Preporuke o odnosima

Kako se baviti razdvajanjem? 8 dobrih savjeta koji će vam pomoći

Kako se baviti razdvajanjem? 8 dobrih savjeta koji će vam pomoći

"I nikada je to bilo poznato da ljubav ne zna vlastite dubine do sat razdvajanja. ' - Khalil Gibran

Ako idete kroz razdvajanje ili razvod, onda to može biti jedan od najvažnijih traumatskog stvari koje neko mora proći. Možete biti uhvaćen u vrtlog emocija: krivice, tuge, krivice, ljutnje, tuge... Sve te osjećaje da si udario u jednom potezu i, na neki način, morate nastaviti sa svojim normalnim životom u isto vrijeme. Vi ćete dobiti kroz to ipak, čak i ako to ne izgleda da trenutno, a ovdje su 8 savjeta koji se nadamo da će vam pomoći:

1. Dozvolite sebi vremena da se žalimo kako bi se izliječiti vaše srce

Naš prvi savjet o tome kako da se nosi sa razdvajanje je - ne bocu stvari, izbaci sve to. Možete staviti na hrabar u javnosti, ali privatno, ne boj se da žali. Odvajanje je gubitak i, baš kao i kod žalosti, tugovanje je dio procesa zarastanja, bez koje možda nikada neće biti u stanju da pusti.

load...

2. Prihvatite stvarnost

Da se pomiri sa situacijom, prvo treba da ga prihvati. Mnogi ljudi pokušavaju i zavaravaju da je odvajanje je samo privremeno, da će njihov partner osjetiti i povratak. Ako to nije baš tako, iako, ne prihvata stvari za ono što su oni zaista će samo produžiti bol i učiniti stvari još teže da se bave.

3. Ne sekiraj se o tome, za tango potrebno dvoje!

Još jedan savjet o tome kako se nositi sa odvajanjem je - ne sekiraj se zbog toga. Ako niste oprezni, možete početi da mislim da je čitav ti kriv i da vi pitate, iznova i iznova, gdje je krenulo po zlu. Pa, breaking news! To za tango potrebno dvoje i traje dva kako napraviti i slomiti vezu. Možda nikad se ne zna pravi razlog zašto je krenulo po zlu, ponekad zaista je samo slučaj "jednostavno nije bilo suđeno.

4. Budi jak, ostanite mirni i zadržati svoj samopoštovanje

Tako teško kao što može biti, drži samopoštovanje i ne počne da vrišti, viče i traži osvetu, niti ići na koljenima traži pomilovanje. Ne zaboravite da ste ljudsko biće u svom pravu i da je bol će zarasti, moći ćete da se krene dalje i možete biti jaki.

load...

5. Ne pravi osip odluke

Još jedan savjet o tome kako da se nosi sa razdvajanje je - dati sebi vremena da preboli to prije nego što počnete bilo kakve velike odluke o svom životu. Prodaja i kreće na Aljasku možda izgleda kao dobar način da se napravi čistu pauzu od svega toga sada, ali možda misle drugačije za nekoliko mjeseci, tako da samo još nikakve osip odluke.

6. Potražite određenu podršku

Ne stidi se tražiti neku podršku, to je još jedan dobar i koristan savjet o tome kako da se nosi sa odvajanja. To može biti od velike pomoći ako imate nekoga da možete vjerovati da razgovaramo o svemu s. Dobar prijatelj ili bliskog člana porodice može biti u mogućnosti da gledam na stvari malo jasnije nego što možete u ovom trenutku, i da će biti u mogućnosti da vam dati neke nepristrasan savjet. Budite sigurni, međutim, da izaberu od povjerenja koji je u sukobu sa bilo koje strane, samo pronalaženje nekoga da dijele loše stavljanja usta svog bivšeg sa sigurno neće pomoći.

7. Ako su deca, oni moraju biti na prvom mjestu

Klinci su prilično otporne i imaju odvojene ili razvedenih roditelja je teško neobično ovih dana, ali, koliko dobro se nose sa situacijom, uglavnom svodi na vas i vaše ex. Nikada ne koristite djecu kao zalog ili adut; neće shvatiti ovo kao, bez obzira na ono što ti i tvoj bivši su prošli, vi ste i dalje samo mama i tata na njih.

8. Strpljenje je ključ za dobivanje više od raspada. Uzeti jedan korak u isto vrijeme, jedan dan u isto vrijeme

Dobivanje više razdvajanje ne treba vremena, ali ćete dobiti više od toga. Sada nije vrijeme da želi početi razmišljati o tome što budućnost nosi, samo koncentrirati na neposredne zadatke u ruci kao da gledam na sebe i brine svoju djecu ako ih imate. Imate dovoljno da se nosi sa u ovom trenutku, tako da samo uzeti stvari stabilan, jedan dan u isto vrijeme, jedan korak po korak, a vi ćete dobiti putem.

Kako se nositi s razdvajanja? Da li imate neki drugi saveti da dijele?

load...