Preporuke o odnosima

10 saveta kako odabrati svog živog partnera

10 saveta kako odabrati svog živog partnera

Postoji velika razlika između pronalaženje čovjeka koji je zabavan za datum i pronalaženje čovjek koji želite provesti ostatak svog života. Kada dođe to vrijeme, kao što to čini za većinu nas, da se osjećate da je vrijeme da se skrasi, onda morate početi s obzirom na ono što je to što zapravo čini dobar život partnera, a ne samo ono što čini dobrog dečka. Ako ste sada u toj fazi u svom životu, a vi tražite mr right, evo deset stvari za vas uzeti u obzir prilikom donošenja svom izboru:

1. Ne žurite u stvari

Ljubav može da nas slijepa, tako da ne idu žure u i početi izradu obaveza, sve dok ste proveli dovoljno vremena sa osobom prvi. Izbor životnog partnera je ozbiljan posao, tako da ih dobro znati prije nego što se odlučite i dati sebi priliku da provjerite kako mjeriti do ostalih devet savjeta koji prate ovaj.

2. Da li imate slične interese?

Ne morate biti identične u vašem sviđa i ne sviđa, ali ima nekih zajedničkih interesa je važno, ako ćete provesti ostatak svog života s istom osobom. Morate zamisliti doživotno sa tom osobom, a ako ne možete vidjeti sebe rade stvari zajedno, to će biti života proveo u svojoj kompaniji.

load...

3. Možete li im vjerovati?

Apsolutno je važno da imate stopostotno povjerenje u osobe koje ste odabrali da se vaš život partner. Ovo nije samo uzdajući da neće biti neveran, on je također im veruju da bi mogli upravljati novcem, uzdajući ih uz tebe pod bilo kojim okolnostima i vjerovanje da će uvijek biti tu za tebe, kada su vam potrebne. Imajte na umu da je to doživotno partnerstvo koje ste razmišljaju.

4. Možete li lako razgovarati s njima?

Da se nađete na jednostavnost sa tom osobom i da se čini da nikada ne ponestane tema za razgovor? Ako da, onda je to super, zato što će se provoditi puno vremena sa ovom pojedinca i, ako se ne može lako međusobno razgovaraju, to će dobiti dosadno vrlo brzo.

5. Razmislite o tome kako se ponašati oko ove osobe

Razmisli o tome kako se osjećaju i kako se ponašaju kada ste sa tom osobom. Ako ste u glumi dio nekog drugog, samo da ih zadovolji, onda to nije nešto što ćete želite zadržati za ostatak svog života.

load...

6. Da li tvoja porodica poput njega?

Mi ne ukazuje na to da li se udati za ugoditi svojoj porodici, ali to je nešto za razmišljanje. Ako je vaša porodica apsolutno prezire ovaj čovjek onda možda ćete morati napraviti neke vrlo teške odluke i ne treba imati na umu da je vaša porodica će najvjerojatnije imati samo najbolje interese u srcu. Možda su nešto videli u ovom čoveku da imate ne?

7. Da li imaju iste vrijednosti i uvjerenja?

Vjerska uvjerenja i moralnih vrijednosti su obično vrlo duboko ukorijenjeni i iako možda biti odmah spreman, da gura te na jednu stranu, da li ćete biti sretni ako imate na kompromis o njima za ostatak svog života?

8. Da li dijele iste vizije?

Da li vaši vizije za budućnost podudaraju? Razmotrite svoje idealnu sliku onoga što će vaš život biti kao u deset, dvadeset ili čak trideset godina vremena i zapitajte se, ako vidite ovog čoveka na toj slici. Možete imati vizije dvoje djece i kuću u zemlji, dok je on ima za cilj da plejboj način života.

9. Da li ste oboje spremni da se žrtvujemo?

Jake veze potrebno mnogo rada i mnogo kompromisa. Možda ćete oboje morati odustati od stvari koje ste sad ili želite u budućnosti, zbog odnosa. Da li ste oboje spremni na to?

10. Uvijek budite iskreni jedan prema drugome

Li oboje moraju biti iskreni jedni prema drugima i raspravljaju o pitanjima poput ovih, prije nego što je počinio i ne bi trebalo biti pretvaranje. Očigledan primjer je jedan od djece, ali postoje i mnoge druge praktične stvari koje treba razmotriti previše. Nijedan od vas treba pretvarati da želim nešto što stvarno ne želim, jer cijeli život je vraga u dugo vremena.

Da li imate neke druge savjete o tome kako da uzme svoj život partnera?

Slobodno podijelite vaš odnos savjet u komentar ispod teksta.

load...