Preporuke o odnosima

Kako popraviti odnos koji se raspada?

Kako popraviti odnos koji se raspada?

Svi odnosi imaju svoje uspone i padove. Koliko god volimo uspone, moramo priznati da se da će biti padova. Ali, dok neke padove lako može biti fiksna pred odnos vrati na pravi put, postoje neke puta kada stvari postanu tako loše da izgleda kao da se ništa neće zarasti preloma.

Popravljanja problematičan odnos nije lako, i to prije svega zahtijeva oboje zapravo želite da popravite štetu. Nakon svih iscrpljujućih argumente i optužbe, može depresivno osjećati kao da taj odnos nikada neće biti ono što je nekad bio.

To nije istina, naravno. Sve može biti fiksna i ništa nije nemoguće. Popravljanja slomljena odnos zahtijeva vrijeme, posvećenost, strpljenje, i potrebno je oboje biti na raspolaganju. Hajde da pogledamo nekoliko načina da se popravi odnos koji se raspada.

load...

Slušajte Objektivno

Koliko često zapravo slušate partnera? Mislim, stvarno i na pravi način da ih slušate? Prečesto, mnogi od nas su krivim jer nije sasluša druga polovina se. Umjesto da sluša sa oduševljen, razumijevanje i objektivna uha, stalno prekidati i ne mogu čekati da imamo svoju reč.

Slušamo jedni druge je temelj zdravog odnosa. Što više pažljivo slušate vaš partner, bolje ćete ih shvatiti i odakle oni dolaze.

Ako je, nasuprot tome, uvijek reagirati loše kada kažu nešto što izaziva negativan odgovor u vama, zapitajte se zašto ste reagovali ovako. Naporno raditi kako bi se odvoji od ljutnje, a racionalizirati situaciju.

load...

Imajte na umu da Niko nije savršen

Još jedan dobar savjet o tome kako da popravi odnos je jednostavno zapamtiti da nitko nije savršen. Važno je da zapamtite ovo ako to izgleda kao da vaš partner ne ispunjava do vaše standarde sada. Oni su ljudski kao i vi, i oni će napraviti greške.

I baš kao i vi, oni žele ono što je najbolje za ovaj odnos.

Baš kao i želite ih promijeniti, pogledajte u sebe da vidi ono što može promijeniti. Jesu li vaše vrijednosti previše strog i vaša očekivanja previše divlje?

Pogledajte izbliza na svoj kritiku, gdje si krenulo naopako u posljednje vrijeme.

Biti pozitivan

Ovo je jedan od najvažnijih savjete o tome kako popraviti odnos. Naravno, teško je ostati pozitivan kada vezi oseća kao da je sklapanje. Ali negativnost rađa više negativnosti, a ako obojica ostanu pesimistični u cijeloj teškim vremenima, u teškim vremenima će biti još teže.

Važno je da ste oboje se povezala sa svojim pozitivnim i osobine i vrijednosti koje ste imali kada je počeo taj odnos. Setite se kako su uzeli dah kad su vas zvali na telefon, ili kako sretni ste bili kad su se vratili kući s posla. Fokusirajte se na pozitivnu budućnost, i zapamtite da ste vas dvoje nekada bili super zajedno. Uvećati svoje pozitivne aspekte, ne zaboravite zašto ste se zaljubila u njih, i marginaliziraju sve negativnosti.

Nađi ono što nedostaje

Volim sama po sebi dovoljna da održi vezu. Mora postojati još nešto, kao što je potrošnja kvalitetno vrijeme zajedno, čineći vremena jedni za druge, interese dijeljenje i strasti, dijeljenje šaputanja na jastuku i poklone, lojalnost, povjerenje i poštovanje.

Bacite pogled na vaš odnos i vidjeti ono što nedostaje. Šta god da je, pronaći ono što nedostaje i dodajte ga u vaš odnos.

Recite im kako se osjećate

Još jedan savjet o tome kako da popravi odnos je okupiti snage reći svom partneru kako se zaista osećate. U suprotnom, odnos mogao dobiti gore i gore.

Lako je izbjeći govori našim partnerima kako smo stvarno osjećati, jer ne želimo da budeš ranjiv. Ne želimo da se povredi, neugodno ili sramota za otkrivanje onoga što se zaista osjećaj unutra. Osim toga, otkrivajući vaše iskreno misli i strahove znači moć dinamičan smjene nad njima. Otvaranjem, osećate kao da ste izgubili moć.

Ali, iskren je zapravo vrlo snažna, a vi ćete oboje osjećati puno bolje kad su stvari na otvorenom. Možda ste se ponaša na određen način, jer ste vodili stvari u sebi, a to bi moglo imati štetan utjecaj na vašu vezu.

Razgovarajte o vašim očekivanjima

Kada očekujete nešto od nekoga, što počnete da se stvori idealizovanih slike od njih u svom umu. I kad se osjećaju da se sastanemo na ta očekivanja, to ostavlja vas osjećaj razočaran - pa čak i gorak i ogorčen.

Važno je da razgovarate sa svojim partnerom o očekivanjima imate ih u ovoj vezi. Jeste li očekivali da oni budu vuče svoje težine više? Jeste li očekivali da imaju posao Bette do sada? Jeste li osim da manje vremena provode sa svojim prijateljima nakon što se preselio u zajedno?

Komunikacija je ključ za snažan odnos. Razgovarajte sa svojim partnerom o tome šta vi očekujete od njih.

Ne zaboravite zašto ste se okupili na prvom mjestu

Jedan od dobrih savjeta o tome kako popraviti odnos je da zapamtite razlog zašto ste dobili zajedno na prvom mjestu, i morate podsjetiti sebe šta je to prvo privuklo njemu. Šta kvalitetama ste našli krasan? Zbog čega ga je VAŽNIJE od ostalih?

Ponekad, pamćenja zašto je vas dvoje povezao se na prvom mjestu zateže svoj obveznica Podsjećam i da je dobra vremena može doći oko ponovo.

Nip vanjske utjecaje In The Bud

Često, to je vanjski faktori koji izjeda vezu i izazvati ga kvare. Na primjer, ako partner bude ovisan o chat sobi odnos će potkopati. Isto tako, ako jedan od vas radi previše, odnos će se boriti.

Ako postoje vanjske utjecaje u igri ovdje, to je važno da istakne ono što jesu, a onda rade zajedno da ih presjeći u korijenu.

Oprostiti

Na kraju, jedan od najvažnijih savjete o tome kako popraviti odnos je shvatiti vrijednost oprosta. Ako ni jedan od vas (ili čak jedan od vas) ne zna kako da se bave oprost, od vas će stalno biti zaglavljen u strašne prošlosti. Oprosti i dalje.

Koje su vaše najbolje savjete o tome kako popraviti vezu?

load...