Saveti za lepotu

10 čudesnih popravaka kose i hacks koji će vam pojednostaviti život

10 čudesnih popravaka kose i hacks koji će vam pojednostaviti život

Nekoliko dana, ne samo da se probudiš na loš dan za kosu, ali se probudite bez ikakve motivacije da ništa o tome. Ukoliko mislite da je jedini brz način da se popravi kosu katastrofa je da ga stave u rep, a zatim pročitajte ovih deset kosu ispravke i hacks koji će vam pomoći pojednostaviti svoj jutra:

1. Dva puta se na konjski rep

Možete napraviti svoj kosa izgleda puniji i duži dupliranjem se na konjskim repom. Povucite gornju polovinu vaše kose u ponija prvi i kravatu ga, a onda to isto za donju polovinu. Vrhu konjski rep će pokriti niže kravatu i čine ga izgledaju kao punije, duži, jedan rep.

2. Suhi šampon prije nego što odete u krevet

Kada nemate vremena tokom noći za šampon i morate ustati rano ujutro, nanesite šampon za suvo pranje prije nego odete krevet i to će imati vremena, tokom noći, da rade svoj put u kosu i učiniti ga izgledati čistiji i svježiji sljedećeg jutra.

load...

3. Alternativna između toplog i hladnog vazduha da oblikujete frizuru

Ćete napraviti svoj fix stil brže ako kretati fen između cool i toplo, kao što ste suhu kosu. Radi brže i ostaje duže, nego samo pomoću toplog zraka na miru.

4. Dajte svoj konjski rep malo bounce

Da bi vaš konjski rep ističu i odbijaju dok hodate, stavite dva Bobby igle kroz kosu kravatu, počevši iznad kravatu i prema dole prema potiljak vrata. To će učiniti vaš konjski rep ističu i punijima.

5. Brzo valovite kose

Ako nemate vremena da uviti kosu, brz način da se uvijaju je da pletenicu svoj ravnu kosu u pola tuceta odvojene pletenice i onda, zagrijati pletenice sa ravnim željeza. Kada undo pletenice, imat ćete prekrasan talasastu kosu.

load...

6. Nanesite lak za kosu sa svojim rukama da ukroti neposlušnu kosu

Umjesto stvaranja Hairspray oblak oko glave i nadi da će smiriti kovrča, sprej neki lak za kosu na ruke i pokrenite ih kroz kosu. To će obaviti posao bez da vaša kosa tražim previše krut.

7. Koristite maskaru da sakrije svojim korijenima

Dodir maskare od iste nijanse kao vaša kosa, je odličan način da se brzo sakrije lutalice sive pramenove ili korijen ponovni rast. Samo lagani dodir iako je dovoljno, ili vaša kosa će dobiti ljepljiv i clumpy.

8. Koristite lak za kosu kako bi Bobby igle u

Ako imate dobro, ravna kosa i Bobby igle neće ostati u, pokušajte prvo prskanje igle sa nekim lak za kosu i iglice će ostati u kosi.

9. Napravite svoju kosu pojaviti deblji sa sjenilo

Ova kosa tip možda zvuči pomalo bizarno, ali to radi. Da bi rastanak izgled manje izražen i vaša kosa izgleda deblji, prašina neke sjenilo, od iste nijanse kao vaša kosa, uz rastanak hladovine u vlasište. Ovaj tip će raditi najbolje za dame sa tamne boje kose.

10. Get preko noći kovrče

Ako ne želite da koristite sušilo za kosu ili vikleri, pletenicu vaše mokru kosu, nakon tuširanja, i ostavite ga u noći, kada odete u krevet. U jutarnjim satima, kada se poništiti pletenice, sve što trebate učiniti SCRUNCH kosu sa svojim rukama i divim se tvojoj kovrče.

Koje su vaše omiljene kosu popravke i hacks? Slobodno ih dijeli u komentar ispod teksta.

load...