Motivacija

Živeći u trenutku... 10 trikova koji će vam pomoći

Živeći u trenutku... 10 trikova koji će vam pomoći

Vodeći računa, ili žive u sadašnjem trenutku, je nešto što ste čuli mnogo o ovih dana, ali šta to zapravo znači, i kako ćeš se to radi? U suštini, ono što to znači je, prestati brinuti o budućnosti i razmišljanje o prošlosti i koncentrirati na ono što se sada događa u vama. To je važan koncept, jer, ako živite u ovom trenutku, da ćete dobiti više od svega što radite, a vi ćete biti puno manje pod stresom. Ako se bore sa idejom da bude više na umu, ovdje su deset trikove o tome kako živjeti u ovom trenutku.

1. Zaustavite multi-tasking

Ako zaista želite da cijeniti trenutak, morate fokusirati sto posto u odnosu na ono što radite u svakom trenutku, a to uključuje čak i najmanji od stvari koje radite svaki dan. Ako želite da zaista uživa u okus na kafu, na primjer, spusti telefon, isključite televizor, i koncentrirati na ništa drugo nego da kafu. Probaj; možda će vam biti zapanjeni koliko je divno kafom mogu probati kad koncentrirati na to.

2. Provedite deset minuta dnevno radi apsolutno ništa

Ako ste navikli na okolo, radim deset stvari odjednom, to će potrajati praksa prije nego što nauče da budu na umu. Jedan od načina da se navikne na ideju da se fokusiraju više na svom neposrednom okruženju je da se deset minuta iz svakog dana da to apsolutno ništa. Nađi negdje gdje možete mirno sjediti i razmišljati ni o čemu, ali svoju disanje i ono što se vidi oko sebe. To će biti vaš prvi korak ka učenju kako živjeti u ovom trenutku.

load...

3. Plan za budućnost, ali ne brini o tome

Postoji velika razlika između prave planove za budućnost i naglašavajući o onome što bi moglo biti. Možete napraviti svoj plan za budućnost, ili za velike događaje, poput vjenčanja, ali ono što se zapravo događa je van ruke. Prestanete da brinete o tome šta bi se moglo dogoditi, i koncentrirati na ono što se sada događa.

4. Usporite

Ne žurite sa sve što radite i naći ćete da ćete biti u mogućnosti da bolje da svaki zadatak, a vi ćete uživati ​​radiš više previše. Bilo da se kuva obrok kod kuće, ili završenog projekta na poslu, da ga polako, kada možete, i usmjeriti svu svoju energiju na taj jedan posao koji radite na.

5. Ne dozvolite da vam misli lutaju

Još jedan savjet o tome kako da žive u ovom trenutku je da se pokuša izbjeći ostavljajući vaš um lutaju. Vodeći računa je o obuci svoj um da se fokusira na samo jednu stvar u jednom trenutku i to može potrajati neko radi kada znate što morate učiniti mnogo stvari, ali to će učiniti da budete produktivniji na kraju. Svi smo mi radili stvari kao što su, puštajući šerpi čir više, jer smo mislili o tome šta treba da radimo sutra, i to je ono što se događa kada niste baš u ovom trenutku. Ako ti se osjećati svoj um počinje da luta, saberi ravno natrag u ovdje i sada. Postepeno ćete naučiti kako se to radi, bez razmišljanja o tome.

load...

6. Potražite male stvari

Jedan od velikih savjeta o tome kako živjeti u ovom trenutku je da pogledate oko sebe i primijetiti sve stvari koje idu dalje. Obraćanje pažnje na i najmanji stvari, kao što je okus bombona jedete, boja cveće, ili osmijeh nekog stranca, može napraviti veliku razliku u svoju sreću. Ako uzmete vremena da vidi, da ćete biti iznenađeni na ono što možete pronaći.

7. Pusti prošlosti 

Još jedna od prepreka koje će dobiti na putu vaše dnevne ovom trenutku je vaše prošlosti, pa pokušajte da ne dozvoli prošlih događaja prestati da te danas uživaju. Staviti na stranu stare ljutnje i pokušati zaboraviti loše trenutke iz prošlosti. Oprosti i pusti. Ne postoji ništa što možete učiniti kako bi ga promijeniti u svakom slučaju, pa možda i uživamo u onome što se sada dešava umjesto.

8. Upravljanje svoj raspored bolje

Kada isplanirati svoj dan, pobrinite se da ostavite praznine između zadataka, tako da imate vremena za neke pauze. To će vam dati više manevarskog prostora, treba neke stvari trajati duže nego što se očekivalo, a to će učiniti vaš dan mnogo opušteniji. Ako vaš dan prođe dobro, super, da ćete dobiti više vremena za opuštanje i ako stvari ne idu po planu, nećete osjećati pod stresom zbog toga.

9. Misli svakog dana kao novi početak

Ovo je još jedan veliki savjet o tome kako da žive u trenutku: kada počnete da se svaki dan jer dolazi, svaki jutra će izgledati kao potpuno novi početak. Možete misliti novih načina za rješavanje starih problema i pronaći nove stvari za uživanje. Šta god da se dogodilo jučer je stara vijest, tako da se u naviku uzimanja stvari jedan dan u isto vrijeme i koncentrirati se na narednih dvadeset četiri sata.

10. Ne brini, biti sretan!

To je lakše reći nego učiniti, a da je potrebno malo prakse, ali ako ne možete prestati brinuti o budućnosti i razmišljamo o danas više, od vas će biti u mogućnosti da žive u trenutku, a vi ćete ga voljeti. Samo zapamtite; kad god se brineš o budućnosti, vi ste vjerojatno nešto strašan da se upravo sada događa nedostaje!

Kako živjeti u trenutku? Koji su najbolji savjeti?

load...