Preporuke o odnosima

Kako prestati da se svađaš sa svojim dečkom?

Kako prestati da se svađaš sa svojim dečkom?

Svaka veza ima svoje "trenutke." Znate kako to ide: Prvih nekoliko sedmica su blaženo romantičan i niste mogli ni zamisliti vrišti mu lijepo lice da ne bi ga uznemiriti. On je samo previše divno! Sve što želite da uradite je mazi njega, masaža njega i poljubi lice.

Kako su nedelje prolaze, shvatite postoje stvari o njemu da samo dobiti na živce. Do sada to nije samo potpuno u redu da vrišti na njega; možeš čak i zamisliti sebe bacaju nešto na njega! Lijepo lice ili ne!

Argumenti dogoditi. Ponekad je to samo mala stvar koja nas dovodi do buknuti, a ponekad to je gomilanje stvari. Ali argumenti su užasno depresivno i mogu nositi vezu dole. Ako ste u potrazi za zaustavljanje stalnih borbi sa svojim dečkom, hajde da pogledamo 10 načina da se to uradi.

load...

Stop Bringing Up The Past

U ljeto 2017. Godine, bili ste prilično iznerviralo kada je izabrao nogomet više taj koncert bi oboje planirali ići u. On je sve za to na prvi pogled; Zaista, to je bio on koji je kupio ulaznice!

Ali onda Svetsko prvenstvo dogodilo i njegov tim prošao u finale. Naravno, konačni održana je istog dana kada je koncert, a on je morao da bira. Znao si da će izabrati koncert.

Samo, nije. On je izabrao nogomet.

5 godina kasnije, i dalje ne možete da mu oprosti za to.

"Imajte na umu da put kad nas je propustiti koncert," ćeš nemarno mu rekao kako je dobio spreman za rad.

Muškarci Mrzim kad držiš odgajanje prošlosti. Pa neka Sleeping Dogs laže, u redu?

Prihvatiti njegovu Flaws

Još jedan savjet o tome kako da se zaustavi raspravu sa svojim dečkom je da jednostavno prihvatiti njegovu mane.

U redu, momak ima svoje mane. Možda on i dalje ne može upravljati za sortiranje njegovu ditzy glavu i plaćati račune na vrijeme, ili možda on nema volje i ne može držati u svoju dijetu.

load...

Umjesto da stalno ga grdi zbog njegove mane, zašto ne samo da ih prihvati? Možda on jednostavno ne mogu promijeniti, bez obzira na to koliko je on pokušava? Mane su greške u našem obrazaca, i često mi ne bi bili mi, ako smo se osloboditi od njih.

Take Time Out

Argumenti mogu dobiti stvarno iz ruku ako se držimo snajpersko djelovanje jedan na drugog, bez pauziranja. Kada smo u usred jednog zaista eksplozivnih argument, samo želimo da idemo dalje dok ne pocepao druge osobe glavu. Nismo zadovoljni dok smo napravili sami promukao.

To samo pogoršava stvari i ništa ne rešava.

Kada se osjećate argument pokretanje, to je mnogo bolje ako se uzme neki time out. Možda odem u šetnju ili da malo kuhanja. Uklanjanje sebe iz pozorišta sukoba vam daje šansu da se ohladi i da racionalno.

Nađi korijen problema

Još jedan savjet o tome kako da se zaustavi raspravu sa svojim dečkom je pronaći uzrok problema. Možda je vrijeme da se na trenutak da razmisle i saznajte zašto vas dvoje tvrde toliko. Šta vas najviše raspravljati o? Ono što počinje borba?

Svaki argument ima uzrok i oni su mogli svi biti povezan s istim korijen u vašem slučaju. Samo jednom ste pronašli uzrok može vam početi uzimati pravo akcije za sređivanje problema.

To nije lako, a možda čak i da vidim savetnika koji možete pomoći. Ali pronaći uzrok je važno.

Priznaj Vaša odgovornost u argumentima

Još jedan važan savjet o tome kako da se zaustavi raspravu sa svojim partnerom je priznati vaša odgovornost u argumentima. Znam, znam. On izaziva sve argumente. On je kriv za dolazak kući kasno sinoć da je tvrdio. On je kriv za ne plaćaju račune na vrijeme. On je kriv da ste dobili tako uznemiren jutros iako je to vrijeme u mjesecu.

To bi moglo biti vrijeme za vas da počnete priznaje vaša uloga u tim argumentima. Koji deo ti igrati? Ima li još mogli raditi da se zaustavi ove argumente iz događa? Da li razbuktati suviše lako svaki put kada napravi grešku?

Naravno, on bi mogao biti u pravu rade stvari, ali ne postoji bolji način da se bave sa svojim greškama?

Pitajte da li ovo je stvarno vrijedi boriti O

Mislim natrag na sve argumente koje ste imali sa svojim čovjeka. Jesu li oni stvarno vrijedi boriti radi?

Jednom sam imao eksplozivnu raspravu sa dečkom jer je kupio kafu da popije unutar kafiću kada sam ga želio da se jednom take-out, tako da smo mogli proći i upoznati moje prijatelje. Gledajući unatrag, to je bilo nevjerojatno glupo da se obračun radi. To nije bila njegova krivica jer ga nisam rekao svojim planovima, ali me nerviralo da je tako brzo naredio kafu, a da me.

Dakle, samo se zapitajte: Da li je zaista vrijedi da započinje borba sada?

Ne Make It Personal

Sljedeći savjet o tome kako da se zaustavi raspravu sa svojim čovjeka je da se izbjegne da se stvari lično. Jednom kada dobijete lični, rukavice su stvarno ispasti i to može biti teško da se oporavi. Ljudi nastradati i ništa zapravo biva riješen.

Pokušajte ostati racionalno, a ako morate raspravljati, pobrinite se da vaše riječi ne utiču na njega previše.

Prestani govoriti "Ali"

Svaki put kada kažete ", ali je" argument se nastavlja.

"Ali ti to učinio."

"Ali, ja to nisam rekao."

"Ali to nije ono što se dogodilo."

"Ali!"

Dosta je već ali. Čak i ja sam sada zbunjen. "Ali" samo proširuje borbu i čini ga još gore. Izgubiti i argumente će skratiti, a možda čak i nestati.

Make A Joke

Ovo je jedan od najjednostavnijih, ali efikasno savjete o tome kako da se zaustavi raspravlja sa svojim čovjeka.

Stvarno jednostavan način da se ublaže argument je da se napravi vic o nečemu što se događa u sadašnjosti. Možda je on pljunuo na tebe greškom, ili možda nozdrve su planula. Šalio o nečemu ovako olakšava raspoloženje i dovodi oboje natrag na zemlju.

Shvatite da je to bilo glupo raspravljati na prvom mjestu i da je sve to napetost bila nepotrebna.

Zapravo ga slušati

Jedan od razloga argumenata toliko izvan kontrole je zato što mi jednostavno ne slušaju drugu osobu dovoljno. Mi smo očajni da imamo reći da smo zaboravili da slušaju ono što oni govore. Osim toga, imamo predrasude o onome što oni kažu, tako da smo čuti samo ono što želimo čuti.

To je vrijeme da im daju priliku da razgovaraju i da je vrijeme da se stvari uzeti na brodu ono što govoriš.

Kako zaustaviti raspravljaju? Koji su najbolji savjeti?

load...