Preporuke o odnosima

8 razloga zašto bi se trebali obojiti i ljubiti više sa svojim partnerom

8 razloga zašto bi se trebali obojiti i ljubiti više sa svojim partnerom

Napućiš, ljubljenje je dobro za vas! Sumnjamo da vam je potrebno više ohrabrenje da se intimna sa svojim čovjek, ali ljubljenje i maženje ima iznenađujuće spektar zdravstvene koristi, kao i da je zabavan način da se obveznica sa svojim momak još bliže. Dakle, ako vam je potreban izgovor za trenutak ljubavi, onda pogledajte ove osam razloga zašto bi trebalo da se mazi i češće ljube:

1. Maženje i ljubljenje smanjuje stres i krvni pritisak

To nije samo zato što je lijepo da poljubi i mazi da ćeš se osećati bolje, bliskom kontaktu sa svojim partnerom čini vaše tijelo otpuštanje više oksitocina, koji je hormon koji vas čini vezu sa drugim ljudskim bićem. Ovaj hormon također ima efekat da se osjećate sigurnije i sigurna, a to snižava krvni pritisak previše.

2. Maženje i ljubljenje smanjuje anksioznost i depresiju

Začudo, istraživači su otkrili da su ljudi koji ljube samo jedni druge tijekom intimne trenutke su osam puta veće šanse da pate od anksioznosti i depresije, od onih koji se često ljube. Kad si dole i neko vam daje mazimo, 'feel-good' hormona vaše tijelo izdanja koja će vam pomoći da vas opet pokupiti.

load...

3. Maženje i ljubljenje može pomoći da ojačate imunitet

Vi ste manje šanse da se razboli, ako se mazim više. Fizički kontakt sa svojim partnerom je pokazala da poboljšanje stope ozdravljenja i smanjiti vjerojatnost od vas ugovaranje bolesti. Sasvim sigurno, to je najjeftiniji i najlepši tip medicine koje možete dobiti.

4. Potrebno je fizički kontakt

Mi zapravo rođen potrebe fizički kontakt s drugim ljudima, tako, na sebe negiraju taj kontakt sa drugima poriče svoj suštinski potrebe koje imate. Samo dvadeset sekundi fizički kontakt sa svojim partnerom možete li staviti u dobrom raspoloženju za narednih dvadeset i četiri sata.

load...

5. Maženje i ljubljenje pomaže da izgubite težinu

A poljubac u obraz ili zraka poljubac neće raditi ovdje, ali puni na strastveni poljubac, za više od minute ili tako, može spaliti off 25 kalorija. Šta bi radije radila za izgubiti težinu, odlazak u teretanu?

6. Štiti vas od pada automobila

Da, dobro ste pročitali. Statistički, muškarci koji ljube svoje žene zbogom na njihovom putu do posla imaju manje šanse da budu uključeni u saobraćajnoj nesreći, pa nemojte biti previše u žurbi sutra ujutro!

7. Ljubljenje drži li u potrazi mlad

Ne morate ići pod nož hirurga da vas tražim mlade, dati svoj čovjek poljubac umjesto! Ljubljenje daje više od trideset mišića u lice treninga i to može pomoći u sprečavanju lice od opuštene, kad se malo stariji.

8. Maženje i ljubljenje lekova glavobolje i grčeva

Ljubljenje i dodirivanje vašeg partnera izaziva krvne sudove da šire i ova akcija može pomoći za ublažavanje simptoma glavobolje i smanjiti menstrualne grčeve. Koja u potpunosti poništava tako dobro nosi uz izgovor "ne večeras dragi, imam glavobolju"!

Pa, da li zaista potrebno razloga da mazim i ljubim više s našim partnerom? To je samo ukupne ugodno iskustvo za oboje, pa hajde da daju više nježnosti i ljubavi prema osobi koju volimo.

load...