Saveti za lepotu

10 fantastičnih prednosti arganskog ulja za lepotu i zdravlje

10 fantastičnih prednosti arganskog ulja za lepotu i zdravlje

Postoje dvije vrste kolesterola: loš holesterol i dobrog holesterola

Loše stvari treba uzeti vrlo ozbiljno, jer može dovesti do bolesti srca.

Jer arganovo ulje je ono što je poznato kao nezasićenih masnih kiselina, što je u mogućnosti da smanjite loš holesterol, i na taj način smanjiti rizik od srčanih bolesti.

load...

Arganovo ulje Eliminira Acne

Akne je takva bol. Oh, to akne! Uvek se čini da udari u pogrešno vrijeme - prije nego što je intervju za posao, prije datuma i tako dalje - i je tako teško riješi.

Međutim, to je mnogo lakše tretirati ako koristite ovu čudo ulje, jer je jedan od nevjerovatan prednosti arganovo ulje je da se može pomoći s aknama. Arganovo ulje sadrži linolenske kiseline, koji smiri upala i leči ćelija kože koje su oštećene akne.

load...

Arganovo ulje usporava proces starenja

URGH.

Mrzimo proces starenja. I mi smo sigurni da to učinite, previše. Ko voli to ?!

Opet, ovo je nešto što nikada ne čini naše momke da opsednut oko. Oni jednostavno "uzeti svaki dan jer dolazi."

Nisu li oni normalni ?!

Ali borba je stvarna. Ponekad, bez obzira koliko se trudio staviti kočnice na proces starenja samo nastavlja na ubrzavanje.

Pa, to je vreme da se upoznao sa svojim novim tajno oružje - arganovo ulje. Jedna od predivnih prednosti arganovo ulje je da je bogat antioksidansima i iz tog razloga je u stanju da napadne slobodne radikale koji su isušivanje kožu, i starenje je super brzo.

Dodaj arganovo ulje na ljepotu režima, a možete vratiti vaše kože sjaj, elastičnost i čvrstinu. Divno.

Arganovo ulje može da spreči Rak

Redovno koristi arganovo ulje može smanjiti rizik od vas razvoja raka. To je zbog svoje sterol i skvalen sadržaj. Oba su intenzivno proučavali, sa bivšim povezani sa smanjenim rizikom od razvoja ispruženom raka, a drugi povezani sa smanjenim rizikom od razvoja raka kože.

A pošto slučajevi u oba su u porastu, ti bi dobro da poslušati savjet.

Arganovo ulje može sprečiti strije

Želiš li da znaš šta je još neugodno? Strija!

Strije su samo činjenica života. I opet, momci ili ne brinu o njima, ili oni jednostavno nikada ih dobiti. Za žene, borba je stvarna. Vrlo stvaran.

Više ne, iako! Jedna od prednosti arganovo ulje je da poboljšava elastičnost vaše kože, što sprečava strije. To je sve do marokanskog ulja vitamina A i E sadržaj.

Dakle, ako ne želite više ružne strije, masaža arganovo ulje miješa sa smeđe ulje na bilo pogođeno područje.

Arganovo ulje je pogodno za osjetljivu kožu

Mi ne kažemo da je osjetljiva koža je štetočina. Pa, dobro mi govore da! Ali stvar je u tome da se osjetljive kože može otkloniti, tako da je to puno manje iritantan. Pravilna hidratacija i čišćenje rutina je upravo ono što vam je potrebno ako imate osjetljivu kožu, i arganovo ulje treba da bude ključni dio toga. Sve što trebate učiniti je Navlažite nijansu na kožu prije spavanja, a onda neka to vlagu vašoj koži kao što spavaš.

Arganovo ulje Pravilno Održava Vaš šećera u krvi

Mnogi ljudi još uvijek čini sigurni o tome šta šećer u krvi. Da biste ga jednostavno objasniti, šiljci šećera u krvi može dovesti do dijabetesa. I dijabetes je hronična bolest, što znači da jednom kada ga imam, ti si prilično dobio ga za život.

Najbolji način da održite nivo šećera u krvi je konzumiranjem prave stvari, kao što su arganovo ulje.

Arganovo ulje štiti usne

Želim usne kao sočne kao svježe, crveni paradajz? Dvije riječi: Arganovo ulje!

Prednosti arganovo ulje također sadrži hranjiva i hidratantna tvoje usne. Sve žene sigurno sanjam usne koje su baršun glatko. Nažalost, to nije uvijek moguće. Stres, zagađivači, slobodni radikali, pa čak i loša ishrana može uzrokovati naše usne gube sočnost. Ali to je potpuno moguće obnoviti. Mix nekoliko kapi arganovo ulje vanilije i šećer, prije nego što ga pažljivo masirajući na usnama. Djeluje kao suptilan piling koji uklanja mrtve stanice kože, piling ih da pokažu svoj nekadašnji sjaj.

Arganovo ulje štiti od sunca

Na kraju, arganovo ulje vas štiti od sunčevih štetnih zraka. Mnogo prirodniji nego over-the-counter kreme za sunčanje proizvod, to bi mogao biti najbolji način da izbjegnete opekotine.

Da li znate druge koristi od arganovo ulje za ljepotu i zdravlje?

load...