Preporuke o odnosima

Stvarni srećni parovi mogu nas naučiti o ljubavi

Stvarni srećni parovi mogu nas naučiti o ljubavi

Kada smo u našem tinejdžera, to je sve o zaljubljenosti, otkrivanje novih užitaka, upoznavanje druge osobe i, u tom procesu, upoznavanja sebe bolje. Sve je to dio odrastanja, uključujući, na žalost, da imamo slomljeno srce, barem jednom. Ali vrijeme prolazi, postali smo odrasli, a neki od nas su dovoljno sreće da pronađu svoje životnog partnera. Evo šta ovi sretnici mogu naučiti mlade o ljubavi:

1. Poštovanje, ne samo spavaća soba zabava�

Ne postoji ništa kao što je tim ranim trenucima, kada se ne mogu dobiti dovoljno jedni druge u krevetu. Ali fizičke intimnosti po sebi nema osnova za dug, sretan i ispunjen odnos. Bez poštovanja, nemate ništa, ili bolje rečeno, ono što imamo je bolno odnos.

load...

2. Praksa čini savršenim�

Dok smo na temu spavaća soba zabave, evo nepobitna činjenica: što duže ste s nekim, bolje da upoznate svoje tijelo i svoje sklonosti (i to bolje upoznaju tvoje), što znači da možete davati i primati zadovoljstva nemoguće u jednu noć i kratkotrajna baca.

3. To je sve o stanju�

Samo u dugoročnoj vezi moguće saznati o važnosti donošenja uzajamnih ustupaka. To je posljedica tom smislu smo spomenuli. Znati kada treba priznati i kada da držite svoju je proces koji treba vremena.

load...

4. Time čini srce raste osnivač

Si siguran čuli istraživanja otkrivaju da ljubav traje duže od nekoliko godina, ili sedam godina ili tako nešto. U stvari, ono što se dešava je da romantična ljubav evoluira. Da, leptiri u stomaku će u nekom trenutku nestati (iako za neke parove se pojavljuju iznenađujuće izdržljiv), ali ono što će ih zamijeniti nije ništa manje plemenitih - čvrsto vjeruje da je to osoba za tebe, bez sumnje, nema kajanja.

5. Ljubav nije sve blaženstvo

Dugoročne odnose naučiti da ponekad moramo da se žrtvujemo. To nije nešto što mi ne lako, tako da je teško lekcija, ali život je pun teških lekcija, a ako ih dobro naučiti, mi ćemo biti jači i sretniji.

6. Niko nije savršen

Ako ste sami, jer niko vas upoznam živi sa svojim standardima, onda može biti da imate nemoguće standarde. Dugoročne parovi su naučili da ne postoje savršeni ljudi, ali postoji dovoljno dobar u svom partneru da odnos vredi da živi sa greškama.

7. Držite iznenađenje u životu

Što duže živite s nekim, teže dođe do ih iznenaditi ili biti iznenađeni njih. Ali to pokušava da se računa - to govori svoje najbliže da vam je stalo za njih, da ih i dalje volim, čak i ako mu je bolje znati nego što ti znaš sebe.

8. Svaka osoba je svemir

To je nešto kao "praksa čini savršenim" lekciju. Što više vremena provodite s nekim, više stvari o njima da otkrijete. Neće sve biti dobro, ali je proces otkrivanja je tako fascinantno!

9. Ne postoji ništa kao smeje zajedno

Imajući kompatibilan čula za humor može adut i mnoge druge stvari u vezi. Takva kompatibilnost zapravo može doprinijeti u velikoj način da se izdržljivost odnosa. To je zato što smeha nas čini bliže nego išta drugo osim fizičke intimnosti, i to je samo možda.

10. Pažnja, pažnja, pažnja

To znači da ne skidajući osoba pored tebe zdravo za gotovo, nikad pod pretpostavkom da zato što se zaljubila u tebe, to nikada neće promijeniti. Uspješan odnos treba raditi na oba partnera, cijelo vrijeme, a ne samo na početku. Obraćaju pažnju na svoje potrebe i želje, čak i ako niste uvijek u mogućnosti ili ne žele da ih zadovolji, je imperativ za svaki sretan par.

Koji je vaš recept za sretan brak?

Ostati sretan, ljubavi i biti voljen!

load...