Preporuke o odnosima

Kako održavati razgovor kada upoznate nove ljude? 10 savjeta

Kako održavati razgovor kada upoznate nove ljude? 10 savjeta

Kada riječi ne a ti udario da neugodno tihi trenutak, gdje ste otišli? U redu je kad si sa prijateljem koji znate dobro, onda se zove ugodnu tišinu, ali, kad govorite s nekim novim, to postaje sve više i više nespretan i riječi postaju sve teže i teže naći, dok samo riječi koje možete pronaći su "divno mi smo se upoznali, žao mi je, ali moram biti negdje"!

Postoje neki trikovi koje možete koristiti, međutim, do kraja da tišina ili čak izbjeći na prvom mjestu. Sljedeći put kada se bore da pronađu nešto za reći, probajte ove savjete o tome kako razgovor na noge, kada smo se upoznali nove ljude:

1. Slušajte šta je rečeno

Prvi korak, pogotovo ako se radi s nekim koji ti dobro ne znaju, je da obrati pažnju. To je sve previše lako postati ometeni šta se dešava oko vas i izgubiti nit onoga što ta osoba govori. Fino sa prijateljem, oni vjerojatno navikli na to, ali neprijatno kada smo se upoznali nove ljude.

load...

2. Loop natrag u poslednje tačke raspravlja

Ako si zaglavio nešto novo reći, pokušajte dobiti drugu osobu da proširi svoje poslednji komentar. Ako su rekli da im se određeni bend, pitajte kada su posljednji put vidio bend, koji drugi bendovi rade oni vole, što je posljednji release benda zove. Ništa predati palicu natrag na njih, dok ti malo vremena da razmislim!

3. Zamolite ono što su njihovi planovi za taj dan su

Još jedan jednostavan trik o tome kako razgovor na noge, kada smo se upoznali nove ljude pita o njihovim planovima za taj dan. Ovo jednostavno pitanje je dobro za otvaranje svih vrsta različitih tema. To bi mogao biti zajednički poput nekih prodavnica, zajedničkih interesa, šta ste radili juče ili šta su planovi za ostatak dana.

4. Feign kašalj

Ako ne znate kako se vodi razgovor ide - možete popuniti prazninu pretvarajući se da kašlje. Barem onda možete govoriti o strašnim hladno ste tek preko! 🙂

load...

5. Povezivanje teme

Čak i krhka linkova može se koristiti za pomicanje razgovora zajedno; to je ono što mi radimo u prirodnom razgovoru, samo morate to učiniti malo više svjesno u razgovoru sa novim ljudima. Osoba može da ti govorim koliko on voli nogomet i mogli prebaciti razgovor na hranu napomenuti da svoj omiljeni restoran je sasvim u blizini nogometnog stadiona. Nema veze stvarno, ali ti i dalje pričaš, zar ne ?!

6. Razmišljajte kao šahista

Planiranje poteza unaprijed je još jedan jednostavan tajna o tome kako razgovor na noge, kada smo se upoznali nove ljude. Dobar šahista uvek misli nekoliko poteza naprijed i malo multi-tasking može ići dug put u teškom razgovoru sa novim ljudima. Slušajte ono što druga osoba govori, ali se planira gdje ćete uzeti razgovor sljedeći, u isto vrijeme.

7. Pogledajte nešto okolnih

Pod pretpostavkom da ne govorimo na telefonu, uvijek možete uputiti na nešto što se događa oko vas da započnete novu temu razgovora. To bi mogao biti i to svih vremena favorit 'ti došao ovamo često?' ili možda "muziku je malo glasan ovdje, zar ne?" ili čak se odnose na ploču tuđi u restoranu sa 'da izgleda dobro, zar ne? "

8. Fraza vaša rečenica u obliku pitanja

Formulacija vaša rečenica u obliku pitanja i može vam pomoći zadržati razgovor ide. Pokušajte i dovesti druge osobe u razgovor postavljajući pitanja, a ne samo navodeći činjenicu. 'Volim sladoled' neće uzeti razgovor jako daleko, ali 'volim sladoled, koji je tvoj omiljeni desert?' vodi vas u razgovor.

9. Držite kontakt očima

Još jedan jednostavan fiziološke trik o tome kako razgovor na noge, kada smo se upoznali nove ljude jednostavno čuvanje kontakt očima, jer kad zadržati kontakt očima s osobom, on ih ohrabruje da razgovaram s tobom. Kontakt očima pokazuje otvorenost i prijateljstvo i to je zapravo prilično teško gledati nekoga u oči i reći ništa.

10. Pravi se da je tišina bilo namjerno

Možete slomiti kratak čarolija tišine pretvarajući da ste ometen nečim. Ako je neko suprotnog pola da razgovarate, nego "imate lijep osmijeh 'će raditi ili, ako ste oboje djevojkom, zatim komentar u stilu' Volim tvoja haljina" ili "Sviđa mi se kako što si učinio kosu 'će se ponovo otvoriti diskusiju.

Oni to zovu umjetnost razgovora s razlogom, a jedan od načina da se usavrši da je umetnost praksa. Sljedeći put kada se radi prijatelju, razmislite o nekim od ovih saveta i pokušajte ih. Ako ste stvarno zaglavila sa kompletnim tačku u razgovoru sa novim ljudima, mogli biste probati šalio o tome kao, 'tako da mi se meditacija previše', to će barem da te ponovo govori! Koristite humor i ne uzimaju sebe previše ozbiljno!

Kako zadržati razgovor na noge, kada smo se upoznali nove ljude? Slobodno podijelite svoju savjeta u komentar ispod teksta.

load...