Preporuke o odnosima

10 malih saveta o uštedu novca o kojima treba znati

10 malih saveta o uštedu novca o kojima treba znati

Štedi novac nije ni blizu tako teško kao što neki ljudi misle, pogotovo ako počnete gledajući mnoge male načine na koje možete uštedjeti na troškovima. Pojedinačno, mali uštede možete napraviti možda ne izgleda sve to puno, ali kad ih sve sabere, može se lako spasiti stotine, ako ne i tisuće, od godišnjeg budžeta. Ljepotu uštede peni ovdje, i peni tamo, je da ne morate da se neke velike žrtve u svoj životni standard. Ako želite smanjiti na potrošnju, pogledajte ovih deset zaista lako uštedu novca tipova.

1. Pročitajte e-knjige

Ako ste strastveni čitač, onda ćete znati sve dobro koliko je skupo može se kupuje potpuno nove knjige iz knjižare. To je mnogo jeftinije ako kupite najnoviji bestseler u e-book formata i preuzmite ga čitati. Vi ne morate čak ni kupiti e-čitač, možete dobiti besplatan softver koji će vam omogućiti da čitanje e-knjiga na računaru.

2. Provedite malo više, da se uštedjeti puno

Ponekad vam treba da potroše više da uštedite na duge staze. Jeftina par cipela može nositi u nekoliko mjeseci, ali kvalitetan par će vam trajati godinama. Razmišljaju o jednokratnu predmete koje kupuju, poput britve, kao i, jer one skuplje vjerojatno će vam uštedjeti novac u ukupnom poretku.

load...

3. Kupite poklone tijekom cijele godine

Još jedna od dobrih uštedu novca tips je da drži na oku za poklone tijekom cijele godine i snap se bavi kad ih vide. Igračke Mali je, na primjer, su uvijek mnogo jeftinije u januaru nego u periodu do Božića. Pazi za rođendan poklone tijekom cijele godine, kao i onda neće biti u last minute kupnje cijelo vrijeme. Ako zgrabite poklon popuste kad ih vidite, možete izgraditi malo zaliha poklona, ​​tako da su spremni za svaku priliku.

4. Shop u diskontima

Oni diskonte da prođete na koje se zapravo prodaje mnoge marke koje ste platili duplo više za kod vašeg lokalnog supermarketa. Nema ništa loše u proizvode koji se prodaju u diskonti i nisu zastarjeli. Oni su obično samo kraj linije proizvoda koji velikim proizvođačima ime želite brzo prodati.

5. Isključite električni svjetla

Većina od nas su dobili bolji u očuvanju energije, ali mogu vam reći da ste uvijek isključiti svjetla kada napustite sobu? Ući u naviku samo imaju svjetla u sobi kada ste u i da će oboriti nešto novca off račun za struju. Isključite stvari kao što su TV noću, jer ostavljajući je u stanju pripravnosti cijelu noć će trošiti moći.

load...

6. Popravak stvari, a ne kupuju zamjene

Svi smo postali malo plamen oko bacanje stvari daleko kada su mogli popraviti. Cipele se mogu ponovo potpeticama, mašine za pranje može se popravio, a mobilni telefoni mogu biti fiksne. Dakle, jedan od dobrih uštedu novca tips je: ako se nešto pokvari, ne samo izaći i kupiti novi, provjerite prvo da vidim da li to ne bi bilo jeftinije da ga popravio.

7. Grow svoju bilja

Ovo je još jedan od štedi novac nevjerojatan tipova. Čak i ako nemate vrt i dalje možete rasti neke svoju hranu. Rastete bilja u prozoru, ili u kuhinji i to će vam uštedjeti nešto novca svake godine. Bilja su zaista lako rasti i oni probaju mnogo bolje kada su zaista svježe previše. Ako imate vrt, mogao i pomisliti o tome da se nešto od toga više da uzgajaju povrće i uštedite nešto novca na taj način.

8. Vrati se u svoju prirodnu boju kose

Da li ste ikada razmišljali koliko vas košta godišnje dobiti ističe i bojenje kosu? Ako ste se vratili u vašu prirodnu boju kose bi vjerojatno uštedjeti dosta novca tokom cijele godine.

9. Ne bacam hranu

Jedan vještina koji je izgubio tokom godina je da se napravi obrok od ostataka. Ogromne količine hrane troše svake godine kada se hrana koja je savršeno jestive, samo baciti. Uzmi list iz knjige vaše bake i potražite recepte za variva i musaku koje možete koristiti da biste posljednjih nekoliko povrće u frižideru u ukusan obrok.

10. Kupite filtera za vodu

Još jedan od uštedu novca velike tips je kupiti filtera za vodu. Možda ne sviđa okus vode koja izlazi iz vaše slavine i ne može potpuno vjerovati šta bi moglo biti u njemu, ali koristeći flaširana voda je trošak koji bi mogao lako izbjeći. Bilo bi mnogo isplativije i bolje za okoliš, ako ste i sami kupili filtera za vodu i počeo da pije filtrirane vode iz slavine.

Koje su vaše omiljene savjeti za uštedu novca?

load...