Preporuke o odnosima

10 kratkih i slatkih ljubaznih citata koje će učiniti da se srce istopi

10 kratkih i slatkih ljubaznih citata koje će učiniti da se srce istopi

Svaki sada i onda svi moramo nešto uljepšati naš dan. Često, to je mali, ali promišljeno pokrete koje nas čine osjetiti sve toplo. Ovo bi mogao biti osmijeh od nepoznate osobe, pesma iz knjige, poklon od prijatelja, ili čak i topla vest snage i izdržljivosti čovječanstva.

Ali kako o slatka ljubavi citat? Sjećam se da me neko je jednom rekao da ako nekoga voliš, trebalo bi da ih kažem. Navodno to je pouzdan način da kradu one srca i ispunjavanje tvoja srodna duša. Nisam siguran kako se pravi ovaj citat je, ali ono što sam siguran je da imamo 10 kratak i slatke ljubavi citati koji će jednostavno učiniti svoje srce topi. Uzmimo uvid.

1. "Prava ljubav priče nikada nemaju završetke" - Richard Bach

Richard Bach je izuzetno uspješan i popularan američki pisac koji je poznat po ljubavi prema letenju.

load...

Darovitih pisac je također vrlo dobar u stvaranju neke kratke i slatke ljubavi citati, kao što je gore.

Kao što je Bach ističe, pravi ljubavna priča nikada ne bi trebalo imati kraj. Ako ste sa nekim koga imaju za cilj da bude sa za ostatak svog života, neće biti takva stvar kao sretan ili tužan kraj. Umjesto toga, vi ćete nastaviti hodanje put zajedničkog života dobro u vječnost. Kada znate da ste našli jedan, znate da ste izgubili u je najveća priča ikad rekao.

2. "Volim te i to je početak i kraj svega" - F. Scott Fitzgerald

Ah, Fitzgerald, sa svojim kratkim i slatke ljubavi citati... Jedan od najboljih pisaca da ikada izađe iz jazz-dobi u Americi. Kao i pisanje The Great Gatsby, Fitzgerald je napisao i plačan Tender je srce, roman koji je napisan u vrijeme veliki pritisak za autora; njegova supruga podlegao duševne bolesti i bio je u bolnici.

load...

Uz citat gore, Fitzgerald lijepo sumira sveobuhvatnu prirodu ljubavi. Kada voliš nekoga, jednostavno nema potrebe za bilo šta drugo. Čak i beskonačno sruši, kao što to čini stvaranje dana. Sve što je bitno je ljubav između vas dvoje; to nadilazi sve ostalo.

3. "Ne voljeti nekoga za njihov izgled, ili njihove odjeće, ili za svoje fancy automobila, već zato što pjevaju pjesmu samo možete čuti." - Oscar Wilde

Oscar Wilde je bio jedan od najboljih u Irskoj ikada pisaca. Tokom života, napisao je niz predstava, uključujući i njegovu remek Važno je zvati se Earnest, kao i romana, kao što je neuporedivo Slika Doriana Gray. On je živio buran život, i bio je poznat po romantične prirode i njegove ispade.

Oscar Wilde uredno ističe telekineze koja postoji između dvoje ljubavnika sa ovim citatom. On ističe da ljubav se ne radi o površnosti, kao što su izgled i flash automobilima, ali je umjesto toga o vezu između dvoje ljudi. Radi se o njihove tajne, njihove duše, njihovo razumijevanje jedni od drugih. Kada pjevati pjesmu, samo tvoj partner može čuti. To je prava ljubav.

4. "Love Is Kada Sreća druge osobe važnije od svoje." - H. Jackson Brown Jr

Ovo je još jedan od divne kratko i slatko ljubavi citati! Bez ljubavi, lako je biti sebičan i staviti sebe i svoje potrebe, ciljeve i želi prvi. Ali kada si zaljubljen, jednostavno ne možete pomoći, ali stavite svoje voljene potrebama i željama prvi. Odjednom, vodeći računa da im je ugodno, sretna i sadržaj pitanja više nego bilo šta drugo. Njihova sreća postaje vaše sreće.

5. "Znaš da si zaljubljen kada ne možete zaspati jer stvarnost je napokon bolja od snova." - Dr. Seuss

Volimo Dr. Seuss, a to je ne čudi da je on došao sa Corker od ljubavi citat koji prilično bolje od svih ostalih. Autor je Grinch Who Stole Christmas i Horton je poznat po svojim divljim maštu i inventivan priče koji je stavio većina drugih autora u hladu.

