Saveti za dating

6 savjeta o tome kako napraviti prvi potez na vašem gnječenju, ako ste stidljivi

6 savjeta o tome kako napraviti prvi potez na vašem gnječenju, ako ste stidljivi

Treba Žena napraviti prvi korak? Izrada prvi potez može biti jednako teško i za muškarce i za žene. U stvari, to je čak i teže za dečke, jer u cjelini, istorijski i kulturološki, oni su ti Očekuje se da će prvi potez, čak i ako mi sada živimo u mnogo rodno jednak svijet, nego ikada prije. S druge strane, činjenica da dame se ne očekuje da bi prvi korak čini stvari još teže za djevojčice, posebno, ako ste prirodno stidljiv, ali imate zatreskala na momka. Evo nekoliko savjeta koji bi mogli pomoći da konačno pokupiti hrabrost da se približe svojim zaljubljen i nije tako strašno kao što mislite.

1. Postanite stručnjak za govor tijela

OK, to je bila šala, naravno, jer bi vas stvarno dugo vremena da postane stručnjak. Međutim, to nije tako teško da postanete svjesni neverbalne znakove da momak vam daje. Uostalom, najveći strah svi imamo, kada je u pitanju približavanje nekoga je strah od odbijanja. Dakle, biti pažljivi. Da li vaša simpatiju smile na tebe kad god te vidi? On izgleda malo nervozan? Da li je počeo da dodiruje svoju kosu kada ste u blizini? Ako jeste, onda je vrlo vjerojatno da je on toliko zainteresovan za tebe kao što si ti u njemu, ali on je jednostavno previše stidljiv da bi taj prvi korak. Tako provesti neko vrijeme ga je posmatrao prije nego što se odlučite da li želite da napravi prvi potez sebe ili ne.

load...

2. Trust svoju intuiciju

Pošto govorimo o stidljivi ljudi, velike su šanse da ste svjesno govoriš sebi da ćete biti odbijen. Ali pokušajte i slušati svoj unutarnji glas. Da li je moguće da svoj unutrašnji glas govori drugačije? Ponekad smo nesvesno primijetiti stvari, a možemo osjetiti stav drugih ljudi prema nama. Ipak, i previše često zanemarimo ono što nam naša intuicija govori, a onda ćemo snositi posljedice, kao što nedostaje dobrih prilika koje bi potencijalno mogle prerasti u nešto predivno. Slušati svoj unutarnji glas i ako ga kaže: "Go for it!", Onda i pitaj ga.

3. Jedna mala tajna

Evo tajna koju ste možda čuli, ali verovatno niste verovali: momci se plaše odbijanja isto koliko i djevojke rade i oni mogu da je to vrlo teško pitati devojku. Znajući to, zar ne mislite da naprave prvi potez sebe, kada ti se to, može biti jako dobra ideja? Zapravo, stidljivi momci često se pretvaraju da su preterano sigurni, a takvo ponašanje može gurnuti djevojke. Šta ako oboje ste stidljivi, ali oboje se pretvarati da izgledaju uvjereni da jedan drugog... Šta ako oboje želimo jedno i isto, ali zadržavaju zbog toga iluzija povjerenja? Ne gubite svoje šanse! Kada vidite priliku, iskoristi to. Najstrašnija stvar koja se može dogoditi je da je vaš zaljubljen može samo reći 'ne'.

load...

4. Razmislite o mogućim 'šta ako je'

Riješi svoj iracionalni strah od odbacivanja, ali pripremiti za sve moguće ishode situacije. Koja je najbolja stvar koja se može dogoditi? Pa, možda ćete saznati da je on isto toliko u tebe, kao što si ti u njega. Ono što je najgore? On može odbiti. Čak i ako se to dogodi, on nije posljednji čovjek na planeti i svijetu oko nas neće zaustaviti okretanje, samo zato što je on rekao: "Ne". Ti si jaka djevojka, a vi ćete preživjeti, nije to jako oslobađajuće misao?

5. Neka pravila su napravljeni za razbijanje

Možda je jedan od glavnih razloga zašto djevojke se ne napravi prvi korak je da se boje da izgleda očajno. Ali u stvarnosti, ne postoji ništa očajna o preuzimanju kontrole nad svoj život u svoje ruke, a to uključuje i donošenje odluke odnos. Problem je u tome što je teško razbiti određene obrasce osnovan razmišljanja. Dakle, motivirati sebe gledajući neke ljubavne priče o uvjeren žene koje je preuzeo kontrolu, napravio taj prvi korak i živeli srećno do kraja života. Razmislite o tome kako hrabar je razbiti one prazne, iluzorno ograničenja i društvene konvencije, posebno stari i zarđali one. Budite hrabri, vi ćete ponosni na sebe!

6. Budi svoj, biti casual

Ako ste konačno prihvatili ideju da zaista može napraviti taj prvi korak, pokušati pronaći ravnotežu između svoje uobičajene stidljivosti i novootkrivene povjerenje, tako što casual i time što sami, to će definitivno staviti svoj zaljubljen opušteno. To je najbolje da pozove svoj zaljubljen nekim grupu događaja, stranke ili film. Prije svega, to je sigurno, jer čak i ako on kaže 'ne', on možda neće ni pogoditi pravi razlog iza poziv, a ako si stidljiv, onda bi vjerojatno radije umrijeti, nego da ga je shvatio da si fensi njega. Ako vaš zaljubljen kaže 'da' iako, onda možete ga sretnem u casual, opuštajućem ambijentu, što ne bi bilo isto, ako si ga pozvao na romantičnu večeru za dvoje, na primjer, osim ako ste stvarno sigurni o svom osjecanja.

Odabrao pravi put i da to hrabar korak!

Treba Žena napraviti prvi korak? Koje su vaše misli?

load...