Preporuke o odnosima

10 savjeta o tome šta da uradite ako vaš bivši ne može nadići vas

10 savjeta o tome šta da uradite ako vaš bivši ne može nadići vas

A raspada nikada nije lako, ali to može biti deset puta gori od tvog bivšeg ne čini samo da je shvatio poruku, a ponekad i da se situacija može dobiti zastrašujuće previše. Ako ste uzimajući bombardovani tekstualne poruke i telefonske pozive iz ex koji vas neće ostaviti na miru, možda ćete morati poduzeti korake da se zaustavi i da je najbolje da to uradi prije nego kasnije, prije nego što izmakne kontroli ili počinje da stvarno utiču na vaš život. Evo deset načina da se bave ex koji samo izgleda da nije u stanju da te prebolim.

1. Da ne osjećaju krivim

Uzeo si odluku da okonča vezu, a vi bez sumnje imao neke vrlo dobre razloge za to, tako da ne, ni pod kojim okolnostima, počnu da se osjećaju krivim zbog toga. Ste učinili ništa loše; to je tvoj bivši koji ima problem, a ne vi. Morat ćete stajati čvrsto o tome i držati oružje. Ćete raditi mu uslugu previše tako što ga je da shvati da je veza zaista je gotova.

2. Nemoj mu davati nikakve nade

Ako on i dalje Besotted sa sobom, sasvim je vjerojatno da će biti u potrazi za sve što on može čitati kao znak da biste mogli biti zajedno, pa budite oprezni da ne mu davati lažnu nadu da se drže. Nećete biti pomažući pitanja govoreći stvari poput: "to je suđenje razdvajanja", jer će on visi na tome i nikada te ostaviti na miru dok ne razumije istinu.

load...

3. Razgovarajte s njim mirno

Pokušajte da sa svojim bivšim objasniti, čvrsto ali mirno, da je veza gotova i da ne želite da ga vidim. Ako je gnjavim, reci mu da mu je poruke i pozive da li uznemirava i zamoliti ga da prestane. Vaš prvi korak treba pokušavaju da se izbore za njegovu bolju prirodu i što ga shvatiti da je veza gotova.

5. Ignoriši ga

Nakon što ste napravili stvari jasno da ga, ne osjećam da morate odgovoriti na bilo koje od njegovih poruka ili poziva. Što duže on ne čuje od vas, veće su šanse da je da će početi da prihvati situaciju. Blokirati ga na društvenim mrežama i označite svoju e-mail adresu kao spam. Ovo je jedna situacija u kojoj raspituje osoba zapravo može učiniti ih nestati.

6. Kloni se njegov način

Trebalo bi pokušati da av0id naleti na svoju bivšu na njegovu uobičajenu Haunts. Ne bi trebalo da postane pustinjak samo da ga izbjeći, ali možeš pokušati izbjeći odlazak u mjesta koja znate da bi mogao biti neko vrijeme. Čini se pomalo nepravedan da bi trebao biti taj koji će promijeniti vaše navike zbog njegovog ponašanja, ali to može biti za najbolji na duge staze ako to učinite.

load...

7. Neka drugi ljudi znaju šta se dešava

Neka svi znate šta se dešava, i da će prestati da ih daje bilo kakve informacije o tome gde ste, ako ih tvoja bivša pita. Prijatelji će biti u mogućnosti da vam dati neke podrška kroz ono što je vjerojatno postaje prilično teška vremena. Uz malo sreće, ako tvoji prijatelji reći ex da te ostavi na miru, on je mogao samo dobiti poruku na kraju.

8. Reci mu pravo

Ako ste pokušali ga ignoriraju i da ste razgovarali s njim o tome, a on još uvijek neće vas ostaviti na miru, onda to može biti vrijeme da se malo ozbiljnije porazgovarati sa njim, jer je to sada moglo biti na ivici uhođenja. Niko ne želi da stvar bude gora za nekoga sa ozbiljnim slučaju slomljenog srca, ali ako se osjećate kao kod svih ugrožena, da ti treba uzeti neku akciju. Razgovarati s njim, ili poslati mu pismo i objasniti da su njegovi postupci neprihvatljivi i da on ne prestaje možda ćete morati da poduzme odgovarajuće mjere kako bi ga zaustavi vas kontaktirati.

9. Budite spremni

U daleko najvećem broju slučajeva, uporni bivši ne znači ništa loše, oni jednostavno ne mogu dobiti zbog činjenice da je veza gotova. Za svoj mir, međutim, ne bi bilo loše da uzme nekoliko razuman predostrožnosti kako bi se izbjegla neugodan sukob sa svojim bivšim, kao što sigurno ste s prijateljima, ako će biti kasno, ili čak nosi lični alarm sa vama.

10. Ako se osjećate nesigurno, rekla policiji

Vaše lične sigurnosti je od najveće važnosti, tako da, ako smatrate da je vaša sigurnost je ugrožena na svim, treba obavijestiti policiju odmah. Uhođenja je zločin i ne boj se o izvještavanje jer je policija sve to ranije i oni će shvatiti.

load...