Preporuke o odnosima

10 zapovesti o srećnoj vezi

10 zapovesti o srećnoj vezi

Ono što čini dobar brak? Ljubav je kao život, raste stvar, treba ga njegovati i zbrinuti. Ako uzmete vezu zdravo za gotovo i ne stavljati nikakav napor u brizi za to, onda je sasvim vjerovatno na propast. Uzmite neke pozitivne korake danas da bi vaš odnos zdrav i slijedite ovih deset zapovijedi sretnog odnosa.

1. Uvijek biti lojalni i verni jedan drugom

Povjerenje i lojalnost su vitalni u srećnoj vezi, a kada to povjerenje je slomljena, to može biti vrlo teško povratiti. Ostati odan i veran sve vreme i stand by jedan drugog, bez obzira na život donosi.

2. Slušajte jedno drugo. Stvarno slušati!

Postati jednako dobar na slušanje, kao što su na razgovor. Komunikacija je dvosmjerna stvar, pa obratite pažnju na potrebe i osjećaje vašeg partnera, i pažljivo slušati šta oni pokušavaju da ti kažem.

load...

3. Pomognemo jedni drugima rasti i postati najbolje što mogu biti

Uvijek imajte na umu da ste pojedinci, kao i par, i da ste oboje je potrebno da rastu kao ljudi. Ohrabriti jedni druge da uspiju u svojim pojedinačnim ambicije i proslaviti svoj individualni uspjeh zajedno.

4. Poštovanje jedan drugog

Poštujte vaš partner na isti način kao što biste očekivali da se poštuju. Ljubaznost i poštovanje uvjerenja i mišljenja neke osobe su prava svakog ljudskog bića, a to je slučaj u vezi, kao iu svakodnevnom životu.

5. Provedite kvalitetno vrijeme zajedno redovno

Međutim zauzet raspored dobija uvek vremena da provedemo zajedno. Izađe na termin zajedno odlaze na odmor i dobiti dadilja u nekim noćima. Možete živjeti odvojeno, čak i ako živite u istoj kući, pa ne dozvolite da se to dogodi vama.

load...

6. Nikada se bore oko novca

Sortiraju i dogovoriti o finansijama prije nego što postanu problem, jer neslaganja oko novca su jedan od najvećih uzroka odnosa nego što se razbije da postoji. Formulirati budžet i držati ga, a onda neće biti nikakve borbe nad onim što može biti veoma emotivno predmet.

7. Ako bude nešto razbijena, popraviti; ne bacajte ga!

Budite realni o vezi. Ljubav nije bajka koju ste možda dovesti do vjeruju, ljubav ima svoje padove, kao i uspone. Čak i najsretniji parovi na svijetu imali su loša vremena. To je kako ti ta loša vremena da zaista važno riješiti.

8. Settle sporova brzo i pošteno

Pokušajte i rješavati sporove bez pribjegavanja žučne rasprave, jer oni nikada ne riješe stvar. Ako mislite da se ljutite, a zatim otići na neko vrijeme i vratiti se u sporu kasnije. Tu ne mora biti pobjednik ili gubitnik u borbi, samo kompromis da su obje strane zadovoljne.

9. Uvijek biti iskren o svojim osećanjima

Ako ne reći svom partneru da je nešto uznemirava, kako onda oni mogu riješiti problem? Ponekad, čak i stvari koje mogu povrijediti vaš partner su bolje rečeno, nego prepustiti gnoji.

10. Nikada ne zaboravite zagrljaji i poljupci

Držite intimnost u braku i nikada ne zaboraviti važnost jednostavnog poljubac ili mazimo. Za sretan i dugotrajan odnos, trebate zadržati spaljivanje požara, tako da ne dozvoli da ti zauzet način života stane na put za to.

Kako imati sretan brak? Koji su vaši savjeti?

load...