Motivacija

Motivacijski saveti: 10 razloga zašto se usudite da pravite greške

Motivacijski saveti: 10 razloga zašto se usudite da pravite greške

Plašite li se da preuzme rizik? Da li uvijek uzeti siguran put i nikada ne kreću izvan zone udobnosti? Ako ove komentare opisati, onda možete biti propuštate mnogo. Uzimajući neke izračunati rizike i nose greške koje dolaze iz toga je sve dio života. To je način na koji uče, kako rastemo i to je kako smo postići stvari u životu. Ako ste toliko boje pravljenja grešaka da nikada ne riskirati, a zatim pogledajte u našoj deset razloga zašto odvažan da se greške mogu biti dobro za vas:

1. Jedina loša greška je onaj koji ne uče iz

Izrada greška je nesretan; čineći istu grešku više puta je veoma nemaran! Učimo iz naših grešaka sve kroz naše živote. Od naše prve nesigurne korake kao dijete da se bavi odnosima, novac i rad u kasnijem životu; ako mi ne pravi greške, onda možemo nikad se ne zna koliko daleko možemo ići...

2. Kada padnete sa konja, da se ponovo pravo nazad

Postoji toliko klišeje možemo iskoristiti tu; Ako na prvi ne uspije, a zatim pokušajte, pokušajte ponovo i tako dalje. Ali ključna stvar je da se uči iz svojih grešaka, ne odustaju i pokušajte ponovo. Uvijek postoji još jedna šansa ili neki drugi način da se pokuša nešto postići. Sve greške rade pomaže vam da pronađete pravi način.

load...

3. Phew! To je bilo blizu!

Greške su odličan način da nas uči da cijenimo ono što imamo. Ako ste ikada sišla pločniku bez gledanja i automobil te je strane prošlo, unutar inča, vi ćete znati što mislimo i da to nije greška da ćete napraviti dva puta.

4. Greške vas još odlučniji

Greške su samo demotivišući, ako neka bude. Umesto da je greška te dole, procijeniti gdje je krenulo po zlu, učiti iz njega i opet za to. Koristite greška da te još odlučniji da uspiju i da ćete postati zahvalni za tu grešku.

5. Život je jedan dugi eksperiment

Muškarci dostigla Mesec, na kraju, ali ne prije nego što je NASA je uradio jako puno testiranja, eksperimentisanja i izradu neke užasne greške usput. Mogli su odustali po prvi put jedan od njihovih raketa digli na lansirnoj rampi, ali nisu i oni su stigli na kraju. Tako ćete ostvariti svoje ciljeve, ako ne zaustaviti.

load...

6. Ljudski je griješiti

Usvojiti strategiju ove izraz: "Griješiti je ljudski, oprostiti je božanski". Ili, drugim riječima, kada napravite grešku, ne sekiraj se o tome! Svi smo mi ljudi i grešaka je dio ljudskog stanja, tako da kada napravite grešku, oprostiti sebi i krenuti dalje.

7. Greške neka ti pomogne drugima

Ako ste napravili greške, možete naučiti druge da ne. Možete reći svojoj deci da ne voze bicikl nizbrdo bez držanja na ručku rešetaka jer, kad je to uradio kao klinac, ti otpala! Isto se odnosi i, kada ste stariji, ono što ste naučili iz svoje greške vam daje mudrost da bi mogli savjetovati druge.

8. Preuzimanja rizika i grešaka te čini jačim osoba

Zamislite da je živio savršen život bez ijedne greške, a onda iz vedra neba ti napraviti jedan. To bi bilo razarajuće! Zapravo, kao što čine svaki mala greška, to vas čini jači i spremniji za naredni.

9. Greške mogu biti pravovremeno buđenje

Ponekad, život može biti malo previše lako i mi smo postali samozadovoljni. A greška može biti dobar podsjetnik da moramo zadržati naš gard u svakom trenutku i biti na oprezu u ono što se može dolazi iza ugla.

10. Onaj koji dares wins

Ovaj moto britanske specijalne snage sumira lijepo zašto bi usudio da prave greške. Ne morate da spasi taoce iz terorističke situacije da usvoji ovaj izglede, ali to vam reći da ako se bojite grešaka previše, jednostavno nikada neće probati.

Onaj koji nikada ne usudi da preuzmu rizik i prave greške, nikad ima priliku piti šampanjac! Stoga, nemojte se obeshrabriti svoje greške, naprotiv, biti oduševljeni, jer ste svaka greška napravite vodi bliže ostvarenju svoje ciljeve i ciljeve, i uskoro ćete imati priliku piti šampanjac i proslaviti svoj pobjeda!

Ostati sretan i usuđuju da prave greške!

load...