Saveti za dating

10 poznatih ličnosti koje su tužno napravile velike greške u novcu

10 poznatih ličnosti koje su tužno napravile velike greške u novcu

Ti bi pomislio da je osoba koja je napravila milione dolara će biti financijski siguran za život, ali nevjerovatan broj "A" lista Poznati su prekršili poreskih organa, pokvareni računovođe, bivše žene i vlastite ekstravagantni način života. Da idem od toga da više novca nego što većina nas ikada mogao sanjati, što je bio u stečaju, koji posjeduje ništa, mora biti teško, ali barem imaju svoju slavu da padne natrag, a većina njih oporaviti. Evo prvih deset poznatih koji su napravili neke katastrofalne novac grešaka i na kraju gubi mnogo.

1. Michael Jackson

Čak je i kralj popa, Michael Jackson, koji je bio najuspješniji zabavljač svih vremena, uspio preoptereti sebe. Na papiru, megazvijezda je bio vrijedan i apsolutni bogatstvo, ali samo 0,5% od onoga što je on u vlasništvu je lako dostupan u gotovini. On je podnio zahtjev za stečaj 2007. Godine, kada više nije mogao priuštiti da uplate na posudbi imao je Neverland Ranch. U njegovom slučaju, raskošan stil života zvijezde 'je jednostavno previše velika, čak i za njegov prihod.

2. Willie Nelson

Country Music zvijezda Willie Nelson bankrotirala 1990. Godine, zahvaljujući porez čovjek 16,7 milijuna $. Njegov računovođa nije platio porez, a oni su koristili neke prilično sumnjive metode za probati i izbjeći porez. Da vrati njegov porez, Nelson izdao album pod nazivom "IRS Tapes", a sav novac koji je napravio od koji je išao ravno na IRS.

load...

3. Toni Braxton

Nagrađivani R & B pjevačica Toni Braxton je prodao preko 67 miliona albuma širom svijeta, ali ona je uspela da ode u stečaj dvaput! U kasnim 1990-ih imala je veliki hit s "Unbreak My Heart", ali izgleda da nije obuzda svoj potrošnje odgovara manje prodaje kasnijih izdanja. Ona je podnijela zahtjev za stečaj 2016. Godine, a onda, samo tri godine kasnije, opet se dogodilo.

4. Dionne Warwick

Ako brinete o svom poreza račun, a zatim dati misao na činjenicu da je Dionne Warwick uspeo da biit dolara duga od 10 miliona $ sa poreskim vlastima. Ona je podnijela zahtjev za ličnu stečaj u 2017. I njen publicista, rekao je razlog za to je "nemarno i bruto lošeg upravljanja" svojih finansija preko nekoliko uzastopnih godina.

5. Mickey Rooney

Razgovarajte o bogatstvo u krpe, na vrhuncu svoje karijere, Mickey Rooney je imao bogatstvo od oko 12 miliona $. Na žalost, iako je njegova karijera bila pomalo roller coaster vožnju i, kao što je njegova popularnost pala, tako je i njegov bankovni račun. Kada je otišao u stečaj 1967. Godine, imao je samo 500 $ na njegovo ime.

load...

6. Pamela Anderson

Još jedna osoba koja je pala u nemilosti IRS je Baywatch zvijezda i ljubitelj rock zvijezde, Pamela Anderson. Ona je govorila IRS da ona ne može priuštiti da plati porez, ali onda je provela $ 1m renoviranje svoj dom. Poreskih vlasti bili nimalo zadovoljni sa ovom prevarom i ona je morala da podnese zahtjev za stečaj i prodaju kuće je upravo potrošio sav taj novac na.

7. Wesley Snipes

Možda je bio dobar u lov na vampire, ali Blade zvijezda, Wesley Snipes, nije bilo tako vruće u balansiranju svoje knjige. Njegovih finansijskih zloupotreba njega sletio s stečaja i pravopisa u zatvoru. On duguje porez čovjek $ 12m dolara, ali on je samo da ne želi da ga plati, tako da je uhapšen zbog utaje poreza i napravio bankrot.

8. Gary Coleman

Deminutiv dijete glumac iz "Diff'rent Strokes" je od 8 miliona dolara od svog nastupa u emisiji, ali novac je upravljao njegovim roditeljima dok nije stigao do 18. Godine života Neverovatno, do trenutka kada on do 18, njegova banka račun je opala na samo 200.000 $. Zahvaljujući rasipništva svoje roditelja svog novca, Coleman morao proglasiti bankrot u 1999. Godini.

9. Nicholas Cage

Nicholas Cage jednostavno zanijeli njegovi potrošnje i to je bila njegova ljubav prema vile, jahte i blještavi automobila koji su bili njegov pad. Uprkos brojnim hit filmova koji je glumio u, kada je proglašen stečaj, on je iznosio dugova u ukupnom iznosu od 14 miliona $.

10. Marvin Gaye

Marvin Gaye je bio jedan od najvećih djela na planeti za neko vrijeme, a on je imao 70 hitova na svoje ime. Na žalost, njegove navike potrošnje bili previše, čak i za njegov milionera prihoda. Gaye je troši mnogo više novca nego što je zaradio, a on se nadao da će njegova buduća primanja prikrio svoje prekomjerne potrošnje. Kada je tragično ubio svog oca 1984. Godine, Gay je bio gotovo bez prebijene pare, a on je bio živi na divan drugih ljudi u posljednjih pet godina svog života.

load...