Preporuke o odnosima

10 divnih načina izvinjenja

10 divnih načina izvinjenja

Svi možemo napraviti greške i reći stvari koje zapravo ne znače, ali ponekad mi je, stvarno je najteža riječ da kaže i, u drugim prilikama, mi jednostavno nije dovoljno. Bilo da je prijatelj, vaš partner ili član porodice koji ste uznemirio, pronalaženje pravi način da se kaže mi da vrlo brzo izliječiti rane i da svi ponovo nasmijan. Dakle, ako vam je potrebna da proguta svoj ponos i dati nekome da ti je stalo od srca izvinjenje, evo deset stvarno slatko načine na koje možete reći je žao.

1. Napišite im pismo

Ponekad se licem u lice izvinjenje može biti nezgodno, pogotovo ako se strasti se i dalje radi na visokom nivou. Uzmite vremena da napiše u pismu samo koliko ti je žao i koliko ti je stalo do osobe, to će pokazati da ste iskreni o vašoj izvinjenje. Također će dati drugoj osobi vremena da razmišlja o onome što ste rekli i da će učiniti vaš izvinjenje slađim i više smisla.

2. Priznajte da ste bili u pravu

Žao mi je, ne znači mnogo ako i dalje insistiram da nikada nije ništa loše. Jednostavno govoreći: "Žao mi je, nisam bio u pravu", učiniće izvinjenje više iskrene, tako da zaboravi ponos i imate do grešku. Bilo koji način koristite pokazati koliko ti je žao, to će biti sve deset puta efikasniji ako se kombinirati s iskrenost.

load...

3. Reci mi s hranom

Jedan od najslađe načina da kažem mi je, posebno ako je vaš čovjek da ste uznemirila je kuhati njegov omiljeni obrok za njega, ili da se u svom omiljenom poneti. Čak mu kupnje cupcake i postavljanje izvinjenje napomenu na kutiji će zasladiti se izvinjenje lijepo za njega. To će uzeti ubod od bilo koje borbe, a on neće moći ostati ljuta na tebe kad ste otišli na sve te muke za njega.

4. Da li neke poslove za osobu imate uznemiren

Učiniti nešto lijepo za osobu koju ste uznemirila i uzeti neki od opterećenja sa svojih ramena. Argumenti između partnera su vrlo često o tome ko ima, a ko nije, obavili svoj sajam udio u poslovima, tako stavljajući to pravo može biti najbolji način da se izvini. U svakom slučaju, radi nešto da se nečiji život malo lakše je samo lijep način pokazuje koliko ti je žao.

5. Dajte im veliki zagrljaj

Većina ljudi ne može odoljeti zagrljaj i da će obično očistiti zrak od borbe. Wrap ruke oko osobe i reći im koliko ti je žao stvarno. To bi trebalo zaliječiti nekoliko rana i staviti sve nazad u dobrom raspoloženju.

load...

6. Ostavite komentar negdje neočekivano

Ako se reći mi je uz napomenu, a zatim ostavi gdje će ta osoba naći neočekivano. Ovo je posebno korisno ako oboje rade prekovremeno ili rasporedi ne podudaraju se. Mogli ste ostavili poruku na ogledalu u kupatilu, na vjetrobransko staklo automobila vašeg partnera. To je bolje nego samo ostavljajući pitanje neriješenih i da će pustiti ih dobiti slobodan dan za dobar početak.

7. Reci mi online

Ako želite da se izvini online, a zatim postavite sliku o sebi na Facebooku sa 'Žao mi je' znak ili poslati tweet. Možda zvuči malo previše javno za neke ljude, ali niko ne treba da zna šta si ti žao. Ko zna, vaša poruka može čak ići virusnih i onda niko nije mogao da ignoriše tvoje izvinjenje.

8. Koristite štene pas izgled

Samo pogledajte osobi koju su uznemirila i povući svoje najbolje štene psa lice. Kada te gledaju, oni će najvjerovatnije osmeh i to je kad skočiti sa tvoje izvinjenje. Niko ne može ostati ljut na slatko štene psa za dugo, tako da ih prate i vaše slatko štene psa oči uskoro će dobiti svoj izvinjenje prihvaćen.

9. Pošaljite im poklon na poslu

Ako još uvijek nisu riješeni sporazum prije nego što vaš partner ode na posao, zar ne 'pustiti problem gnoji cijeli dan; poslati izvinjenje, uz poklon u kojoj radi. To može biti cvijeće, čokolade ili čak pjevanje telegram. Samo budite sigurni da će omekšati njegovo srce dovoljno za njega da ti oprosti, a ne nešto što će ga osramotiti i da ga čak besnji na tebe.

10. Njega Golicaj na poslušnost

Dokle god god da je nisi bio previše ozbiljan, napad Tickles i poljubaca obično će dobiti čovjek slušati izvinjenje. To je obično jedan koristiti nakon stvari su se smirio malo, pa samo pazite da ne nervira mu još više pokušavaju prerano olakša raspoloženje.

load...