Saveti za lepotu

10 dugih saveta i tajni koje svaka devojka treba da zna

10 dugih saveta i tajni koje svaka devojka treba da zna

Sanjajući da duge, sjajne kose koja izgleda isto tako dobro kao što to čini u filmovima? Mi vam možemo pomoći.

A djevojka kosa je kruna slave svoj izgled. Nije svaka djevojka želi dugu kosu, naravno, ali za mnoge od nas duga kosa koja je i zdrava i prekrasna je idealna.

Problem je, međutim, da je duga kosa često može biti teško upravljati. Zaista, može biti tako teško upravljati da završi tražim nezdravih, beživotno i bez sjaja više nego što je to zdrava i lijepa.

load...

A kada duga kosa izgleda beživotno, dosadan i nezdrava, ona uzima svoj danak na vas. Ako ne izgledaju sjajno, slijedi da se ne osjeća se odlično.

Postoje mnogi faktori koji nas sprečava da raste neverovatno duge kose, uključujući zagađenje i stres. Ali dobra vijest je da su svi ovi mogu se boriti, i zdrava duga kosa je potpuno moguće.

Hajde da pogledamo 10 duge tajne kosa svaki djevojka treba da zna.

Masaža Your Head redovno 

Jedan od najlakših i najbržih stvari koje možete učiniti za promociju zdravog dugu kosu je da redovno masirajte glavu. Masirajući glavu će pojačati cirkulaciju i povećava protok krvi oko cijelo tijelo - što je prilično važno.

load...

Za najbolje rezultate, predlažem da se prijavite ili bademovo ulje ili kokosovo ulje na vlasište. Ulje lavande djeluje kao dobra alternativa.

Još bolje, možete probati vruće glave ulje za masažu umjesto mlake jedan. Zaista, vrele glave ulje za masažu je dobro poznat kao jedan od najboljih domaćih pravnih sredstava za sjajan brave. Možete ili učiniti sami, ili možete rezervirati termin u salonu.

Možete čak i da pitati prijatelja da to učiniti za vas!

Koristite škare

Naravno, vi bi pomislio da redovno orezivanje kosu sa makaze bi bilo kontraproduktivno, ali morate to učiniti kako bi se sprečilo split završava istovremeno osiguravajući da vaša kosa i dalje izgleda zdravo.

U osnovi, želite izbjeći ostavljajući svoj ispucale vrhove se predugo. Zašto? Jer na kraju svi oni čine kosu prekinuti višem The Strand. To će dovesti do znatno kraće kose nego ako trim često.

Ne šampon svaki dan

Mnogo djevojke su pale u naviku šamponiranja kose svaki dan. Možda ti i ovo. Nekada sam. Ali to nije baš dobra ideja, ako želite dugo, zdravu kosu.

U suštini, po šamponiranja kosu svaki dan, ti bombarduje kosu s prirodnim uljima. Iako je ovo možda zvuči dobro na papiru, to stvarno nije. Zašto? Jer to ne daje kosi nema šanse da se hidratizira.

Šamponiranje samo dva puta tjedno daje kosi dovoljno vremena da se oporavi, hidrat i popravke.

I zapamtite, krajnji cilj šamponiranje je da spere proizvod nagomilavanja i prljavštinu. Ali pretjerano šamponiranje zapravo može povećati proizvod nagomilavanje istovremeno oštećenje kose.

Budite nježni!

Svi uživamo dobar šampon, zar ne? Često, uživamo se toliko da smo se malo previše zanositi. Osim toga, ako ste imali loš dan, možda čak i da je uzmete sve svoje frustracije na vlasištu i šampon kao manijak!

Dok ovo može biti dobar način za ublažavanje napetosti, to ne radite svoj uvojcima neku uslugu na svim!

Umjesto toga, to je puno bolja ideja da budem fin i nježan dok šamponiranja. Miluju skalp - ne napadaju ga. Trljanje šampon na glavu u ljutnji može lako dovesti do pucanja. Samo polako i biti dobar.

Koristite dlake Jačanje dopunama

Ne morate koristiti dodatke za kosu koji jača, ali osobno otkrio sam da oni rade za mene. Uostalom, vaše tijelo treba različite esencijalnih nutrijenata, ako će to stvoriti nove kose. Pa zašto onda ne duplira na hranljivih materija tako što vitalne minerale i vitamine iz dodataka kao i dijetu?

Uvijek koristite regenerator

Ako ne koristite uređaj svaki put kada šampon, sada je vrijeme za početak.

Zašto? Jer uređaj je apsolutno neophodna ako želite da održavanje zdrave dugu kosu.

Kako to radi? Zaključavanjem vlage u okno. Kao takva, vaša kosa je zaštićena od isušivanja, prljavštine, zagađenje, pa čak i na suncu - od kojih su svi neprijatelj vaše kose, jer pokušava da ostane dugo, teče i zdravi.

To nije lako upariti s pravom šampon s pravom uređaj, pa predlažemo da pitate stručnjake u prodavnici za savjet.

Get The Right Style

Ako je vaša kosa nije onoliko dugo koliko želite sada, uvijek možete pitati svoj stilist stvoriti iluziju dužine dajući vam pravo rez.

Na primjer, više slojeva na prednjem stvoriti iluziju dužu kosu i ne koštaju puno na sve. Ako želite malo inspiracije, pogledajte glumica Julianne Moore - ona poseduje ovaj stil.

Osušite Your Hair Gently

Vjerojatno ste shvatili do sada da je ključ za zdrav, duga kosa je jednostavno bio ljubazan prema tome. Počastite svoju kosu sa poštovanjem, i to će izgledati svom najboljem izdanju.

Prilikom sušenja kose, važno je da ne grubo ga ubrusom. Moj savjet je da ili izbjeći ručnici u potpunosti i klima se osuši, umjesto, ili koristite vrlo nježan peškir.

Alternativno, može se osušiti sa starim majica.

Dodaj malo boje

Postoji jednostavan način injektiranja neki život i živost u kosu - sve što treba da uradite je da dodate boju!

Ako je vaša kosa nedostaje suptilno naglašava, to može izgledati teško, čvrsta i beživotno.

Budi strpljiv

Moja konačna savjet je da samo biti strpljiv. Iako možda osjećati kao suzenje svoju kosu kada jednostavno ne izgleda kosu da raste, gubi svoj kul nije dobro. Na kraju krajeva, stres je jedan od razloga zašto neke djevojke ne mogu rasti preslatko dugu kosu.

Imajte na umu da kosa sporo raste - kao što je, bolno sporo. Prema frizer za slavne Mark Townsend. "Kosa obično raste samo oko četvrtine inča - na pola inča max -. Mjesec dana"

Koje su vaše omiljene dugo savjete i tajne kosu?

load...