Preporuke o odnosima

10 razloga zašto ne bi trebalo da prihvatiš prevaranta

10 razloga zašto ne bi trebalo da prihvatiš prevaranta

Jeste li ikad bili varao i pokušao zaboraviti i oprostiti? Saznati da si varao Vaš partner je zaista užasan osjećaj. Sve to povjerenje, vjerovanje i što ste mislili da je to ljubav, je oduzeta i ostavlja vam osjećaj kao dno samo ispao iz vašeg svijeta. Neki ljudi pokušavaju i oprostiti, iako, ali postoji mnogo razloga zašto ne bi trebalo. Evo deset od tih razloga, zašto je stvarno bolje da ne dozvolite da varalica natrag u svoj život:

1. Ćete zauvijek se trebao brinuti da se ponovi

Oprosti mu je gotovo kao dobro, kao što mu zeleno svjetlo da ga ponovo. Nisu svi varalice će ponovno uvrijediti, ali kada je pobegao sa jednom, to će biti još lakše za njega, drugi put okolo i uvijek ćete se pitati, gdje je i ko je on sa.

2. Uzimajući ga nazad tek uzima lako opcija

Možda mislite da uzimanje ga nazad je bio snažan i bori se za vezu, ali zapravo to je najlakša opcija. Ali onda bi ga pustiti da hoda po tebi, a ti si vrijedan više od toga.

load...

3. Stvari se samo ide nizbrdo odavde

Ako napravite čistu pauzu, onda možete dobiti novi početak i krenuti dalje. Ako ga vratiti, onda ste vjerojatno samo produženje bol. Stvari će se samo pogoršati, sa argumentima, nepovjerenje i optužbi, od sada.

4. Mogao bi se rizikuje svoje zdravlje

Ako je vaš čovjek je upravo prevario jednom, ili ako je serijski varalica, možete se povećavaju svoju šansu pokupiti bolest. Nije lijepo misao, ali jedan koji se mora uzeti u obzir.

5. Nikad ponovo poštovati

Ako vas je on poštovao na sve, onda on nikada ne bi prevario na prvom mjestu i, ako ga ponovo pustiti natrag u svoj život, on će vas još manje poštuju. Ćete biti presedan koji kaže da je to prihvatljivo da lažem i da prevari, tako da su šanse da će to opet učiniti.

load...

6. Možeš ti bolje od ovoga

Vi zaslužujete biti s muškarcem koji možete vjerovati svim srcem, a ne onaj koji je izneveriti. Bilo koja raspada je teško, ali sada možete otići i pronaći čovjeka koji će te stvarno volim i tretirati s poštovanjem koje ste zaslužili.

7. Varanje je samo simptom, a ne bolest

Ako je prevario, onda nešto je ili nije u redu s njim ili nije u redu sa odnosima. Ako neko stvarno voli drugu osobu, onda su mogli više prevariti na njih nego što bi ih fizički naškoditi. Ti samo ne to da nekoga koga volite.

8. Da li bi on si oprostio, ako je preokrenuo?

To je često slučaj sa varalice, da oni sami, zar ne mrzim, ako su oni koji se budu prevario. To je dvostruki standard koji ne bi trebalo da trpi.

9. Možete izgubiti svoju samopoštovanje

Ako uzmete nazad varalica, onda komad svog samopoštovanja će uzeti su od vas. Da li savjetovati svog najboljeg prijatelja da uzmu nazad varanje muža? Ili bi ste očekivali da imaju više samopoštovanje od toga?

10. Odnos više nikada neće biti isti

Jednom kada se izgubi osjećaj povjerenja između vas i vašeg partnera, to će biti vrlo teško, ako ne i nemoguće, da ikada povrati ga. To će vjerojatno promijeniti cijeli vaš odnos, na gore, i oni stalno prigovara sumnje će uvijek biti s tobom. Tako da pažljivo ti stvarno treba sve ovo nered u svom životu?

Koje su vaše misli o ovoj temi?

Ostati sretni i volite sebe!

load...