Preporuke o odnosima

10 dobrih razloga zašto bi trebali biti zahvalni za vaše bivše

10 dobrih razloga zašto bi trebali biti zahvalni za vaše bivše

Na sam dan da ste se rastali sa svojim dečkom, zahvalnost mogao biti posljednji riječ koja vam padne na pamet, kad mislite o njemu. Ali, u vremenu, a ipak je završio, naći ćete da niste koristi od odnosa. To može biti od velike pomoći da ostvari, u prvih nekoliko tjedana nakon raspada, pa pročitajte ovih deset razloga zbog kojih biste trebali biti zahvalni za bivšim.

1. Vjerovatno nije sve loše

Iako možda ne izgleda kao da je odmah, kada se osvrnemo na odnos kasnije, vidjet ćete da su dobra vremena, kao i loše. Pokušajte i zapamtite oni, a ne samo borbe ili gorčinu i odnos će se činilo puno više isplati.

2. Moći ćete uočiti znakove brže sljedeći put

Iskustvo raskid može nas naučiti mnoge lekcije, a jedan od njih je da se ne zanemari znakove sljedeći put. Odnosi rijetko potpuno završiti iz vedra neba, a čak i ako ste izabrali da ih ignorišu, znaci verovatno su bili tamo. Učiti iz ovog i, sledeći put, moći ćete vidjeti ovih znakova ranije, preuzme kontrolu, brže i prekinuli vezu, bez gubljenja bilo koje vrijeme.

load...

3. To će vam napraviti jaču osoba

A Split zaista učiniti jačim. To ne samo da će vam dati emocionalnu snagu za upravljanje odnosima bolje, to će također pomoći u vašim kontaktima sa drugim ljudima previše.

4. Vas uči više o tome ko stvarno želiš

Pogledajte izbliza ono što se ne sviđa ovaj tip i učiti iz iskustva. Možete biti zahvalni tvoj bivši za te učim više o tome šta ovaj tip muškarca je stvarno vole da provode vrijeme s, a od koje ćete dobiti bolju ideju o tip muškarca koji ste stvarno tražite.

5. Budite zahvalni da je završio kada je to uradio

Međutim, odnos završio, mora da je bilo razloga, a možete biti zahvalan je završio kada je to uradio. Koliko gore bi to bilo da je odnos nastavio još pet godina, a onda je neizbježan i dalje dogodilo?

load...

6. On je vjerojatno upoznati sa novim iskustvima

Razmišljati o stvarima koje ne bi ni pokušali, ako nikada nije upoznao tog tipa. Većina ljudi predstaviti svoje partnere za nove stvari poput glazbe, hrane ili hobija, a neki od njih mogu držati s vama za život.

7. On je te je naučio više o ljudima

Rijetko mi se što bliže drugoj osobi kao što to činimo u ljubavnika i, kroz naše bivše, dobijamo daleko bolje razumijevanje ljudi. To će nam pomoći da više mudro u budućnosti biramo partnere i to nas uči koji ne možemo i ne mogu vjerovati.

8. On je naučio da budeš realniji

Ponekad mislimo da je ljubav savršena, ali nikad zapravo je i raspad nam može pomoći da postavite više realna očekivanja u budućnosti. Stvari jednostavno ne uvijek rade onako kako bismo željeli i bivšeg je savršena osoba da nas nauči tu lekciju.

9. On je naučio da bolje prihvatiti promjene

A raspad također uči da ste daleko bolje nose sa promjenama, nego što si mislio da si. Svako se boji promjene, ali ex vas uči da možete nositi s tim i da je život zaista ide dalje.

10. On je pomogao da raste

Najveća stvar od svih biti zahvalan da je vaš bivši je pomogao da postane zreliji osoba i bolja osoba. A split je bolno i nema sumnje da je, ali svi mi treba nekoliko raspada pod našim pojas da nam pomognu razumjeti svijet oko nas samo malo bolje.

load...