Saveti za dating

Kako se suočiti sa raspadom? 8 načina da to vidimo pozitivno

Kako se suočiti sa raspadom? 8 načina da to vidimo pozitivno

"Bolje je da je volio i izgubio nego nikad ne voleti sve. '

Alfred Lord Tennyson

Razbijanje nikada nije lako, čak i kada znate da je za najbolje i, za početak, gledajući s vedrije strane je zadnja stvar na pameti, ali postoje pozitivni rezultati u raspadu da ne mislim o tome u vrijeme. Češće nego ne, raskid dovodi do novih početaka i otvara nova vrata da nikad to ne bi smatrao ranije, tako da ne osjećaju smrknut, razveseliti umjesto i čitati osam naše savjete o tome kako se nositi s Probijanje i načine na koje možete da vidite u pozitivnom svjetlu:

load...

1. Break up nam pomoći da postane osoba

Izraz "druga polovina" se često koristi za opisivanje nekoga u dugoj vezi i stvarno je dosta govori jedan. 'Druga polovina' implicira da niste cijeli bez druge osobe i, naravno, to jednostavno nije istina. Razbijanje uči da smo ljudska bića u našem vlastitom pravu, a mi smo postali jači i više nezavisnih, kao rezultat iskustva.

2. Jednostavno nije bilo suđeno

Još jedan savjet o tome kako da se nosi sa raskid je - jednostavno prihvatiti da je to jednostavno nije bilo suđeno... To je otrcano, to je kliše, ali stvarno postoji dosta istine u ovom izreka. Možda postoji nijedan razlog za raskid, kao što su nevjera, ali ispod toga, postoje vjerojatno dublji razlozi. Koji god način na koji gledate na to, ako se ne ide na posao, onda si bolje da li ga.

3. Prolazeći kroz raskid te čini jačim osoba

Suočavanje s emocionalnom raspada je teško, ali od toga grubosti dolazi jači vas. Moramo naučiti da se bave mnoge, mnoge stvari u životu: razočaranja, bereavements a ponekad čak i izdaja, ali svaki od tih iskustava da idemo kroz nas uči nove lekcije i mi postati bolja osoba od nje.

load...

4. Redirect vaše frustracije

Još jedan veliki savjet o tome kako da se nosi sa raskid je - preusmjeriti vaše frustracije. Dobar način da se neke pozitivne korištenje iz svoje ljutnje i frustracije sa svojim bivšim je da kanališu da je agresija u nešto produktivnije. Zaboravite čovjek bashing ili podrivanje svoju odeću, a izaći i učiniti nešto umjesto toga. Razraditi, postaviti nove ciljeve, zauzimaju radi ili da se novi hobi i kanalisati sve tu energiju u nešto korisno.

5. Dopustite sebi malo vremena u žalosti

Još jedan savjet o tome kako se nositi sa raskid je - dozvolite sebi malo vremena žalosti. Čak i kada znate da je najbolje, ne sekiraj se za osjećaj sad, to je prirodno i bitan dio procesa ozdravljenja. Suzu, ako je potrebno, uredno daleko podsjetnike oko kuće, a onda, kad ste spremni, možete ići dalje.

6. Raspada ti vrati svoju slobodu!

To ne može biti da je htio, ali raskid oslobađa da biste mogli da rade stvari u životu koje želite učiniti. Sada možete donositi odluke o tome gdje želite da idete u svoj život, bez potrebe da se razmotri tačke druge osobe gledišta, pa početi planiranje sada!

7. Ljubav sebe i staviti sebe prvo

Zaboraviti na sve "treba haves" i "mogao haves 'koje bi mogle biti prolazi kroz glavu, da je vrijeme da sada sebe prvi put. Ove stvari su rijetko samo krivica jedne osobe, kao što je za tango potrebno dvoje, tako da ne krivite sebe. Umjesto toga, koristite imate vremena sada počastiti nekoliko ugodno stvari i uživajte.

8. To nije kraj, to je početak

Zatvaranje stranice na jednom poglavlju nije kraj knjige. Uzmite pozitivno mišljenje o ovoj epizodi u svom životu, kada možete, i zapamtite da ovo poglavlje možda završio, ali to znači da je potpuno novi i uzbudljiv jedan za vas čeka u narednih stranici.

Kako se nositi sa raspada? Da li imate neki drugi saveti? Molim vas, slobodno ih dijeli u komentar ispod teksta.

Ostati sretan i volim svoj život!

load...