Preporuke o odnosima

8 stvari muškarci i žene tumače drugačije

8 stvari muškarci i žene tumače drugačije

To je znanstveno dokazano da muškarci i žene mozak drugačije žičani. Dok žene imaju tendenciju da se više analizirati stvari, muškarci su daleko veće šanse da se punjenje ravno u, kao poslovični slon u staklarskoj radnji! Nije ni čudo onda, da je kao žena će biti u potrazi za skriveno značenje i čovjek je skočio pravo na pogrešan zaključak, često postoje nesporazumi između ta dva. Dati istu poruku da muškarac i žena i oni mogu izvući potpuno različite zaključke iz toga i ovdje su osam stvari koje muškarci i žene će različito tumače:

1. Razlika između pogrešno i pravo

Muškarci i žene gledaju nedela vrlo različito. Čovjek će prikazali malverzacije kao jedan off događaj koji se može staviti u pravu, a žena će prikazali malverzacije kao nešto mnogo dublje. Žena je daleko veće šanse da vidite nezakonite radnje ili grijeh, ako ste religiozni, kao znak nedostatka osobe morala, a čovjek će ga vidjeti samo kao greška.

2. Riječi "Volim te"

Čudno, sa tipom, riječi "Volim te" znači različite stvari, ako on to kaže od kad je čuje. A momak će reći da voli dobar prijatelj i ništa više od toga mu je stalo do te osobe znači. Kada čuje ove riječi od devojke ipak, on počinje da razmišlja brak i djecu!

load...

3. Pohvale

Komplimenti su daleko više smisla za muškarce, nego za žene. Možda ćete nevino pohvalim čovjek na svom novom košulju, ali on će pročitati to kao flertovao komentar. Muškarci ne nadopunjuju, na isti način kao i žene rade, tako da, kada on daje kompliment ili prima jedan, to će imati daleko više značenje za njega, nego možda sumnjate.

4. Što radiš danas?

Češće nego ne, djevojka će pročitati daleko više u pitanje 'šta radiš danas', nego je momak zapravo znači. Za momka, to je obično samo njegov način donošenja doba dana ili što mali razgovor, ali djevojke će analizirati komentirao ovako i vjerovatno će to shvatiti kao preteča da ga traži datum.

5. Humor

Muškarci i žene i tumače humor drugačije i vjerovatno će doći kao nikakvo iznenađenje da nauče da će ljudi lakše smejati slapstick humor, nego žene. Ali je razlika u smislu za humor ide dublje od toga; zapravo se vraća na žene tendenciju da se više analizirati ponovo. Muškarci lakše nego žene smijati, ali, iako je žena traje duže da odluči da li je nešto smiješno ili ne, kada su napravili svoje misli se, oni će dobiti puno više od humor, nego muškarci.

load...

6. Finese jeziku

Nemojte previše u reči da momak koristi u razgovoru čitati, jer muškarci nisu kao u finesama jezika, kao što su žene. Čovjek ne znači ništa drugačije kada kaže 'hi', 'hej "ili" zdravo ", sve je to isto za njega. A djevojka će pročitati nešto u tekstualnu poruku koja počinje sa "zdravo", umjesto svog uobičajenog 'hej!' On će se pitate što na zemlji je rekao pogrešno!

7. Možemo li o tome kasnije?

Muškarci ne mogu više zadataka, tako da kada on kaže: 'Možemo li o tome kasnije?', Ne uzimaju da to znači da nije važan predmet ili da ne želi da priča o tome. Kada čovjek kaže, on kaže da je predmet važan i da bi mogao trebati vremena da razmislim o tome i, što je još važnije, on želi da bude u mogućnosti da se koncentriraju na diskusiju.

8. Znaci upozorenja

Muškarci i žene tumače znakove upozorenja sasvim drugačije, i upozorenja o fizičkoj opasnosti i upozorenja od emocionalne vrste. Čovjek vidi saobraćajni znak, to će se pretvoriti crveno, kao izazov da se tukli, a ne kao upozorenje da on može imati nesreću, a žena će ga vidjeti kao znak opasnosti. Isto važi od znakova da se veze ne radi. A žena će uočiti znakove na kilometar, čovjek će se zapitati šta ga je snašlo!

Koje druge stvari, na Vašem mišljenju, muškarci i žene različito tumače?

Slobodno podijelite svoje misli i odnos savjet u komentar ispod teksta.

load...