Saveti za dating

10 prednosti postajanja prijateljima pre početka odnosa

10 prednosti postajanja prijateljima pre početka odnosa

Jednom riječju, gdje su datumi sada doslovno na slavinu, zahvaljujući aplikacijama kao što Tinder, mnogi od nas su preskakanje bit prijateljstvo i ronjenje ravno u vezu. Ali da li je to stvarno dobra stvar?

Prijateljstva rock. Biti prijatelj s muškarcem prije nego što se u vezu s njim ima brojne prednosti. Već si ga poznavao iznutra, znaš da neće nered okolo, a ti si ga poznavali toliko dugo i još uvijek ne žele da ga ubiju. Utakmica je na nebu, zar ne?

Ako se pitate što je korist od postajemo prijatelji prije početka vezi su, hajde da pogledamo njih 10.

Nikada neće napraviti istu greške koje Vaš Ex li

On je tvoj prijatelj, tako da je dobra šansa da on zna kako loše vaše prethodne veze otišla. Možda ste mu rekli o ex koji su liže lice, ili možda ste mu rekli o momku koji je spavao s tobom jednom ili dva puta prije nego što nije da se vrate svojim tekstovima i pozive.

load...

On zna šta je pošlo naopako i kako boli si - i da nikada neće ponoviti iste greške.

Prijatelji ne boli prijatelje. To je opće pravilo. Ako je tvoj prijatelj, on će učiniti prokleto sigurni da ne čine iste greške da je vaš bivši uradio.

Postoji dobra šansa This One će trajati

Zašto ste prethodnih veza raspasti? Možda je to bilo zbog toga što vas dvojica ne slažu oko nečega što manje je pio, ili možda da je previše siromašne.

load...

Postoji mnogo razloga zašto odnos ne traje. Već zato što je u suštini loto, nikada nismo imali pojma da li ovo će biti zauvijek.

Kada ste prvi put smo prijatelji, znate sigurno da će ovo trajati.

On zna da imaš pitanja - I on je to OK Them

Problem sa dating novog momka je da on nas ne zna inside-out. On samo zna ranim sliku smo predstavili s njim. Na mane-free slika bez grešaka. Strašan slika koja je prilično savršen. Onaj bez greške.

I onda kada je sazna za vaše probleme, on ne želi više znati. Prokletstvo.

Tvoj prijatelj je drugačija. On već zna sve o svojim problemima - i on ih razumije. Ne samo da ih je shvatiti, ali on je i potpuno u redu s njima.

On dobiva smisao za humor

To je uvijek pomalo čudno govori šala Muškarac po prvi put. To može ići na dva načina: to može ići tako dobro da se smeje dok ne umre (nadam se, ne doslovno), ili možda na kraju biti u trenutku kad shvati da si malo čudna osoba sa čudnim osjećaj humor.

Za nekoliko će razraditi, njihov smisao za humor treba da odgovaraju gore. Kada ste prijatelji sa momkom prvi prije početka veze, on već zna ono što čini da se smeješ, a šta ne. Iz tog razloga, ne mora biti neugodno tišina kad god vam svoj omiljeni vic o njemačkog diktatora.

On ima negativne kvalitete - Ali ti voliš Them

Ja sam super nervozan kada je u pitanju edukacija. Ako Muškarac puši, to je za prekid za mene. Jednom, bilo je dvije sedmice u vezu prije nego što sam otkrio moj dečko je bio bivši pušač - i on više nije mogao izdržati. Čim je zapalio, bio sam odatle.

Vaš prijatelj će imati negativne kvalitete, ali do sada znate da li ili ne oni su vrste koje možete nositi - ili da li su dovoljno za vas da nikada ne bi to.

Znaš kad je pod stresom, a ne mentalno

Znate staru izreku: Žene su sa Venere a muškarci sa Marsa. Ovo praktično znači da ne možemo shvatiti momci u toku prvih nekoliko nedelja zabavljanja i ne mogu nas ni shvatiti.

To može postati stvarno problematično ako ne možete ga pročitati kada je pod stresom. Dok je objašnjenje za svoje loše raspoloženje je vjerojatno nešto jednostavno kao loš dan na poslu, možda pogrešno pretpostaviti da je to zato što je potpuno lud.

Kada ste prvi put smo prijatelji, bolji si u stanju da prepozna kada čovjek je pod stresom i treba malo tendera ljubavi i automobil - i kad je sociopata.

Znaš da on ima Class

Sjećam se moj prvi dečko za sve pogrešnih razloga. Upoznali smo se na prom moje srednje škole, gdje smo delili ukraden poljubac ispod disko kugle. Počeli smo izlaziti sutradan. Pod Dim lights u disko kugla, izgledao je stvarno sladak i mislio sam da je dosta ulova.

Narednog dana sam shvatio da on nije bio ulov na sve. Umjesto neverovatan riba, sam nanizala u crva na kraju mog mamac. Nisam imao pojma tko je on, a samim tim i nisam bio spreman za svoju ideju datuma. Odveo me je u najjeftiniji, najprljaviji kafića u gradu i očekuje od mene da pokupi karticu!

Uzmi moj savjet: Budite prijatelji prvi. Upoznajte ako je on tip momka koji će vas odvesti na termin taj kamen ili datumi koje ste preplašiti.

Znaš da se mogu osloniti na njega

Tvoji prijatelji su (općenito govoreći) ljudi koje možete vjerovati. Ako vi i vaš prijatelj odluče na stvari i korak dalje, vaš odnos treba teoretski da se zasniva na povjerenju i razumijevanju.

Znate da je on je zabavno

Ponekad, odnos jednostavno ne ide van jer ideju parove zabave nije na istom nivou. Dok možda želite radije da se spontani putovanjima, on bi radije ostati u, iseci malo drva i imaju još jedan film noć.

Kada ste prijatelji sa nekim, već ste imali dovoljno vremena da se zna da li ili ne dvoje ćete se zabaviti zajedno. Kada želite ići na ples do kasno u noć, znaš da neće Grump i reći da je on bio upravo suprotno u pidžami.

Nije sve u izgledu

Kada smo se zaljubi u stvarno zgodan momak, može doći do nas da neke prilično iracionalne odluke. Umjesto da priznaju da se zapravo ne moraš ništa zajedničko, držimo lažnih odnosa događa zato što je tako lijepa.

Za vezu da traje, da apsolutno mora postojati neki supstanca. To ne može biti čisto oko izgleda sama. A kad ste obojica prijatelji prije ljubavnici, znate da je mnogo više toga nego spavaća soba smicalice.

load...