Saveti za lepotu

10 čudesnih domaćih saveta za ljepotu za masnu kožu koja radi

10 čudesnih domaćih saveta za ljepotu za masnu kožu koja radi

Pa, očigledno je da ne doći do odabrati svoj tip kože, to je nasljedne. Dakle, ako roditelji imaju masnu kožu, velike su šanse da je tvoje masnu previše. Ali dobra vijest je da možete držati stvari pod kontrolom kroz razumne ishrane i izbor svih-prirodne, jednostavan za korištenje pravnih lijekova, kao i dobre higijene. Pogledajte ove deset domaće ljepotu savjeti za masnu kožu koji vam mogu pomoći u održavanju zdrave, akne bez izgled:

1. Operite redovito

Naravno, ti to oprati lice. Problem je u tome prekomjerne pranje jednako loše za masnu kožu, kao što je nedovoljna za pranje. Iako su mnogi izvori savjetujemo vam da koristite specijalne sapune za masnu kožu, oni ne mogu uvijek biti najbolji izbor - ovi sapuni mogao presušiti vašu kožu previše i uzrokovati "bumerang efekt '. Ponekad je bolje da koriste vodu.

load...

2. Oil čišćenje

Još jedan od velikih i efikasne domaće ljepotu savjeti za masnu kožu je ulje čišćenje. Ovo praktično znači uklanjanje prekomjerne ulje... Ulje. Tako je! Prirodnih ulja može raspustiti prekomjernog sebuma (masnu supstancu koži luči) akumulacija na lice, očistiti mrtve stanice i reguliraju proizvodnju nafte. Probaj, čak i ako mislite da to zvuči paradoksalno, to će vas učiniti nikakvo zlo.

3. Rose voda

Rose voda je još jedan divan sastojak koji se često koristi u domaćim ljepota Savjeti za masnu kožu. Rose vode ima umirujuće, anti-upalni učinak. Osim toga, to može ukloniti prekomjerne nafte i zapravo reguliše proizvodnju za vašu kožu, tako da ne dobiti taj neugodan sjaj. Redovno ga koristiti, bez obzira da li prskanjem lice s njim, ili izlagati ga sa vate svaki drugi dan.

load...

4. Jogurt

Ako imate vremena, masirajte lice nekoliko puta svake nedelje sa običnom, nezaslađenog jogurta ili mlaćenice. Mlečne kiseline koje sadrže pomažu očistiti kožu, odčepiti pore i smanjuje proizvodnju sebuma.

5. Ocat

Da, to je kiselina u jabučni ocat koji vam mogu pomoći zadržati kožu bez sjaja. Samo splash malo sirćeta razrijeđen u vodi (razmjeri 1: 1) na svom oprati lice i pustite da se osuši, prije nego ispiranje ga. Ne brini se za miris, to će ispariti vrlo brzo. Kao dodatna prednost, ima efekt omekšavanja.

6. Egg white

Liste domaćih ljepote Savjeti za masnu kožu ne može biti potpuna bez spomena jaje. Maska je bjelanjak ima učinak sušenja na vašoj koži, ali ovaj efekt nije prekomjerna, kao efekat deterdženata. Dodajte malo limunovog soka da ga ojača, miješati lagano nanesite i ostavite deset minuta prije ispiranja nježno. To rade jednom ili dva puta tjedno bi trebalo biti dovoljno, pod uslovom da se koriste neke druge pravne lijekove.

7. Bijela gline

Još jedna od velikih domaćih ljepote Savjeti za masnu kožu je korištenje bijele kozmetičke gline. Bijele gline, ili kaolin, je jedan od najboljih sušenja, tretmani kože-zatezanja postoji. To ne samo da upija višak masnoće, ali i brine o nepravilnosti i zateže pore. U zavisnosti od snage si teži, miješati sa vodom u više tečnosti ili deblji pastu, a zatim lagano ga utrljajte na lice i ostavite da se osuši prije ispiranja.

8. Kozmetika bez alkohola

Alkohol isušuje kožu, ali to radi tako agresivno. To znači da je vrlo vjerojatno da će vaš masnu kožu se pogoršati, a ne bolje, ako redovno tretirati sa toner koji sadrži alkohol u njemu. Ako mislite da morate koristiti toner, odaberite jednu bez stvari. Također, ne zaboravite da hidriraju - masna koža nije jednako dobro hidrirana koža.

9. Jedite povrce

Svi stručnjaci su jednoglasni u ovom - jesti svježe voće i povrće, i ostati daleko od prženu hranu može učiniti čuda za vašu masnu kožu, čak i ako ne želite koristiti bilo koji drugi savjete i lijekova. To je zato što je pravilna ishrana balansira proizvodnju nafte od strane žlijezda kože, baš kao da balansira težinu.

10. Ljuštiti

Kada je došao u naviku piling vaše kože svaki dan, pogotovo ako živite u velikom gradu, gdje je zrak u pravilu prljaviji, je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za svoju kožu. Ne morate čak morati koristiti abrazivna sredstva, samo masirajte lice sa malo sirćeta. Ako želite abraziva, koristite sode bikarbone ili tlo bademima. Pomešajte sok sa malo vode i lagano ga utrljajte u lice prije ispiranja. Pomiješati bademe sa malo meda i to isto, onda isprati.

Oprez: Pobrinite se da vaša nisu alergični na domaće sastojke tretman kože i uvijek biti nježan sa vaše kože!

Koje su vaše omiljene domaće ljepotu savjeti za masnu kožu?

load...