Preporuke o odnosima

10 stvari koje možete učiniti umesto da nagrivate svog čoveka

10 stvari koje možete učiniti umesto da nagrivate svog čoveka

Učinite to. Učiniti. Zašto nisi to još učiniti? Svi mi želimo da obavite posao oko kuće, ali jesi li u opasnosti od dopustite da zvocanja šteta vašu vezu? Većina momci nisu baš proaktivne kada je u pitanju rade poslove, svi znamo da su i oni možda trebati blagi podsjetnik. Ali, kada ti podsjetnici postanu zvocanja, to je neugodan za čovjeka i istraživanja su pokazala da nije zabavno za džangrizalo ni. Postoje bolji načini dobivanja vaš čovek da uradi stvari koje želite da učini, pa pročitajte na, a vi ćete pronaći deset produktivnije stvari koje možete učiniti, a ne gnjavi svoj čovjek.

1. Ne insistirajte da se stvari treba raditi na svoj raspored

Vi ćete dobiti puno više učinio za vas ako mu dozvoliti da uradite poslove kada je spreman. Ako insistiraju na tome da sve bude učinjeno odmah, on je češće da se odupre nekim od poslova koje treba raditi. Pokušajte ističući ono što treba raditi, ali mu ne daju rokove. On će tada biti češće stane tih poslova u u svoj raspored.

2. Budite jasni o tome šta je to potreba radi

Pobrinite se da vaš muškarac zna šta treba raditi i koliko je važno da to bude učinjeno. Ako želite da ode i da namirnice, on zna šta kupiti? Možda mislite da je to očigledno šta poslove treba raditi i do kada, ali ako mu ne kažeš jasno ono što je potrebno, on može dobro da ga pogrešno i imate još jedan argument na rukama.

load...

3. Omekšati pristup

Možete uključiti zahtjev u zahtjev jednostavnim omekšavanje neke od riječi koje koristite. Moglo bi se, na primjer, reći: "Potrebe smeće uzimanje out" i ostane na tome. Ili, možete koristiti daleko manje borben riječi poput: "Kada imate trenutak, da li uzeti smeće za mene molim vas." To je isti zahtjev, ali jedan ne zvuči uopće kao da se gnjavi.

4. Potvrda ono što je on to uradi

Ako vam pokazati malo zahvalnosti za ono što radi, da će ići dug put prema održavanju mira. Svi vole da znaju da su cijenjena, tako kaže hvala, ili komplimente njega kad radi dobar posao, učinit će mu daleko veće šanse da dobiju posao učinio brže u budućnosti.

5. Vidi stvari iz njegovog ugla

Ona također pomaže ako prizna da je možda dobro da bude zauzet nečim drugim, ili da ne volim da radim određeni posao. Pokazujući mu da ti se razumijem zašto posao nije učinjeno i lepo molim da se to uradi, neće naići na mnogo bolje nego zahtjevan da znam zašto posao još nije završen.

load...

6. Share poslovi na osnovu ličnih sklonosti

Znaš šta mrzi radi i trebao je znati što vam se ne sviđa previše, pa zašto ne sjesti i podijeliti kroz poslove između vas na osnovu onoga što bi oboje vole da rade. Također možete pogledati na ono što su vaši prioriteti. Možda da te mrzim kuhati u neredu kuhinji tako čišćenje kuhinje postaje vaša odgovornost. Možda ima nešto u vezi neuredan kupaonice, tako da on dobije taj posao.

7. Ne kritikovati ono što je učinio

Ovo je užasavajuće navika da mnogi ljudi imaju. Vi prigovarate svoj čovjek o čišćenju za sobom u kuhinji, a onda, kada on to uradi, ga opet prigovarate vas jer jela nije bilo dovoljno čisto i sve je vratiti na pogrešnom mjestu! Muškarci i žene su jednako krivi za ovo radiš, ali ako pitate vaš partner da učini nešto, ne možete očekivati ​​da će to učiniti na isti način kao što bi to učinio. Ako ste ikada da on ponovo to posao, hvala mu za to ovaj put, a onda, ako stvarno morate, tajno ga vratite na način na koji želite kasnije.

8. Nemoj ga preopteretiti s poslovima koje želite uradio

Ako je zauzet nečim drugim, ne daju kompletnu listu poslova koje treba raditi u jednom pokretu. Ako to učinite, više je vjerovatno da mislim da će biti nemoguće da vas zadovoljiti, tako da će učiniti ni jedan od njih! Drip-nahrani ga sa svojim zahtjevima, jedan po jedan, sa najvažniji zadatak prvi. Na taj način, on se neće osjećati kao da se stavi na.

9. Break ga s dobrotom

Momci stvarno dobro ne reagiraju na se daje naloge, ali da je nemoguće da se odupru malo ego milovati i ljubaznost. Reci mu koliko dobro on radi stvari i koliko ga cijenim, a onda mu dati veliki poljubac i reći mu koliko ga volim. On će biti samo pravo okvir uma da pomogne u poslovima, kada mu je rekao kako divan je.

10. Se stvari u perspektivu

Je li svijet zaista doći do kraja, jer je ponovo napustio svoju šoljicu kafe napolje? Ako niste oprezni, stalno prigovara postane navika i naći ćete se stenje o najbeznačajnijeg stvari. Svi mi imamo dosadne navike i malo mi svi radimo stvari drugačije. Ponekad morate pitati sebe ako je ono što ste gnjavi o zaista vrijedi tolika buka i loše osjećaje da bi to moglo biti uzrok.

load...