Preporuke o odnosima

Kako da ga odnesete da radite ono što želite bez naginjanja?

Kako da ga odnesete da radite ono što želite bez naginjanja?

Da li je zaista moguće dobiti tipa da uradi ono što želite bez njega gnjavi? Ako ste ikada pitao kako se čovjek popraviti nešto za vas, a tri tjedna kasnije nešto još treba da se popravi, onda gnjavi možda izgleda da je jedini način da ga se skine zadnje učiniti neki posao, ali postoje bolji načini da ga podstakne na akciju. U stvari, stalno prigovara može postati kontraproduktivno, jer on će početi da ga vide kao borba volje, a momci ne volim da gubim bitke. Takođe, stvara trenje, što bi eventualno moglo doći do borbe, pa pročitajte ovih deset savjeta o tome kako možete dobiti svoj čovjek radi ono što mu želim da bez pribjegavaju zvocanja.

1. Get vremena pravo

Muškarci ne mogu učiniti multitasking, ako je on u sredini gleda utakmicu na TV-u kad ste ga zamolio da se smeće, možda ćete dobiti grunt od njega da misliš da je čuo ono što si rekao, ali ne banci na koje smeće odvode u bilo koje vrijeme uskoro. Izaberite trenutak kada on ne ometa i ne vezan i za sve drugo, a vi ćete biti daleko veće šanse da dobijete ono što želite.

2. Nemoj biti previše kritičan o tome šta on to uradi

Kada to uradi uradi posao za tebe, nemoj mu reći da je on uradio sve pogrešno. Mi smo sve to uradio. Vaš čovjek uzima na sebe da rade jela i počisti kuhinju za vas, a onda odmah idem poslije njega, ponovno čišćenje i stavljanje stvari tamo gde im je mesto. Biti taktičan kad zabrlja stvari i onda će biti više vjerojatno da rade stvari za tebe bez tebe čak i da pitam.

load...

3. Neka misli da je to bila njegova ideja

Muškarci imaju to psihološka barijera da rade ono što im se kaže, posebno vikendom, kada su opuštajuće. S druge strane, muškarci vole zadovoljio njihove žene ih iznenadivši. Dakle, ako vam je potreban travnjak točno u stražnje dvorište, nemoj ga pitati da to uradi. Umjesto toga, spomenuti koliko se radujemo provesti neko vrijeme u vrtu sada kada je leto ponovo. Iznenađenje! On će pokositi travnjak za vas, a sve će biti njegova ideja.

4. Pobrinite se da ga je uvek hvala kad nema učiniti nešto za tebe

Ako vaš muškarac ne nude mnogo oko kuće, to bi moglo biti samo da se ne osjećaju poštovati. Niko ne voli da mu se uzimaju zdravo za gotovo, pa budite sigurni da mu se zahvalim za ono što radi i pohvalim ga kad mu se učini nešto dobro.

5. Budite jasni o tome što treba raditi

"Potrebna mi je pomoć oko ovdje" zaista ne daje mu mnogo pojma o tome šta stvarno treba da se uradi, zar ne? Pokušajte da budem precizniji o tome šta treba raditi i onda će shvatiti u čemu je problem. Nejasne zahtjeve za pomoć će izgledati kao zvocanja, ali ako objasniti upravo ono što se mora uraditi, to će izgledati više razuman.

load...

6. Nemojte se gorko prebrzo

Ne počne da viče na njega samo zato što nije skočio i odmah učine ono što želite da drugi. Onog trenutka kada počnete s riječima kao što su "da nikada ništa za mene" ili "nikad ne slušaj me", pitate za raspravu i da će samo dobiti više i više tvrdoglav. Možda je iskreno zaboravio što ste rekli, pa ponovo pitam lijepo, a to će se više posla.

7. Maslac ga!

Ako ste upravo proveo posljednjih sat vremena što mu je teško, a onda ga pitati da učini nešto za vas, teško je očekivati ​​da bude u odnosu na mjesec o ideji. Mi ne govorimo o tome da manipulativne, ali ako radite lijepe stvari za njega, vi ste više vjerojatno dobiti rezultat kad ga zamoliti da ti uslugu.

8. Nagrada mu

Jedan dobar zaokret zaslužuje drugu, tako da se u naviku da ga nagradi za njegov trud. Ako je proveo čitavo popodne vam pomaže da očistite kući, onda bi ga kuhati njegova omiljena obrok u večernjim satima, ili kupite mu nekoliko konzervi piva kad izađe. Nešto što kaže hvala vam je sve što je potrebno da ga više spremni da vam pomognu sledeći put.

9. Objasnite zašto je to potrebno radi

Ako samo laju iz svoje narudžbe na čovjeka, on će reagirati loše. Ako objasniti šta se mora uraditi i zašto, to će potonuti s njim bolje. "Molim vas, možete li to popraviti škripu vrata, to me vozi lud" će raditi mnogo bolje nego - "Hoćeš li ikada sići lenjo dupe i popraviti ta vrata ?!"

8. Razgovarajte sa njim o tome

Na ozbiljniji komentar, ako tvoj momak ne vuče svoju težinu u kući, stvarno ne treba da razgovaramo o tome. Ako ste oboje rade, onda ćete oboje biti umorni na kraju dana, a vi ćete oboje je potrebna vaša dole vrijeme vikendom. Razgovarajte o tome kako možete dijeliti poslove pošteno i dogovore o tome ko će šta raditi. Mirno rasprava o problemu će vas dalje od zvocanjem će ikada.

load...