I ne sumnjam ni malo da je njegov san mora da je bilo super. Dakle, to je stvarno govori nešto kada je tvorac šarene izmišljenog grada Whoville sažeo ljubavi rekavši da je zapravo bolje nego svoje snove. Čujte čuti!

6. "S ljubavlju, može čak i živjeti bez sreće." - Fjodor Dostojevski

Ovo je jedan od lijepe kratke i slatke ljubavi citati Fjodora Dostojevskog, koji je bio jedan od najvećih na svijetu ikada pisaca. On je bio čovjek koji nam je dao Zločin i kazna i Braća Karamazovi. Poznat po tome što u stanju da prodre u dušu čovjeka i otkrivaju ko smo zaista preko svog romana, on je bio nadareni pisac i psiholog čiji rad je i dalje bez premca.

Dakle, kada govori o ljubavi, znaš da je vrijedno slušanja. A kada kaže da je ljubav toliko bitno, toliko moćan da možemo živjeti bez sreće, znate da je to istina. Ljubav je, zaista, kao da je sve osvaja. Kada imate ljubavi, više ne bora za ništa.

7. "Keep Love In Your Heart. Život bez njega je kao Sunless Garden When The Flowers su mrtvi. "- Oscar Wilde

Oscar Wilde je čovjek koji je bio poznat koliko za svoje odnose, kao što je bio za njegovo pisanje. I jasno da je ovo čovjek koji je znao kako je to bilo da je voleti i izgubiti - a on se nije dopalo iskustvo.

Kao što je Oscar ističe, gubi ljubav nije lepo proći. Možete osjetiti osjećaj praznine i gubitka kao ni jedna druga. Ako možete, pokušajte zadržati ljubav u svom srcu. Možda je dobro treba.

8. "Biti duboko voljen od strane vam neko daje snagu, dok voleti nekoga duboko daje hrabrost." - Lao Tzu

Lao Tzu nam je dao neke divne, kratko i slatko ljubavi citati. Živio je pre nekoliko hiljada godina, a bio je kineski pjesnik i filozof koji je eminentno quotable. Sit mudrosti je bio da smo ga još danas citirati. A kada je u pitanju razumijevanje ljubavi, bilo je malo bolje ko zglobni ono što svi osjećaju.

Prema Tzu (i svi ostali - to je samo da je bio mnogo bolji u artikulaciji to, vidite), kada smo voleli, mi smo s obzirom na vrstu unutrašnje snage da se ništa postići. Možemo ustati ujutro, idu na posao, osvoji naši strahovi - sve zato što imamo nekoga ko nam je dao svoje srce.

I kada smo zaljubljeni, imamo hrabrosti učiniti sve kako bi zaštitili tu ljubav. Ako to znači u sukobu s nekim, neka tako i bude. Ljubav nas čini jačim nego išta drugo mogao.

9. "Prava ljubav je čovjek koji vas može oduševiti ljubeći čelo ili nasmijan u oči ili samo buljili u svemir." - Marilyn Monroe

Ljubav ne treba da bude komplikovano, kao Marilyn Monroe dobro poznavao. To bi trebala biti tako jednostavno kao što ljubite partnera čelo, nasmijan na njih, i samo biti tamo sa njima. Ljubav je oko jednostavnih pokreta koji su učitani sa smislom. To se ne radi o kupovini ih bljesak automobil i uzimajući ih na Havaje svaki mjesec. To je samo biti.

10. "Ljubav se sastoji od jedne duše nastanjuju dva tijela." - Aristotel

Ovo je jedan od najljepših kratko i slatko ljubavi citati! Grčki filozof Aristotel je bio mudar čovjek koji je pisao o temama kao širokog raspona kao nauka, matematike i fizike.

Ali, kao i svi drugi, on je znao da ništa od toga nije bilo važno bez ljubavi. Evo ga poetično opisuje ljubav kao jednu dušu u dva tijela. Mislimo da je to lijep način za opisivanje vječni vezu koja postoji između dvoje ljudi. Ljubav je nešto što dijeliti, a ne nešto jedni od drugih. Evo da se volimo!

Koje su vaše omiljene kratko i slatko ljubavi citati?

load...