Saveti za lepotu

10 dugih savjeta i hakova za kosu koje svaka devojka treba da zna

10 dugih savjeta i hakova za kosu koje svaka devojka treba da zna

Ah, dugu kosu. Kako možemo Volim te i mrzim te toliko u isto vrijeme? A djevojka kosa joj je ponos i radost, a duga kosa izgled je stari klasik. Pa stilu duge kose je ključ za polirane, zavodljiva i ženstven izgled, ali morate da se tretira sa pažnjom i suosjećanje, ako želite da radi za vas. Ako se ostavi zapuštena, duga kosa može lako postati beživotna i mlitavo. To je sve previše lako zaglaviti u stilu kolotečini i prestati brinu o svojoj kosi, kada imate samo deset minuta da ga stilu, prije nego što žure kroz vrata za rad. Srećom, tu smo sa deset brzo, dugo savjeti za kosu, garantovano uzdrmati svoju rutinu šampone, a da li si uzbuđen zbog ponovo tražim nakon brave.

Super brzo lokne

Ako, poput mene, ti si ljubitelj kovrčave kose, ali ne i sate dragocjenog vremena troši na njihovo postizanje, a zatim zadržati ovaj tip blizu grudi. Zgrabite svoju kosu u visoki konjski rep i vezati ga kao normalno, a onda podijeliti na sekcije i uviti jedan po jedan (oko 4 - 5 sekcije treba učiniti trik). Jednom kada uzmete kosu i protresite ga, vi ćete imati savršenu plažu babe kovrče. Samo provjerite je li vaš Bobble nije previše čvrsto, ili ćeš završiti sa strašna kosa-band šešir izgled - nije ono što tražiš.

load...

Smanjite krajevima, a cijena tag

Kada imate dugu kosu, ispucale vrhove su neizbježni. Oni su prvi tell-tale znak da je vaša kosa je bila zapostavljena, a ako ih ostavite netretirane predugo, mogli biste završiti potrebe da se više od nekoliko centimetara skinut na svoj sljedeći salonu sastanak. U idealnom slučaju, trebalo bi dobiti svoj frizuru najmanje svakih šest tjedana - češće ako živite u toplom zemlji gdje sunce promovira brži rast. Vrhunski savjet za uštedu penija kada se uzme redovno putovao u salon je da se proveri koji dan oni treniraju novi stilista. Većina saloni će imati dan u tjednu izdvojeno za nove radnike, a često nude frizure u pola cijene ako se slažete da bude model. Tu će uvijek biti kvalificirani, profesionalni frizer gledanje preko newbie, pa iako je svoj kotlet troškove manje, i dalje ćete biti u sigurnim rukama.

Keratin je vaš novi najbolji prijatelj

Ako perete kosu osjeća više kao potezanju konopa nego šetnja u parku, a zatim i keratinski tretman može biti upravo ono što je doktor naredio. Vaša kosa se sastoji od protein keratin, koji pomaže da vaša kosa jaka, sjajna i zdrava. Ako tretirate kosu hemijski ili često farbam, keratin počinje za razbijanje i vaša kosa postaje porozna. Previše porozan kosa je uzrok kovrča, oštećenja i lom - najgora noćna mora zdrav u glavi. Keratin tretmani se najbolje radi u salonu, gdje profesionalni može procijeniti tačno koje formula će učiniti najviše za kosu. Ako vaš budžet ne može sasvim protežu do imenovanja ipak, probajte dobar raspon kvalitete za njegu kose kao Kérastase za povećanje proteina kod kuće.

load...

Izbjegavajte perete kosu kada je vlažno

Perete kosu kada je mokar je loša ideja u cjelini, a posebno na duge kose djevojke među nama. Kada je kosa zasićene vodom, to je više osjetljiv na oštećenja i lom. Ikad brušenog kosu odmah nakon tuš samo da čuju nit snap? To je zato što voda slabi obveznice u kosu, čineći lom neizbježan. Ako želite promovirati rast kose, četkanje je bitno - tako da ne izbjeći u potpunosti. Ako morate oprati kosu kada je mokar, pobrinite se da koristite širok zubima češalj, i početi od kraja kose kreće uzlaznom putanjom, zaustavljanje i pokretanje lagano.

Šampon za suvo pranje noć prije

Ako znate da ste dobili rano ujutro ispred i apsolutno neće biti u stanju da uvuče sebe iz kreveta za tuš, SPRITZ neki šampon za suvo pranje na svojim korijenima kao preventivna mjera. Šampon će potopiti u svojim korijenima preko noći, a kada se probudite da ćete imati čistu izgleda, obiman kosu. Hvala nas kasnije.

Pokušajte kosu prstena

Jeste li uhvatiti sve poznate ličnosti nosi kosu prstena na Coachella? Mi jesmo! Kosa prstenovi dolaze u srebro i zlato, te su malo prstena koji isječak u kosu. Oni su savršen način da se pogleda koje ste bacili zajedno u nekoliko minuta izgleda kao da je to mnogo složenije nego što je stvarno, a tako jeftin. Bonus! Pokušajte Francuski pletarstvo dva prednja sekcije vaše kose i vezivanje zajedno u potiljak, prije nego što se pojavljuju nekoliko prstena kroz svaku pletenicu. Et voila - stil koji ću te festival spreman u svakom trenutku!

Početi iznutra

Zdrave kose počinje iznutra, a ne samo zavisi proizvode koje nabacao. Ne zaboravite one proteine ​​smo pričali ranije? Stvarno jednostavan način da se osigura kosu ostane sretan i zdrav je da pokuša i uključi više njih u svakodnevnom prehrani. Ribe, orasi, sjemenke i mahunarke sve sadrže visok nivo proteina, te su svoj kartu u jednom pravcu za Dreamy brave.

Spusti alat vruće kosu

Zadnja stvar koju želite učiniti kada ste žure da se spremi je pokrenuti složen pletenicu ili frizuru. Najlakša opcija je često zgrabi za kosu za ravnanje i odlaze, ali redovna primjena vrelo alata su zajamčena kako bi vaša kosa bez sjaja. Umjesto toga, pokušajte i koristite topline alate štedljivo, i dopustiti kosu da se odmori nekoliko dana između. Otpuštanja topline će također promovirati brži rast kose i manji gubitak proteina - prednosti su beskrajne.

Šampon manje

Imati masna kosa je veliki ne-ne za djevojke koje ponosni na svoju kosu, ali više-šamponiranje je jedna od najgorih stvari koje možete učiniti ako želite zdrav, skokovito brave. Šamponiranje previše redovno znači da prirodna ulja vaša kosa su oduzeta prije nego što oni imaju priliku da njeguju kožu glave, i na suhom peruta vlasište će ti nikakve usluge. Umjesto toga, operite svaki drugi dan (maksimum) kosu i koristiti spritz suhog šampona na dan bez pranja, ako stvarno ne mogu da podnesu čekanja.

Sprej četka za kosu na četku

Ikada završite provukao kosu savršeno samo u propast kad previše učiniti lak za kosu? Spriječiti suhe, hrskave izgled prskanjem lak za kosu na četkicu, a ne direktno na Do, i lagano gaženjem kosu. Naći ćete da još uvijek dobiti boravak-napajanje iz proizvoda, bez gadna kriza koja prečesto dolazi s preko-primjenom lak za kosu.

Nadamo se da ćete naći ove kosu hacks koristan, tako da bi rado čuti, ako imate bilo kakvih vrhu dugu kosu savjeta kako dijeliti! Ostavite ih u komentarima ispod, i zabavite se stajling!

load...