Preporuke o odnosima

10 savjeta o tome kako preživjeti raspad i osećati se kao bolja osoba

10 savjeta o tome kako preživjeti raspad i osećati se kao bolja osoba

Slomljeno srce je jedna od najtežih stvari koje ljudi moraju proći. Osjećaje boli, odbacivanja i izdaja mogu biti svi dugotrajan i može osjećati kao da nikada neće dobiti više od toga. Realnost je, međutim, da svako može da se nosi sa raspadom, to je samo kako se nositi s tim da je zaista bitno. Ne dozvolite da slomljeno srce dobiti bolje od vas, pročitajte ovih deset savjeta o tome kako možete preživjeti raskid, pa čak i izaći iz iskustva bolja osoba.

1. Dopustite sebi da plače i otpustiti bol

Morate pustiti bol i bol, tako da ne bojte se da plače. To je zdravo pustiti vaše emocije i to će nam pomoći da zaraste bol brže, ako to učinite.

2. Ne odugovlačiti ožalošćene iako

Još jedan savjet o tome kako da preživi raskid je izbjeći ne razvlači žalosti. Iako je dobro da oslobodi emocije i prihvatiti tuga za neko vrijeme, to nije tako dobro da se tuguje predugo. Ne sjede u zamračenoj sobi svira tužna muzike nedeljama na kraju, morat ćete napraviti svjesno odluku da završite s tim da sad u nekom trenutku i prisiliti sebe da se krene dalje.

load...

3. Keep zauzet

Naš sljedeći savjet o tome kako da preživi raskid je da se zadrži zauzet. Crying sve učinjeno; sada je vrijeme da nastavimo sa životom ponovo. Bol neće nestati odmah, ali što prije opet zauzeta, prije to će nestati. Stavite sve svoje napore u svoj posao, uređenje prostorija u kući ili hobi, a to će se vaš um off stvari, kao i podsjetiti vas da još uvijek postoje druge dobre stvari u životu.

4. Dobijte podršku od drugih ljudi

Nemojte se bojati da razgovaraju sa drugim ljudima o tome kako se osjećate. Svi su prošli kroz istu stvar prije nego što i govori iz osećanja sa bliskim prijateljima vam može pomoći da se stvari van grudi. Oni mogu čak i neke savjete za vas koji će vam pomoći da kroz ovo teško vrijeme.

5. Ne skočiti ravno natrag u drugu vezu

Ti ćeš trebati vremena da se oporavi, tako da je naš sljedeći savjet o tome kako da preživi raskid nije da skočiti ravno u drugu vezu, na odbijenu loptu. Nemojte pokušati popuniti prazninu nastalu raspadom, uživajte tome što za neko vrijeme, i čekati dok se zaista upoznati pravu osobu.

load...

6. Klonite ex

Izbjegavanje susreta sa svojim bivšim je još jedan važan savjet o tome kako da preživi raskid. Ono što je bilo, bilo je, tako da čistu pauzu od toga i upravljati podalje od ex. No provjeru ga na Facebooku i ne misli pomirenja. U ovom trenutku, trebate svoj vlastiti prostor da biste dobili glavu pravo, i to se neće dogoditi ako ste u kontaktu sa svojim bivšim.

8. Ne pravi osip odluke

Sada nije vrijeme za instant promjenu karijere ili preseljenja u novi grad! A potpunu promjenu možda izgleda kao dobar način da se napravi novi početak, ali u okviru uma ste, nakon raskida, možda neće biti donošenja odluke kao što je ovaj za pravo i logično razloga.

9. Učite iz iskustva

Sljedeći koristan savjet o tome kako da preživi raskid je učiti iz iskustva. Svaka veza nas uči nove stvari; ćemo saznati više o ljudima i da saznaju više o sebi. Ne mislim da je odnos koji je završio kao neuspjeh, samo mislim da je to iskustvo, jedan mali poglavlje u veliku knjigu koja je svoj život. Ono što ste naučili iz ovog odnosa, možete uzeti do drugog, i da će vjerojatno učiniti stvari još divno sledeći put.

10. Sada se upuste u nove avanture

Nakon što ste sami dati vremena da tuguje i više ne osećaju tako emotivan o raspadu, možete početi planirati za novu budućnost. Ti si slobodan igrač sada, tako da je svijet je vaše ostriga. Ta epizoda se radi i prašine, pa šta ćeš učiniti sljedeće?

Da li imaju i druge savjete o tome kako preživjeti raspad i osjećam kao bolja osoba?

load...