Saveti za dating

10 prva ljubavna citata koja svako treba da pročita

10 prva ljubavna citata koja svako treba da pročita

Niko nikada nije zaboravio osjećanja su imali sa svojim prva ljubav. To je neka vrsta magijskog, jednokratne samo trenutak da se nikada ne može sasvim ponovo povratiti. Svi mi imamo svoje uspomene na naš prvi ljubav i, ako ne još, vjeruj mi, to će biti divno kao ti misliš da će to biti. Hajde da ponovo zapaliti neke od tih prvih ljubavi uspomene s nekim prekrasnim prva ljubav citati koji će zagrijati vaše srce i vratiti neke od tih sjećanja.

1. "prvi ubod ljubav je kao zalazak sunca, plamenu boja naranče, biserno roze, jarke ljubičaste" - Anna Godbersen

Američki pisac, Anna Godbersen, pokušava da opiše rečima taj divni osjećaj da ste dobili kada ste se zaljubiš po prvi put. U eksploziji blistave boje je vjerojatno najbolje što ste mogli naći opisati prvoj ljubavi, to zaista oduzeti dah i ostaviti vas više nego samo malo zapanjen.

2. "Sjećam se prvi put sam se zaljubila. Držao sam je za ruku sa nije interes da pusti. Lebdeo sam uz lakši nego što sam ikada osjetio. Poljubio sam je za ruku kao da je moja princeza. Bilo je srce puno ljubavi i sve je bilo za nju. Svaki cvijet, svaku pesmu, svaki oblak, svaki sunce, svaka kap kiše je poklon s neba. Za ovaj anđeo je došao da uzme moju ljubav. Po prvi put sam osjetio ljubav "- Jason Micheal Ratliff

Ovo je još pesme od običnog pesnice ljubavi citat, ali jednostavno nije mogao odoljeti, uključujući cijelu stvar! Prvi put osjetiti ljubav, je prvi put da je svijet čini zaista živ da vam izgleda da sve bude u redu.

load...

3. "Čarolija prve ljubavi je naš neznanja da se može ikada završiti" - Benjamin Disraeli

Kada se zaljubljuju u po prvi put, stvarno vjerujem da će trajati zauvijek. To je nevinost prve ljubavi, što ga čini tako posebnim i zašto, nažalost, osjećat ćete se samo tako da na isti način jednom u životu.

4. "Prvo ljubav, ljubav koja se nakupi na srce zauvijek, bez obzira na to koliko boli je izazvao, bez obzira na to koliko je suza pala, prva ljubav nikada neće ostaviti moju dušu." - Siva

Ako niste doživjeli svoje prve ljubavi ipak, onda vjerojatno nećete vjerujem da ostaje s tobom zauvijek, ali to čini. Vaš prvi prava ljubav ostavlja neku vrstu neizbrisiv trag na vas i, međutim završio, uvijek ćete ga zapamtiti.

5. "Ne, ovaj trik neće raditi....How na zemlji si ikada objasniti u smislu kemije i fizike tako važan biološki fenomen kao prva ljubav?" - Albert Einstein

Čak i jedan od najvećih umova koji smo ikada borili objasniti osjećaje prve ljubavi. Upravo si ne mogu objasniti prva ljubav u smislu čiste kemije ili fizike; to ide mnogo dublje od hladnog nauku može objasniti.

load...

6. "Moja prva ljubav, nikada neću zaboraviti, i to je tako veliki dio ko sam ja, i na mnogo načina, nikada ne bismo mogli biti zajedno, ali to ne znači da to nije zauvijek. Zato što je zauvijek. "- Rashida Jones

Iako je prvi voli rijetko kraju, oni moraju imati način da nekako bude zauvijek i, začudo, ne možete pomoći, ali za usporedbu svoje prve ljubavi sa svakom drugom ljubavi koja se pojavi nakon toga.

7. "U najmračnijem času zime, kada je čvoraka je sve leti dalje, Gretel Samuelson se zaljubio. To se desilo kako se stvari nikada ne bi trebalo da se dogodi u stvarnom životu, kao maljem, kao grom iz vedra iz vedra neba. U jednom trenutku bila je sedamnaest godina stariji u srednjoj školi čeka na sicilijanski pizzu da ide; sljedeći je ona neko čiji je cijeli svijet je eksplodirao, ostavljajući joj zaostatka u Mliječnom putu, tako daleko od Zemlje je išla na zvijezde. "- Alice Hoffman

Ovo je još jedna stvar u vezi sa prvom ljubavi koja je tako istina, to zaista može vas odvesti iznenađenje. U doba u kojem većina ljudi svoje prve ljubavi, to je zadnja stvar koju su oni zapravo traže i, prva ljubav je njihov prvi korak od toga da dijete, da postane odrasla osoba.

8. "Kada ste izdao u svoje prve ljubavi; sve drugo ljubavi izgledaju sumnjivo. "- MF Moonzajer

Možete naučiti mnogo od svoje prve ljubavi, a ne sve te lekcije su lako uzeti. Ova prva ljubav citat može izgledati pomalo grub, ali svoje prve ljubavi nema obično vode na vaše prvo slomljeno srce previše, a uz to dolazi spoznaja da ljubav ne uvijek imati bajke kraj.

9. "Na prvi pogled ljubavi, kada je samo izgubio svoj brod, a pola utapanja, podlegne zastrašujuće plima." - Eleanor Catton

Prva ljubav može biti pomalo zastrašujuće, iako je to lijepo nekako strašno. To je prvi put da svoje emocije preuzmu kontrolu nad svoj um i svoje srce zaista vladaju glavu.

10. "Jedan prva ljubav je uvijek savršen sve dok jednog ispunjava jedan drugom ljubavi." - Elizabeth Aston

Prva ljubav ne može usavršiti i to će biti zamijenjen drugim, ali je i dalje vrlo poseban trenutak u svačijem životu i da se dragocjen.

Koje su vaše omiljene prva ljubav citati?

load...