Saveti za lepotu

10 grešaka u šminama i lepotama koje isključuju momke

10 grešaka u šminama i lepotama koje isključuju momke

1) paukove trepavice

Izbjegavajte preopterećenja vaše trepavice sa maskaru, to može izgledati kao trepavice mogu puzati, koji se odbijaju momke, a ne privlače ih. Umjesto toga, uviti trepavice prije nanošenja maskare i učinite jedno ili maksimalno dva sloja za lijepe, prirodnog izgleda rezultat.

2) Slojevi korektor i fondacije

"Plastering" naše lice s osnova je jedan od uraditi omiljenih djevojačkog stvari, ali, prema mnogim anketama i istraživanjima, ljudi vole prirodnog izgleda šminke i realno izgled kože. Osim toga, kada se sloj vaše hidratantnu kremu, prajmer, korektor, temelj i završiti sa prah, sve ovo nagomilanu up "slika materijal" na tvom licu može odrati odeću (i njegova previše). Stoga dame, ako želite da vam gospodo cijeniti šminku talente, pokušajte da biste poboljšali prirodne ljepote; pobrinite se da se drži lagani temelja i koristiti korektor štedljivo.

load...

3) Perfume preopterećenja

Parfem preopterećenja je jedan od najčešćih ljepota greške koje smo mi, djevojke, često čine. Mislimo: "Što više - to bolje!" Iako je u nekim slučajevima to je istina, na primjer, više ljubavi - to bolje, ali kada je u pitanju parfema - previše je previše! Izbjegavajte prskanje tvoj parfem širom kosu i tijelo, ako želite da vaš partner sjediti do datuma večeru. (Slobodno pročitajte parfem tips ovdje)

4) Too ljepljive usne

Neki sjajila imaju tendenciju da naše usne tako ljepljive, da, ako bi se leptir sleti na naše usne, ne bi bilo u mogućnosti da odvojite i skinite. Ove vrste sjajila su još opasnije kada je vrijeme vjetrovito, jer vaša kosa može lako drže do nje, šireći svoj šminka sve preko lica... Kako bi izbjegli ovaj problem, redovno ljuštiti vaše usne (za meke, kissable usne) i izabrao ne ljepljivo sjajilo za usne formule.

load...

5) preopterećenje bronzera

Muškarci imaju tendenciju da se vrlo "osjetljivi" na preopterećenja bronzera. Dok mi sebe vidimo kao preplanuli boginja, momci percepcija može biti malo drugačiji, primijetiti oni koji vaše lice i vrat jednostavno ne odgovara, to može dati iluziju da nosite masku. Da bi se to izbjeglo šminke greška, koristite bronzer to je samo jedna ili dvije nijanse tamnije, nego vašu prirodnu boju kože i pobrinite se da se širi i uklopiti brončani puder do vrata i dekoltea.

6) Previše lak za kosu

Ako preoptereti svoju kosu uz oblikovanje kose proizvode, kao što su gelovi i sprejevi za kosu za kosu, tvoj čovjek, definitivno, neće moći pokrenuti prste kroz vaše brave, koji, naravno, može biti velika isključiti.

7) Vidljivi za usne

Pa, za usne može biti vrlo zgodno, kada želite da (imao malo) ispravan ili povećate oblik tvojih usana. Ali ponekad, mi djevojke, neusklađenim naše usne sa našim ruž, koja može postati velika šminka isključite momke. Pokušajte da odgovara vašem usne sa svojim ruž hlad, na ovaj način, niko neće primijetiti da ste umjereno uvećana vaše usne. 😉

8) Panda oči

Svi mi volimo smokey efekt oči, ali budite oprezni, ova vrsta šminke lako može pretvoriti u "panda oči". Prema istraživanjima, mnogi momci smatraju smokey eyes strašno, a ne atraktivan, pogotovo ako se radi neprofesionalno. Čudno je zašto muškarci ne vole stvari koje smo, devojke, obožavaju? Vjerojatno, to je zato što imaju različite vrste percepcije: mi, djevojke, više pažnje na detalje i momci vide stvari u cjelini i potpunu sliku. Dakle, nosi "panda" smokey eyes na prvom sastanku, gotovo garantuje da će ovaj datum biti i posljednji.

9) Scary noktiju

Pa, ako želite igrati na sigurno sa manikura, izbjegavajte nošenje predugo nokti, također, izbjeći neon, tamno ili stjenovitim manikure, jer sve to može stvarno poludi svoj gospodin van. Nosite neutralne ili klasične crvene umjesto toga, i provjerite je li vaš nokti su uvijek u odličnom stanju.

10) grub obrve potez

Znam, guste obrve su danas veliki trend, ali postoji velika razlika između prirodno guste obrve i obrve izvući s tamnim olovkom. S druge strane, više-tweezed obrve su toliko isključiti za dečke, kao uglavirano-u one. Stoga, kada ste u nedoumici o tome kako oblikovati obrve, tražiti pomoć profesionalca.

Sada, svjesna onoga što se okreće momke i znajući kako se prijaviti šminka na pravi način, možete bez straha dobiti spremna za svoj prvi sastanak sa gospodinom, znajući da ćete, sigurno, osvojiti njegovo srce.

Koje su, po vašem mišljenju, ostale šminke i ljepota greške koje biste momke?

Slobodno podijelite svoje misli u odjeljku komentar ispod.

load...