Saveti za dating

10 poznatih ličnosti koje su živele prošle 90 godina

10 poznatih ličnosti koje su živele prošle 90 godina

Jeste li ikad bili gledate stvarno stari film kad vam neko kaže da je takav-i-takav glumac je još živ? Ovo mi se dogodilo prije nekoliko tjedana. Gledajući neki stari film o životu Vincent Van Gogh se zove Lust For Life, nisam mogao da verujem kada mi je mama rekla da je Kirk Douglas i dalje živi.

"Šta ?!" zacvilela ja. "Ali, njegov sin Michael gleda najmanje 75 !!"

Dahće all-round.

Brzo sam Gugl. Ispostavilo se da je moja mama bila u pravu. Kirk, uprkos tome što se s obzirom na njegovu glumačku karijeru 1877. Godine, još uvijek traje. Bog ga blagoslovio.

load...

Onda me je navelo na razmišljanje: Koliko drugih poznatih su živjeli prošlosti dobi od 90 da ja ne znam?

U proslave starenja i dalje biti živ (yay!), Hajde da pogledamo 10 poznatih koji su živjeli zadnjih 90 godina starosti.

Kirk Douglas

Očigledno je da sam morao početi sa ovim. Kirk Douglas je trenutno 99 i da će biti 100 do kraja godine, ako uspe da zadrži transport.

Izrada njegov filmski debi davne 1946. Godine, Douglas je postao poznat kao čvrst momak Hollywooda, posebno nakon što je njegov osmi film prvaka.

Njegovi filmovi uključuju 20.000 pod morem, Lust For Life, i Spartak. Njegova karijera je utihnuo na početku devedesetih godina, a on se nije pojavio u filmu ili TV emisiju od 2000. Godine, kada je imao ulogu u dirnut An Angel.

load...

Njegov poznati sin Michael je 71, a nedavno je tukao oralnog raka.

Olivia de Havilland

Britansko-američka glumica Olivia de Havilland pretvara 100 sljedećeg mjeseca. Najpoznatiji po svojoj ulozi u klasičnom holivudskom filmu Prohujalo s vihorom, pojavila se u bogatstvo filmova tridesetih i četrdesetih godina.

Olivia udala prvog muža 1946. Godine, prije nego što razvodi njen drugi i posljednji mužić u 1979. Godine i dalje čini javnih nastupa, a dobio je i Nacionalnu medalju za umjetnost 2008. Godine od predsjednika Georgea W. Busha.

Chuck Berry

Chuck Berry je još jedan od onih poznatih vas Google-a i ne mogu da verujem su još živi. Kada sam saznao da je stari rock n roller još uvijek traje na 90 ja je bila u šoku, ali nije mogao pomoći nasmijan.

Chuck Berry je atavizam u eru dugo, dugo nema. Njegov vrhunac je bio pedesetih godina, kada je zabilježen i svirao hitove kao što su Maybelline, Johnny B Goode i vozite u svoj automobil, a sve je postalo staples u srednjoj školi proms.

Brzo naprijed šezdeset godina, a čovjek je još uvijek na turneji u svom rodnom gradu St. Louis, Missouri. Neverovatno je da misli da je i dalje život u starom psu još. Incredible ali i lijepa.

Bog te blagoslovio, Chuck Berry!

Zsa Zsa Gabor

Zsa Zsa Gabor nije stara daleko 100 godina, a nedavno ju je 99. Rođendan. Glumica i višeg društva, ona je odigrala najpoznatija uloga je davne 1952. Godine, kada je glumila u filmu Moulin Rouge. Ostali filmovi ona se pojavila u uključuju Smrt Scoundrel, Touch of Evil, Drop Dead Darling i Gola istina. Ona je također pojavio u nekoliko televizijskih emisija, ali nije djelovao od sredine devedesetih.

Gabor je imao napornog privatni život da ide zajedno sa svojim karijere, te je u braku devet puta. Jedan od njenih muževa, George Sanders, umro je 1972. Godine, dok je ona razvela od svog prvog supruga 1941. Godine.

Don Keefer

Američki glumac Don Kifer preminuo u rujnu, u dobi od 98. Njegova prva uloga je bila u Smrt trgovačkog putnika, koji je glumio u 1951. Bio je oženjen samo jednom, Catherine McLeod Kifer ko je on sri 1950. Godine i ostao sa sve do svoje smrti 1997. Godine.

Don Kifer postići slavu u velikoj mjeri putem televizije, posebno emisiji Gunsmoke, koji je glumio u od 1957. Do 1973. On je također pojavio u Buch Cassidy i Sundance Kid, a nedavno je Jim Carey film Liar Liar.

On je preživio tri sina.

David Rockefeller

David Rockefeller je preživio. Približavanje njegov 101. Rođendan, on je već imao sedam različitih srca i tvrdi da svaki novi transplantacija ga čini osjećati ponovno puni energije i spremni da ponovo start život.

Bivši direktor Chase Manhattan Bank, on je jedini preostali unuče američke legende i tajkuna ulje John Rockefeller.

Betty White

Betty White je američka glumica, autor, radijski voditelj, komičar, pjevač i prava životinja aktivista. Starosti 94, ona je i dalje puna pasulja!

Betty živi pun i raznolik život, i drži Guinnessov svjetski rekord za Najduži TV Karijera Ženska Entertainer. Njena karijera davne 1939. Godine, iako je izgubila prvi ikada nastup na televiziji.

Njen osoba gotovo se nije dogodilo. Baš kao što je počinjao, Americi ušla Drugog svjetskog rata, a Betty pridružio se američka ženska volonterske službe, čime je u zastoju karijeri. Stvari ubrzo pokupio, iako i pedesetih godina se pojavila u nekoliko popularnih sitkomi, uključujući Ostavi to Beaver.

Little Richard

Kao što su Chuck Berry, Little Richard bio je rock n roller koji je imao vrhunac u pedesetih i šezdesetih godina. Iako ima niz hitova iza njega, iako ga je većina nas poznat po svojim energičnim muziku, on zapravo povukao iz industrije 1977. Godine da postane sveštenik.

Danas, Little Richard i dalje daje propovijedi, pa čak i udaje parove. On je 93, a nedavno je nagrađen priznanje za doprinos u Nacionalnom muzeju African American umjetnost i kulturu.

Maureen O'Hara

Glumica Maureen O'Hara je umro 2017., u dobi od 95. Poznati za nju crvenu kosu, ona je osvojila srca porodica širom svijeta kada je glumila u 1947 Božić film Miracle on 34th Street.

Radila je uz brojne holivudske velikane, uključujući i John Wayne i Natalie Wood, i napravio joj je konačni izgled na ekranu u filmu The Last Dance 2000.

Mary Carlisle

Mary Carlisle je bivši glumica, plesačica i pjevačica čija je karijera skinula u 1930. Uglavnom se pojavljuju u B-filmovima, igrala je suprotno Bing Crosby 3 puta tokom svog vrhunca. Ona je također djelovao zajedno sa Lucille Ball i Maureen O'Haha i mladi 102 godina.

load...