda iz prošlosti su i dalje jaki danas. Oni su ih prepakovale i neke marke su promijenili svoje ime, ali evo deset od najstarijih kozmetičkih brendova u svijetu koje su još u trgovinama danas.

1. Pond je

Ribnjak je hladna krema je nekada bila sječena ljepote kompleta svake žene i to je bio proizvod koristiti za uklanjanje šminke svake noći. Ribnjak je hladna krema je počeo kao tretman rezova i opekotina, a zatim je kompanija otišla na proizvodnju talk prah i sapuna. Kompanija je osnovana 1846. G Theron T. Ribnjak, koji je otkrio da hamamelisa, sastojak u svom hladnom kremom, mogla izliječiti ranice i ogrebotine.

2. Yardley

Yardley potpis miris je engleski lavande i brand još od 1770. Bilo je zapravo prethodnik Yardley, koji je producirao lavande sapun prije toga, ali njihova evidencija su sve uništena u velikom požaru u Londonu 1666. Yardley iz Londona je i dalje opskrbu visoke kvalitete kozmetičkih proizvoda danas.

load...

3. Kiehl je

Američki brand kozmetike, Kiehl je, formiran je 1851. Godine i oni i dalje zauzimaju istoj zgradi u East Village na Manhattanu koji su počeli u. Njihov prvi proizvod je bio mošus Essence ulje, koja je bila poznata kao Ljubav ulje, i dalje je dostupan danas. Kiehl je dobro poznati sada za svoje filantropije i oni natrag uzrokuje kao što su istraživanje AIDS-a, pomoć djeci i zaštite životne sredine dobrotvorne svrhe.

4. Shiseido

Shiseido je osnovana 1872. Godine i počeo je život kao apoteka u Tokiju. Brand lansirao svoj prvi proizvod ljepote, Eudermine tonera, 1897. I kompanija je sada najveća kozmetička kompanija u Japanu i četvrta po veličini u svijetu. Shiseido je i dalje jedan od vodećih brendova u proizvodima za njegu kože su i dalje na čelu inovacija previše.

5. Vazelin

Vazelin, sada u vlasništvu Unilever, sada se koristi kao šminke i balzam za usne, između mnogih drugih stvari, a to je prvi put patentirao 1872. Robert Chesebrough. Chesebrough otkrio ljekovita svojstva vazelina kada je posjetio naftna polja Chesebrough i otkrio da su radnici ulje su koristili nešto što se zove "štap vosak", a ostatak su pronašli na naftne pumpe, da zaraste posjekotina i opekotina. Chesebrough uzeli uzorke ove "štap vosak" sa sobom i patentirao ga kao vazelin.

load...

6. Penhaligon je

Penhaligon je engleski parfem kuća koja je bila u kasnim 1860-ih od strane berber po imenu William Henry Penhaligon. Kaže se da Penhaligon dobio ideju za svoj prvi miris, Hammam Bouquet, od mirisa koji je mogao miris dolazi iz turska kupelj koja je djelovala u blizini njegove brijačnice u Londonu. Možete dalje kupovati da originalni miris danas, zajedno s punim rasponom losiona tijelo, gelove za tuširanje i talk prah.

7. Elizabeth Arden

Elizabeth Arden, čije reala ime je Florence Nightingale Graham, započela je svoju ljepotu poslovanje u 1910. Godine, kada je otvorila svoj prvi spa. Ona je potom otputovao u Pariz, gdje je naučila više o proizvodima za njegu kože i šminka i to je bio početak kozmetike carstva. Čak i sada, jedan od Elisabeth Arden originalnih proizvoda, njen osam sati krema, je i dalje favorit poznatih.

8. L'Oréal Paris

L'Oréal je osnovao francuski hemičar, Eugene Schueller, u 1909. I prvi proizvod koji je kompanija objavila je inovativna boje za kosu. Do 1928. Godine, L'Oréal proširio na druge za njegu kose i kozmetičkih proizvoda. Danas, L'Oréal je najveća kozmetička kompanija u svijetu i njihova oglašavanja ulov linije "Zato što si worth it", je vjerojatno jedan od najboljih-zna parole na svijetu.

9. Nivea

Prvi put da je korištena Nivea brend bio je kada farmaceut Paul Carl Beiersdorf osnovao svoju kompaniju 1882. Godine, ali to je bio novi vlasnik kompanije, Oscar Troplowitz, koji je izmislio prva voda-u-ulju krem ​​emulzija kožu. Bilo je to izum koji je postao kultni NIVEA Creme koja je danas tako dobro poznate.

10. Erno Laszlo

Nema ništa u novo o akni i dr Erno Laszlo je njegovo ime u poslovnom kozmetike, kada je stvorio temelj krema za princeze Stéphanie Belgije koji su patili loše sa breakouts. D. Laszlo formirao njege kože brend u 1927. I on je ubrzo snabdevanje holivudskih glumica, poput Grace Kelly i Audrey Hepburn sa svojim proizvodima. Bend je i dalje na raspolaganju danas i oni nude niz ekskluzivnih proizvoda za njegu kože.

load...