Preporuke o odnosima

Kako prevladati ljubomoru? ovi 10 saveta će pomoći

Kako prevladati ljubomoru? ovi 10 saveta će pomoći

Kada smo u ljubavi, svi možemo osjetiti čudan žalac ljubomore povremeno; to je prirodni dio našeg osjećaja zaštitne nekoga da nam je stalo. Ako pustite da ljubomora konzumirate ipak, to može postati zaista veliki problem u vezi. To će učiniti da se sumnja u sve što vaš partner radi i kaže, i da li ste imali poverenje u svaku njegovu riječ i svojim stalnim sumnjama o vašem partneru bi eventualno moglo voziti ih. Ako mislite da ste u opasnosti da dopustite da ljubomorna oštetiti vaš odnos, pročitajte ovih deset savjeta o tome kako prevladati ljubomoru u vezi.

1. Licem prema gore na činjenicu da ste ljubomoran

Kao i sa svim emotivnim problemima kao što je ovaj, vrlo prva stvar koju morate učiniti je prihvatiti činjenicu da ste se previše ljubomoran. Nemojte skočiti ravno u i optužuju vaš partner nešto, da im samo objasniti da ono što oni rade čini se osjećate ljubomoran. Razgovarajte o problemu, a vi ćete oboje biti u mogućnosti da bolje razumiju situaciju.

2. Stop u odnosu sebe drugim ljudima

Ovo je još jedan važan savjet o tome kako prevazići ljubomoru u vezi. Ljubomora je često uzrokovana vlastitih nisko samopoštovanje osobe. Prihvatite činjenicu da će uvijek biti neko ko mislite da je bolje od tebe, bogatiji od tebe, ili smješnije od vas, ali to je vas koji tvoj partner izabrao da bude s. Prestani da usporedbe sa drugim ljudima i fokus na dobre stvari koje vi i vaš partner ima umjesto.

load...

3. Ne sudite ovog partnera na osnovu prethodne loše iskustvo

Vaša ljubomora može biti uzrok, jer ste imali loše iskustvo u prošlosti. Možda stari dečko prevario, tako da pretpostavljamo da je to jedan će previše. Zaista je nepravedno katranom svima sa istim kistom na ovaj način i to može biti vrlo uznemirujuće ako neko to radi za vas. Neka prošlost idu i suditi svojim partnerom na ono što radi, a ne u ono što je neko drugi radili u prošlosti.

4. Podsjetite se svih vremena vaša ljubomora neosnovana

Ovdje je još jedan dobar savjet o tome kako prevazići ljubomoru: kada se osjećate vaše ljubomore raste na površinu, pokušajte i mislim natrag na sve ostale puta ste se osjećali na ovaj način i ispostavilo se da je vaša ljubomora je potpuno neosnovane. Razmišljam o vremenu koje ste proverili se na vašeg partnera, samo da bi on bio u uredu, baš kao što je rekao da će biti. Pomisli na sve puta ste mislili da ste je odlazio, a onda podsjetiti sebe da je on i dalje sa vama danas.

5. Zapamtite da ljubomora neće postići ništa u svakom slučaju

Da ne okolišam ovdje; ako će varati na vas, ljubomoran nije ono što će ga zaustaviti! To možda zvuči pomalo grub, ali, bio bi daleko bolje da koristeći sve vrijeme i energiju trošite na ljubomoran, što je odnos toliko veliki da on nikada nije ni da mislim na vas vara.

load...

6. Ne dopustite mašti na volju

Ljubomora se često hrani maštu i uključite činjenicu da je on zaglavljen u saobraćaju na putu kući, u uvjerenju da je on sa drugom ženom. Pogledajte činjenice, a ne fikcija. On je verovatno iznerviran da je zaglavio u prometu nego vi!

7. Vjerujte da ste volio

Ovo je još jedan dobar savjet o tome kako prevazići ljubomoru u vezi. Lako je uvjeriti da ne zaslužuju da bude voljen i da je vaš partner mogao bolje. Imati malo više vjere u sebe; imate toliko pravo da bude voljen kao i svaka druga osoba.

8. Naučite da vjerovati svom partneru

Ovom trenutku možda zvuči malo previše očigledno, ali on vjerojatno vjeruje vama, pa zašto mu ne vjerujem u povratak. Povjerenje zaista je vitalni dio odnosa i, ako nemate, onda morate probati i njegovati ga. Moglo bi biti da ste upravo dobili toliko u naviku da ga ne verujući da ne možete pomoći sami razmišljam na taj način. Pokušajte i razbiti da viskozna krug, neka sve to ljubomora idu, i da vidim šta se dešava.

9. Pokušajte da se samostojeća pogled na to kako ste se ponaša

Zamislite prijatelj došao i rekao da je imao isti ljubomorna osjećaje o njoj partner kao i ti oko tvoje. Ti bi joj vjerojatno reći da je bila umišljam i da ona treba da pokuša da bude malo logičnije o tome.

10. Ne zaboravite da ste pojedinac

Češće nego ne, ljubomora u vezi je rođena iz straha od gubitka osobe. Nažalost, ovo je još jedan teško stvari u lice, ali, prihvatiti činjenicu da, da, možda jednog dana izgubiti svog partnera. Bilo bi bolno i neprijatno, ali bi preživjeti jer ste pojedinca u svom pravu. Ako ne možete prestati bojeći se ono što mislite bi se moglo dogoditi, možda ćete moći dobiti svoj ljubomore više pod kontrolom i uživate u onome što imamo danas.

Kako prevladati ljubomoru u vezi? Koji su najbolji savjeti?

load...