Preporuke o odnosima

Kako zaustaviti borbu u vezi? 10 savjeta o tome kako da prestaneš da se biješ sa svojim boom toliko puno

Kako zaustaviti borbu u vezi? 10 savjeta o tome kako da prestaneš da se biješ sa svojim boom toliko puno

Većini odnosa prolaze kroz faze u kojoj se čini da se bore sve vrijeme, ali ako je faza izgleda traju zauvijek, onda je vrijeme da se uradi nešto po tom pitanju. Kontinuirana borba je težak posao, to stavlja pritisak na odnos i, pola vremena, verovatno ni ne znam šta se bore oko! Ne dozvolite da borba uništiti vaš odnos. Pročitajte ovih deset savjeta o tome kako ga zaustaviti, sada.

1. Prestani govoriti i početi slušanje

Ako ste u borbi protiv svih vremena, onda ste vjerojatno ne sluša ono što vaš partner govori. Sjesti zajedno i naizmenično da razgovaraju, jedan po jedan, i na taj način možete čuti, što je shvatio, jedni drugih pritužbi bolje.

2. Bite svoj jezik - ne viči!

Ovo je teško da radim, kada ste ljuti, ali što više podići svoj glas, više vaš partner će previše. Jednom kada ste oboje viču na vrhu vaše glasove ćete postići ništa, ali više loših osjećanja.

load...

3. Razmisli, prije nego što išta reći

Još jedan važan savjet o tome kako da prestane da se bori u vezi je da pauzirate za razmišljanje, prije nego što bilo šta reći. Ako to ne učinite, vi ćete samo reći prva stvar koja dolazi u glavu i to bi moglo biti nešto što bi moglo požaliti kasnije. Kada nijedno od vas misle ravno, argument će samo rastvoriti u razmjenu uvreda, što je nikada nije ugodan stvar.

4. Odmorite se jedan od drugoga

Još jedan savjet o tome kako da se zaustavi borbe u vezi je da se odmore jedan od drugoga, s vremena na vrijeme. Ponekad čini, osim će vam dati i priliku da očistiti glave. Ne radi to u ljutnji, međutim, slažu da provede dan ili vikend osim i to će vam pomoći da vam pokažem kako koliko bi nedostaje jedna drugoj.

5. Zapitaj se da li je čak i vredi raspravljati o

Mnogi argumenti početi ispočetka u pettiest stvari, pa predahnuti i pitati da li je to zaista vrijedi ispadanje oko. Da li je to stvarno takav zemlju razbijanje Ono što je vrijedno rizika veze za?

load...

6. Prestani da pobedi

Sljedeći savjet o tome kako da se zaustavi borbe u vezi je da prestane da uvijek biti u pravu. Najbolji rezultat borbe je da ne postoji jasna pobjednika, jer na taj način ne postoji ni ne gubitnik. Pokušajte i naći kompromis i da se odupru iskušenju da uvijek ulazi u posljednju riječ.

7. Nikad ne miješati borbu sa alkoholom

Ako jedan ili oba od vas, je pio, onda to nije put za rješavanje spora. Čak i mala količina alkohola može da kažete stvari koje ne znače i da će skratiti svoj temperament previše.

8. Pokušajte shvatiti trenutku vašeg partnera gledanja

Čak i ako se ne slažete sa svojim partnerom, možete barem pokušati i razumiju njihove tačke gledišta. Zamolite ih da objasne zašto misle da je način na koji oni rade i pokušati razgovarati kroz pitanja, racionalno i mirno.

9. Ne bore za stvari kada ne postoji pravo ili pogrešan odgovor

Tu jednostavno ne može biti pobjednik ponekad i niko neće biti u pravu ili ne. Argumenti preko ukusa i percepcije su potpuno besmisleni, pa se nađe kompromis umjesto. Ako on želi spavaćoj sobi crvena i vi radije bijelo, onda zašto ne zadovoljiti roze!

10. Razmislite o tome što je važno

Za neke parove, borba može postati ukorijenjen navika koje mogu konačno prekinuti odnos. Uzmite trenutak da se napravi popis onoga što je jako važno, a devet od deset, ništa od onih stvari koje ste se borili oko će biti na toj listi.

Da li imate neke druge savjete o tome kako zaustaviti borbu u vezi?

load...