Preporuke o odnosima

10 savjeta o tome kako se boriti s poštovanjem sa svojim partnerom

10 savjeta o tome kako se boriti s poštovanjem sa svojim partnerom

Svaka veza se suočava sa sukobima s vremena na vrijeme. Učenje kako se nositi sa tim sukobima na pravičan način će napraviti za srećnijim partnerstvo. Ako se pitate kako možete boriti fer, onda evo 10 savjeta o tome kako pravilno boriti sa svojim partnerom:

1. Ne dozvolite da stvari izgraditi

Ako imate problem onda razgovarati sa svojim partnerom čim možete. Najam tih niggles izgraditi u nešto veće nego što su dovesti do neželjenih napetosti ili eksplozivne argument. Međutim, ne pokušavajte riješiti problem u trenutku kada vaš partner ne želi da. Ako su umorni ili su kroz težak i stresan dan na poslu, a onda pokušava riješiti sukob može dovesti do daljnje ljutnje i neslaganja.

2. Neka svako drugi stave poentu

Ako imate neslaganja sa svojim partnerom, omogućiti im priliku da iznesu svoje mišljenje. Šta oni misle o situaciji? Neka vaš partner imaju jednaku vremena da stave svoje osjećaje preko vas. Slušajte svoje stavove na miran i pošten način i pokušamo da razumemo njihove tačke gledišta.

load...

3. Naučite da pregovaraju i nađu kompromis 

Imamo dogovor da ni jedan od vas će "osvojiti" argument. Ako mislite da vaš partner nije u redu, još uvijek im omogućiti da imaju svoje mišljenje. Dijeliti vaše osjećaje, ali prihvatiti da ne može biti na kraju ispraviti sve vrijeme, niti će vaš partner složiti sa svojim gledištima svaki put kad ih izraziti. Tražiti kompromis i naći dogovor.

4. Potražite zajedničko tlo

Uprkos tome što je neslaganje sa svojim partnerom, tražiti stvari koje se slažu sa, vaš zajednički jezik. Koristite ove ugovore kao polazište za riješiti problem.

5. Ne uključuju treće strane

Držite neslaganje između vas dvoje. Ne uključuju treće strane, kao što su članovi porodice i prijatelja u razgovoru, posebno izbjeći uključuje djecu. Pokušajte riješiti problem zajedno i ne dozvolite da neko drugi se uključe.

load...

6. Poštovanje, zanima me i vole, bez obzira na sve

Poštuju jedni druge i ne zaboravite o svojoj ljubavi tokom neslaganje. Nikada ne dozvolite sebi da koriste neprikladan jezik ili prijeteće ponašanje. Zadržati fokus na pitanje i ne može se koristiti kao procjenu svakog drugog karaktera. Koristeći nazivanje pogrdnim imenima ili komentare koje će povrijediti jedni drugima osjećaj neće pomoći da riješe sukob i može izgraditi više napetosti. Stavi ljubav prva. Uvijek.

7. Smiri se i govori tihim glasom 

Pokušajte da smiri tokom neslaganja. Govoriti u mekim tonovima, a ne viču jedni na druge. Ti si češće čuju jedni druge stavove jasno ako oba međusobno poštuju i govoriti u normalnom tonu.

8. Znaš u čemu je problem

Obratite pažnju na jasan fokus na ono što je pitanje o kojima se raspravlja. Pokušati zadržati svoje neslaganje sa jedno pitanje, a ne na više. Ako imate nekoliko neslaganja, pokušajte izdvojiti vremena i datuma za sastanak za rad na tim drugim pitanjima. Rješavanje jednog sukoba u jednom trenutku je vjerovatnije da pruži rezoluciju između vas dvoje.

9. Cool off

Nakon svađe, pobrinite se da obje imaju vremena za razamišljanje. Neki parovi vole da ne ide spavati na argument, ali to ne uvijek rade za svaki par. U redu je da se neko vrijeme iz situacije da se ohladi i skupljati svoje misli. Ako se to radi bolje za vas, pristajete da se vratite na pitanje na neki kasniji datum, ako je to još uvijek neriješena kako bi zaustavili sukob od izgradnje.

10. Učite od njega. Naučiti da se izvini, oprosti i zaboravi

Rješavanje sukoba i razumijevanje koje oblasti moramo raditi, bilo pojedinačno ili kao par koji nas mogu učiniti jačim na duge staze. Imati zdrav i sretan odnos ovisi o komunikaciji i kompromisa. Budite spremni da oproste jedni na druge i dopustiti jedni druge da se izvini za greške. Dozvolite sebi da raste od rješavanja sukoba i koristiti pozitivne pomoći u rješavanju budućnosti neslaganja.

Da li imate neke druge savjete o tome kako da se bori fer?

load...